Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
731d3d.jpg

kletox 1l kj prskano pre sedam dana ali svaki dan pada kisa videcemo kada otopli

Ja sam odavno prskao i dugo posle prskanja nije pala kisa ja sam zadovoljan sa efektom kako je odradio posao.. A bice i kod tebe isto cim opece sunce siguran sam... :bravo:

Kondi, juče poprskan sa Fuslade i Kletox herbicidima, posle sat i po vremena pala manja kišica niskog inteziteta. Nadam se da će uspeti prskanje.
j9o4yg.jpg

Kondi, juče poprskan sa Fuslade i Kletox herbicidima, posle sat i po vremena pala manja kišica niskog inteziteta. Nadam se da će uspeti prskanje.
j9o4yg.jpg
Nema brige...

- - - - - - - - - -

Evo onih par vrsti sto je moj matori greskom,tj.usled jakog vetra isprskao...cini mi se da se oporavlja polako i da ce biti nesto od njega Prva slika pre 5 dana,druga danas

Ja sam juce bio da obidjem moj LG, klijavost je dobra, medjutim ne ujednacena, jel' se nekom desavalo ranije to, jel' "stignu jedni druge" Sutra spartanje i prihrana preko lista,ako danas nema padavina.

Ljudi jel kasno sejati suncokret i ako nije koju mi sortu preporucujete?

Nije kasno za sejanje, nego da ne stigne kasno i da ti napravi problem oko otkupa. Ako sa otkupom nemas problema sej slobodno.
Ja sam suncokret sejao na ugovor sa zemljoradnickom zadrugom PAOR iz Deliblata. Rekli su mi da bi moglo da bude problem oko otkupa ako suncokret stigne mnogo kasno pa sam umesto NS
Posejao NEOMU.
Prskao sam na crno sa Acetohlor=Terbis i ako nije bilo kise od korova jedino je prezivela ostruga posto njoj u suncokretu nema leka ostaje mi samo spartanje ovh dana kad se prosusi zemlja, vestak i sta mu bog da :ppozdrav:

Nije kasno za sejanje, nego da ne stigne kasno i da ti napravi problem oko otkupa. Ako sa otkupom nemas problema sej slobodno.
Ja sam suncokret sejao na ugovor sa zemljoradnickom zadrugom PAOR iz Deliblata. Rekli su mi da bi moglo da bude problem oko otkupa ako suncokret stigne mnogo kasno pa sam umesto NS
Posejao NEOMU.
Prskao sam na crno sa Acetohlor=Terbis i ako nije bilo kise od korova jedino je prezivela ostruga posto njoj u suncokretu nema leka ostaje mi samo spartanje ovh dana kad se prosusi zemlja, vestak i sta mu bog da :ppozdrav:
Svi koji imaju protocne silose kao paor pravice problem ako im krene otkup drugih kultura,konkretno kukuruza posto paor soju otkupljuje samo u Mramorku.Gde mu iznosis suncokret,u kom mestu?
Moje misljenje ipak da je kasno za suncokret,jer kad bude zahladnelo u septembru jako ce tesko da uzri.

Svi koji imaju protocne silose kao paor pravice problem ako im krene otkup drugih kultura,konkretno kukuruza posto paor soju otkupljuje samo u Mramorku.Gde mu iznosis suncokret,u kom mestu?
Moje misljenje ipak da je kasno za suncokret,jer kad bude zahladnelo u septembru jako ce tesko da uzri.

Imaju poslovnicu i otkupnu stanicu u selu pored Smederevske Palanke. :ppozdrav:
Najbolji su u ovom kraju po poslovnosti njima sve prodajem.

Imaju poslovnicu i otkupnu stanicu u selu pored Smederevske Palanke. :ppozdrav:
Najbolji su u ovom kraju po poslovnosti njima sve prodajem.
I ovde su jedni od boljih.

Danas smo poceli zagrtanje suncokreta,posto dosta njiva nije prskano na crno pa ima sirokolisne trave
fotografija07671.jpg

fotografija07701.jpg

fotografija07711.jpg

fotografija07721.jpg

Posto je parcela pored puta ima i ovoga,komsije su bas pazile,najgore od svega sto je njiva dugacka 800m
fotografija07731.jpg

Ovako sitnih ostecenja ima bas puno
fotografija07741.jpg

Poslednja izmena:
Pa kad stavljas vrstu uz put i hoces da je ne uprskaju,neki kombajn u zetvi bi je i onako unistio...nemoj se sekirati zbog toga:ppozdrav: I ja danas ospartao,ujedno i zagrnuo suncokret Syngenta Armony
iptohf.jpg
2qx84qv.jpg

@ Worm

Dali si odradjivo drugo tretiranje od korova u NS sortama.
Ja imam cetiri njihova hibrida.
Za sada su odlicni, ponegde ima malo sirokolisnih korova, ali to je zanemarljivo.

Jedan moj drugar planira postrno da seje suncokret skidanja ječma, a ceo rod će ostavi kući za pravljenje bio dizela. Ima mogućnost navodnjavanja, pa se zato odlučio...

Imam jedno pitanje za bolje poznavaoce od mene... Ja sam danas spartao moj Suncokret,nema trave jedini problem mi je bio Divlji sirak ali ga je Kletoks unistio... Ja ga nisam zagrtao nego spartao dal da kasnije dok jos moze da se udje u njega da ga zagrnem ili da ostane samo spartan????

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh