Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A tek galigan sto ga oprli.

Tesite se nas atar nisam video u jadnijem stanju od kada radim poljoprivredu. Presevanje pocelo na veliko.
Sve niklo sareno i suncokret i kukuruz i soja.

A kod nas nicanje nikad lepse i ujednacenije,i oni koji su bezveze uradili ekstra niklo,ali posle prskanja po onom vetru prosle nedelje bice katastrofa.Vec sad se prica ko je kome i koliko vrsta unistio.

I alibunarcani mi se hvale kako na gornjem terenu nikada lepsi atar nije bio. Sta da se radi kada ste vi i oni sejali mi smo cekali da prosusi.
Kazu da cim se prosusilo imalo vlage u izobilju i sve niklo posle dosao onaj vetar danima a mi tek onda poceli spremanje i iz dana u dan sve rizicnije je bili. Ima nesto i do agrotehnike gde je spremano i odmah sejanu dobro je ,gde je isao spremac u vise navrata ceka seme kisu.

Jedna parcela Kondija,radjeno na crno sa Gardoprimom,i danas probali da prskamo od sirka ali ne vredi,vetar ubija kako duva,probacu veceras ako malo stane,jer preko dana nije normalno koliko duva evo vec 7-mi dan.
fotografija06871.jpg

Moj suncokret je lepo nikao, ali ima dosta nabijenih jedan uz drugi. Na primer po tri na razmaku od par cm. Da li da idem da razredjujem ili da ostavim tako? Jer mi pricaju kako nece moci da se razvija zbog gustine, a neko kaze da ima vise glava pa na kolicinu opet bude ok.

jel tebi prija u tramvaju da vas je troje na kvadratnom metru i da svako od vas stoi na jednoj nozi :sta: pa naravno da nije tako i njemu smeta gustina da je tako bolje svi bi sejali na 15cm i imali bi mnogo više glava i bilo bi mnoooogo ::novac:: ali ta priča ne pije vodu nego ti to razredi malo

jel tebi prija u tramvaju da vas je troje na kvadratnom metru i da svako od vas stoi na jednoj nozi :sta: pa naravno da nije tako i njemu smeta gustina da je tako bolje svi bi sejali na 15cm i imali bi mnogo više glava i bilo bi mnoooogo ::novac:: ali ta priča ne pije vodu nego ti to razredi malo

Bolje da je guzva u tramvaju lakse eskiviramo kontrolu :D . Ok hvala, razredicu malo pa sta mu Bog da.

Meni rece prodavac da moze da se prska Kletoksom sve dok moze da se udje u njivu e sad ja necu cekati toliko....

Dosta ljudi uzimalo kletox ovog proleca, najpovoljniji je, ide 1,2 l/ha (tako pise na flasi) , mada mi u apoteci rekli da idem 1,5l/ha :sta:
Ne primenjuje se u split aplikaciji

Evo kako izgleda Armoni ,koji je po mom mišljenju imao slabu energiju i klijavost.Deklarisan je bio na 85 %

Ovo je oštećenje od Acetogal +terbis

Sejan je na 21,4 cm ali nema tu odgovarajućeg sklopa.Kondi je mnogo bolje iznikao iako mu je klijavost 88%.

kiralj ,moj isto ovako izkrivjen zbog acetogal+terbis, u subotu kad sam prvi put video malo sam se najezio( bio vise zut nego zelen) ali juce kad sam ponovo isao tamo vec je bio sav zelen, dakle vec se ne nerviram toliko....:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh