Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitao sam negde na forumu u vezi broja semenki u vrećama.Ovih dana smo sejali suncokret Kondi (Francuski) i posejemo 3,5 kj sa vrećom od 150 000 zrna.Pošto mu je klijavost 88 % sejemo na 21 ,4 cm ,ponekad se desi da uhvati 2 zrna na rupi.
Sumnjali smo u mašinu da nešto lažira ali smo sejali Armoni koji je isto iz Francuske i sa vrećom posejemo preko 4 kj na isto rastojanje.
Znači da ipak ima propusta u pakovanju,bilo da su naši dorađivači ili stranci.

Ja sam isto posejao Neomu na oko 3,5 kj...a racunicom ako se seje na 24cm trebalo bi da se poseje nesto vise od 4kj...

Ja sam sejao Kondia 4 kj na 24, ostalo je još odprilike za maksimalno pola jutra...

Parcele sejane pre 7 dana danas otisli da isprskamo,ali jbg vise od 20% niklo tako da smo odustali.radili smo parcele koje su dan kasnije sejane.Tacno se primeti razlika u nicanju u parcelama koje su 7-8 sati ranije i kasnije sejane.

Ja danas isprskao suncokret totalom jer je bilo malo Palamide (koja je krenula a spremac je nije unistio) Sad cekam rezultate pa cemo videti sta dalje... Sumnjam da ce opet Palamida da krene (samo to ima u njivi ni jedan drugi korov)..

Juce zavrsena setva.Suncokret posejan na 22,2 cm razmaka u redu. Na 19,5 kj otiislo 5 kesa Neome, i Kondije (ispustio mozda za 2 kg semena iz sejalice na kraju). Suncokret sejan prekjuce ima klicu od 2 cm. Nisu skoro bili ovako idealni uslovi za nicanje!

Ja danas isprskao suncokret totalom jer je bilo malo Palamide (koja je krenula a spremac je nije unistio) Sad cekam rezultate pa cemo videti sta dalje... Sumnjam da ce opet Palamida da krene (samo to ima u njivi ni jedan drugi korov)..

Setvospremac iz jednog prohoda ne moze da unisti iznikle korove. Moze ako ima pacije noge. A drugi korovi ce krenuti kasnije, palamida uvek prva krece.

Verovatno mislis posle setve a pre nicanja, ima u temi dosta o tome, ukratko gardoprim, dual gold, acetosav (tj bilo koji acetohlor), moze i acetosav plus, girasolin...

Sejano 17.04
attachment.php

korovi probijaju, gardoprim nista nije uradi.

I ja mislim da Gardoprim nije nizašta. Ali šta je tu je, na 6 k.j sam išao sa njim da ga iskoristim, a na 4,75 k.j sam išao Acetohlor + Girasolin utrošak vode 150l/k.j.

Из Syngenta дали препоруку да се иде са 4 л, иако пише 3-3,5 л/ха.

Zavrsen suncokret,posejano 6 vreca Kondija i 4 vrece Delfija,sve na 24cm,oprskano dubinski plus 2lit/h totala.

Posejan Singentin Armoni na rastojanje od 32 cm greskom sta raditi,ostaviti ga ili presevati?
Njiva planirana za sirak ali nisam nasao seme pa je sejan suncokret pre tri dana...............

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh