Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2010 sam video i gore oštećen suncukret pa se donekle izvukao.Negde ima i slika tog suncukreta.

Ja sam danas prskao od muvarike i sirka,au al je nejednak,pola je niklo davno i ima 4-6 lista,a neki sad posle ove kise,sta ce tu biti ja neznam,u pitanju je i Kondi i Delfi.

Ove godine je syngenta usrala maximalno sa klijavoscu semena,utepali nam od ko zna kada seme po astronomskim cenama.
Ako prosle godine nije bila godina za suncokret,onda ja neznam kada ce biti.

I kod mene ima suncokreta sa 6 lista a ima sad i sa 2 nemam pojma zasto....??? Dal je moguce da nema vlage da nikne ima razmaka na nekim mestima od jednog metra i vise... Seme je tu nije da sejalica nije posejala...

Bile one vrucine,naglo se isusila zemlja,kod mene je malo cudna zemlja,sva sreca pa se nije isprovociralo seme nego cutalo do kise,nadam se da nece biti veliki problem u sazrevanju i sto je nikao ovako kasno.

2yz08bn.jpg

Danger slicna situacija je i kod mene (samo malo manji suncokret) isto ima razmaka.... Neznam zasto nije nikao ceo???? :sta:

moje misljenje je da je acetogal usrao motku vise nego terbutilazin(hemazin) u kombinaciji 1lit+0.5lit po Kj a evo i zasto vidi se na slici leva i desna strana.......u cemu je razlika...razlika je u tome sto je desna radjena sa gardoprimom dokle je bilo materije koju sam dobio uz seme a ostatak je prskan acetogal + terbis,ovo sam inace namerno uradio i nisam hteo da dokupim gardoprima bas da vidim razilku a i pokazala se u ovoj godini........zasto mislim da je do acetohlora,zato sto i u gardoprimu ima terbutilazin u mnogo vecoj kolicini koju oni preporucuju po hektaru a ja ispostovao i gle razlike,svejedno.....sutra jednu parcelu presejavam i stavljam kuruz a gledacu u narednim godinama da sejem samo neomu i adagio bez dubinskog prskanja ,samo pulsar po potrebi,necu vise da se stresiram.......

- - - - - - - - - -

Danger slicna situacija je i kod mene (samo malo manji suncokret) isto ima razmaka.... Neznam zasto nije nikao ceo???? :sta:

nedostatak vlage,usejan plice......

Moj ćale ima izreku, samo treba dobro (duboko) spremirati i sve će nići kako treba. Ove godine je jako tvrda zemlja (mnogo kiše napadalo), i ko nije relativno duboko spremirao a sejao sa sejalicom da raonicima ima problema sa nejednakim nicanjem, po meni tu je dobra sejalica sa diskom, mada sam video kod mene u ataru svakojakog nicanja od oba tipa sejalica.

Do kojeg lista mogu da prskam od siroke trave suncokret, neki je tek nikao a neki ima od 4-6lista, u pitanju su pionir e25 i imerija (ima jagodnjaka na nekim nestima i cicka koji ima oko 4lista) ?

Moj ćale ima izreku, samo treba dobro (duboko) spremirati i sve će nići kako treba. Ove godine je jako tvrda zemlja (mnogo kiše napadalo), i ko nije relativno duboko spremirao a sejao sa sejalicom da raonicima ima problema sa nejednakim nicanjem, po meni tu je dobra sejalica sa diskom, mada sam video kod mene u ataru svakojakog nicanja od oba tipa sejalica.
Sve parcele smo ove godine ,izuzev 10 kj ,spremili u 2-3 dana podjednako duboko jednim prohodom setvospremača.Prvi dan setve kukuruza je rađeno sa diskovima pa smo ih skinuli .Sav kukuruz i deo suncukreta je nikao takoreći odlično sem 20-etak kj Armonija .Još bih dodao da je deo Armonija prskan actogal+terbis a deo gardoprimom ali svugde je isto nicanje.
Znači nije samo do spremanja ima nešto i do kvaliteta semena.

ja sam definitivno zavrsio sa acetochlor+terbis .....korova nema ali uncokret vec nedelju dana se muci, neznam dokle ce, evo slike.....
fnykp0090.jpg
[/IMG]

fnykp0092.jpg
[/IMG]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh