Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od nedelje moram da zovem basf, to i mene zanima.
Neki ljudi su mesali pulsar i kletox, ali neko kaze da i to nije dobro.

Prskamo u split varijanti tako da je prvi put opskan juče, drugi deo verovatno u četvrtak. Inače kod nas ima suncokreta nasejano u velikim količinama, biće jedno 3 dinara/kg.
Druze ja ne znam gde ti sejes suncokret ali kod nas na gradnulickoj strani 4 gazdinstva samo seju sunokret tako da govora o nekim vec povrsinama nema...

- - - - - - - - - -

neko vec probao mesati pulsar sa fusilade-om?Ja vec godinama radim clearfield ,ali po nekoj literaturi mesanje izaziva gubitak cca.300kg zrna po hektaru

Prosle godine sam mesao ali nisam primetio da je bilo nekih gubitaka. E sada da nisam prskao mozda bi bio veci prinos ko to zna

Jel ima jos neko iskustva sa mesanjem Pulsara i Fusilejda? Ja bih ove godine trebalo da idem tom kombinacijom, dobio sam uz Neomu i Adagio!

Zar vam je toliko problem napraviti 2 dana razliku u prskanju Pulsarom i Fusiladom? Potrosicete maks 1l/kj goriva vise i znacete da ste dobro uradili.

Druze ja ne znam gde ti sejes suncokret ali kod nas na gradnulickoj strani 4 gazdinstva samo seju sunokret tako da govora o nekim vec povrsinama nema...

- - - - - - - - - -

Prosle godine sam mesao ali nisam primetio da je bilo nekih gubitaka. E sada da nisam prskao mozda bi bio veci prinos ko to zna

Ovde gde je moj suncokret posejan ima ga u velikim količinama.

Ja neznam zasto to radite,posle cete da kukate,lepo pise da nije pozeljno da se fusilade i pulsar mesaju.

pronašao sam na internetu kontradiktorne podatke u vezi pulsara
1.pulsar može u suncokretu od 4-8 lista
2.pulsar može da se koristi dokle god može da se uđe sa prskalicom
a u 99% piše da se on sme koristiti do 6 lista
Suncokret koji može da se prska

Pulsar 40
umnogome olakšava proizvodnju. Pre svega ne moramo da žurimo sa prskanjem. Možemo
suncokret prskati protiv korova od nicanja pa sve dok možemo ući sa
prskalicom. Zatim, ne zavisimo od vremenskih prilika.

Pulsar 40
deluje i kada ima i kada nema kiše
Uobičajena doza preparata Pulsar 40je 1,2 l/ha i to u fazi 4 do 8 stalnih listova suncokreta. U zavisnosti od specifičnosti
pojave korova ili potrebe za kontrolom kako korova tako i volovoda,

Zar vam je toliko problem napraviti 2 dana razliku u prskanju Pulsarom i Fusiladom? Potrosicete maks 1l/kj goriva vise i znacete da ste dobro uradili.

Pa nije problem ko kaze da je problem, tako cemo i uraditi, zato i pitam kakva su iskustva drugih, neko kaze moze neko kaze ne moze, ali svakako nije vredno rizika!

Da bi suncokret radio sa fusiladom veličina nije bitna.Za pulsar što je suncokret manji manje su i propratne negativne štete po njega(kojih ima ).Po meni idealan prvi post sa pulsarom je u drugom paru stalnih listova ,a drugi kada otvori treći par listova.Naravno u mnogome zavisi od veličine korova.Što su oni manji učinak pulsara je daleko veći.

Nekada i sva agrotehnika ne pomaze,njiva uradjena odlicno,ali dzaba,sklop je katastrofa i takav ce ostati ako kise ne bude uskoro.
photo0018.jpg

photo0017.jpg

Njiva nije moja,nego lokalnog tajfuna,koji je nekad bio paor,sada vise ne seda u traktor.
Radnici seju,pa odatle tako "dobar " zinor!

nesto su mi redovi dosta blizu, zar u banatu vec i suncokret seju na 25 cm medjuredni razmak!? :sta:

Kod nas se sve više seje suncokret na 50 cm ,kažu sitne su glavice ali ima više redi i za divno čudo prošle godine ko je sejao na 50 cm bilo je i 5000 kg / H , moj suncokret je na 70 cm i izgleda potpuno isto kao ovaj sa Kishove slike samo je zinor bolji a nicanje isto i nešto se razmišljam da rastamburam to sve i posejem kukuruz jel neverujem da će tu nešto biti i posle kiše ako je uopšte i bude.

moj suncokret je kao ovaj Dušanov sa gornje slike pitanje za sve koi su prskali sa Pulsarom hoće li mu smetati da sačeka još koi dan pošto sad tek kreću šesti listovi ja hteo danas da prskam al duva vetar od sutra počinjen da radim pa sam u problemu :sta:i koliko praviti pauzu između Pulsara i Fjuzilenda obzirom da se nesmeju mešati

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh