Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
večeras isprskana jedna polovina njive Pulsarom ako vreme dozvoli sutra druga polovina a u nedelju planiram prskanje Fjuzilendom a sa jednim članom foruma sam na njivi imao stručne konsultacije pozdrav za ddragana :ppozdrav:

Posejao sam Neomu 20. 04. planirani razmak je bio na 23.5 ali zbog sejalice koja je sejala uzasno ispalo je da je razmak u redu nekih 17cm pa sada ne znam sta da radim? da je ostavim tako pa sta joj Bog da ili da je na neki nacin proredim?
nista se ne sekiraj druze ja prosle godine namerno sejao na taj razmak alega pa dobro bilo(ako vreme posluzi)

sencanin Planiram da kada budem prskao prihranim suncokret i to je to pa se pitam hoce li mu to biti dovoljno da izgura takav sklop? jesenas je baceno 150kg 16x16x16 i proletos jos 150kg Ana..

juce se vracao iz Zrenjanina pa slika moje suncukrete koji su posejani uz put.. Neoma..
Zreo je za prskanje, moram obradovati sirak :cvetic:

Ja sam radio 0,8l/ha.Iću posle vikenda da vidim situaciju i treba li da idem još jednom sa 0,4l/ha.Jutros me sreo kolega i kaže da mu je neoma gadno požutela od 1l/ha.Prvi put mu je da radi sa pulsarom pa se jako uplašio.

nemam pojma i ja prvi put radim sa pulsarom i nisam išao da vidim da li je možda i moja neoma požutela ali ako je posle prskanja bilo hladno moguće da je promenila boju meni je tako 684 ultra pobeleo jedne godine posle prskanja fokusom jer je posle prskanja bilo hladno ali se na prinos nije odrazilo jer sam te godine imao kukuruza kao nikada do tada
a mislim da nema potrebe da odeš i sa 0.4 l/h ali vodećeš kada odeš na njivu

Danas oprskano 2ha sa Kletox-om, uglavnom ima sirka na njivi, medjutim na par mesta onako u ogumcima ima palamide...mozda ce i motika raditi

moja neoma oprskana juce sa 0.7l/kj pulsara ,popodne....4 list pocinje negde 5-6-ti...sirokolisnih je bilo na izvoz....sad cekamo da vidimo efekat..i po neomu i po korove!!!

nemam pojma i ja prvi put radim sa pulsarom i nisam išao da vidim da li je možda i moja neoma požutela ali ako je posle prskanja bilo hladno moguće da je promenila boju meni je tako 684 ultra pobeleo jedne godine posle prskanja fokusom jer je posle prskanja bilo hladno ali se na prinos nije odrazilo jer sam te godine imao kukuruza kao nikada do tada
a mislim da nema potrebe da odeš i sa 0.4 l/h ali vodećeš kada odeš na njivu
Sinoc je normalno izgledao,mozda malo nakostresio lisce ali pregrmece to.Evo kako je moj otpustio listove,malo ga komsija okupao.
fotografija06761.jpg

Prskano u proslu subotu
fotografija06771.jpg

Jesam ali i sinoc sam opet tuda prolazio,posto imam i dole iza kanala.Zezam se da mu je bilo nakostreseno lisce,normalno je izgledao suncokret.

Ja sam radio 0,8l/ha.Iću posle vikenda da vidim situaciju i treba li da idem još jednom sa 0,4l/ha.Jutros me sreo kolega i kaže da mu je neoma gadno požutela od 1l/ha.Prvi put mu je da radi sa pulsarom pa se jako uplašio.

nek se nesekira,posle tretiranja pulsara neoma posvetli u svetliju zelenu boju al to je ok,prosle godine sam jednu parcelu prskao isprekidano jer je bilo mesta gde je bilo cicka a negde cisto,pretezno je bilo cisto i onda sam prskalicu ukljucivao samo gde je trebalo,tu je posvetlilo ali na kraju vegetacije nikakve razlike nije bilo u velicini glave i vremenu sazrevanja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh