Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam prosle godine imao slicnu situaciju, i jednu njivu sam presejao a drugu ostavio da vidim razliku!Prinos je bio veci tamo gde sam presejao za skoro 400 kg po k.j U pitanju je bio LG 56.65 i razmak 30 cm i kasnije presejano na 21,5

Kad ovako nema padavina onda ne pomaze ni 1000l/ha vode. Hm da li je bilo bolje posejati clearfield suncokret?

Sa pusarom se prska do 6 lista suncokreta, pazite da ne preraste, jel bi smeo da dodam i nesto za sirak, fusilejd f, panteru, kletox?

Prskamo u split varijanti tako da je prvi put opskan juče, drugi deo verovatno u četvrtak. Inače kod nas ima suncokreta nasejano u velikim količinama, biće jedno 3 dinara/kg.

Ja sam ove godine za probu posejao 2h Suncokreta... Pre setve (kao sto znate) uradio sam inkorporaciju sa Treflanom,ali se na nekoliko krugova po parceli javila palamida nju sam sredio dva dana nakon setve Totalom i ona se osusila... Danas bio na njivi da obidjem i Suncokret je poceo polako da nice... Ali se javlja novi problem nice i Divlji Sirak a negde je i nikao ne mnogo veliki tek nice... Sta mi je ciniti sad??? Zakasnio sam sa prskanjem na crno uzdo sam se u Treflan ali izgleda slaba vajda... Nema mnogo divljeg sirka ali moram da ga sredim... Sta mi preporucujete???? Unapred zahvalan puno...

Kad sa tim da prskam??? Suncokred vec nice... Jer da sacekam jos????

- - - - - - - - - -

To su 3 herbicida ili jedan sa vise naziva... Izvinjavam se ovo mi je prva godina i stvarno sam lajik... Koliko lista treba da ima Suncokred da prskam sa tim????

KAd je idealno da prskam??? Necu jos jer tek nice sad a i sirak takodje... Znaci da sacekam jos malo... Koliko litra po hektaru???

druže ČIKA GUGL sve zna ukucaj herbicid Fokus ultra i naći češ more informacija inače pomenuti herbicid fokus ultra ide 2l/h fjuzilend 1.3l/h

Prskamo u split varijanti tako da je prvi put opskan juče, drugi deo verovatno u četvrtak. Inače kod nas ima suncokreta nasejano u velikim količinama, biće jedno 3 dinara/kg.

Taman posla da mu cena bude 3 dinara. 1 dzakce syngenta neome sam placao po 237 evra, inace suncokret cejem na ugovor sa jednom zadrugom iz Banata oni kazu ocekivana cena 430evra po toni ali nista nije sigurno dok ne krene otkup.

Ja sam posejao Suncokret prvi put u zivotu nikada ga do sad nisam sejao, kolike prinose suncokreta imate po hektaru? ovde kod mene kazu ljudi da su 3t po hektaru plafon.

ako su ljudi iz Smederevske Palanke onda dobro kazu... kod nas ume i malo vise da rodi....:ppozdrav:

ako su ljudi iz Smederevske Palanke onda dobro kazu... kod nas ume i malo vise da rodi....:ppozdrav:

Da. Tako kazu ljudi iz moje okoline koji seju suncokret. Ravnicaski deo Smederevske Palanke dobro radja, malte ne kao u Vojvodini. Dok ovaj brdski deo na kome sam ja radja manje 2-2,5 t. Neka bude i 2t ja sam zadovoljan sigurnije mi je nego da sejem kukuruz. :ppozdrav:

neko vec probao mesati pulsar sa fusilade-om?Ja vec godinama radim clearfield ,ali po nekoj literaturi mesanje izaziva gubitak cca.300kg zrna po hektaru

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh