Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan moj drugar je pre dve godine isto pogrešio i par kj posejao na 32 a ostale parcele je sejao na 22,5 i u žetvi prinos je bio isti

Da li mi neko moze reci koji suncokret da uzmem, malo kasnim, jbg, za podrucje bg-a sremcica, zemljiste je malo kiselije i na koji razmak treba da sejem, mehanicka olt sa dva reda, sutra bih sejao??

Danas u konslutaciji sa ljudima iu Syngente ipak rešio da ga ostavim na 32cm... Pa šta mu bog da...

Prekljuce posejano 5h LG 56 63 i odmah isprskano sa kombinacijom acetohlor rezon girasolin.Pre setvospremanja baceno 300kg 15 15 15.Juce bacan vestak na druge parcele i nocas setvospremirano do 3h.Sutra najverovatnije se nastavlja setva.Ostalo je jos 10h.

Juce posejana Neoma na 1.5 kj na 23.5cm, jesenas bacena ruska 3x16 i sada ureje 150kg/kj od srede nastavak na nizim parcelama..

Mi smo na suncokret isli jesenas po 100 kj npk I sada jos na jednoj parceli 100, a na drugoj 150 kj uree, posejan je na 21 cm, sorta je armoni.

kod mene je situacija sa suncokretom 150kg/kj npk ili 100 mapa(kako je gde analiza pokazala) pod brazdu, sutra dobija 100kg Sana predsetveno.
dva drugara iz Padine su mi potvrdila da su isprobavali sa 150kg/kj uree i nista azota, rezultat na prinos isti bez razlike, stim sto je pod brazdu 150-200kg npk.
ovu teoriju mi ispricao i kum iz Pavlisa jos odavno, al mi to na jedno uvo uslo a na drugo izaslo.
sad imam idealnu priliku da to isprobam.

Принос одређује најдефицитарнија ставка.

''[FONT=Arial, sans-serif]Za izgradnju 100 kg semena i odgovarajuću vegetativnu masu suncokretu je potrebno: 4,0 do 4,5 kg (N), 1,5 do 1,8 kg (P[/FONT][SUB][FONT=Arial, sans-serif]2[/FONT][/SUB][FONT=Arial, sans-serif]O[/FONT][SUB][FONT=Arial, sans-serif]5[/FONT][/SUB][FONT=Arial, sans-serif]) i 8 do 10 kg (K[/FONT][SUB][FONT=Arial, sans-serif]2[/FONT][/SUB][FONT=Arial, sans-serif]O). Za suncokret se mogu preporučiti sledeće količine: 90-130 kg/ha N, 70-120 kg/ha P[/FONT][SUB][FONT=Arial, sans-serif]2[/FONT][/SUB][FONT=Arial, sans-serif]O[/FONT][SUB][FONT=Arial, sans-serif]5[/FONT][/SUB][FONT=Arial, sans-serif] i 100-140 kg/ha K[/FONT][SUB][FONT=Arial, sans-serif]2[/FONT][/SUB][FONT=Arial, sans-serif]O.''[/FONT]

Da mu nece biti puno 150kg urea?
Uf ja se izvinjavam pogresno sam napisao na toj parceli konkretno je baceno 150kg Sana a ne ureje, isao sam tako gde ce biti cuncokret sa 100kg Sana po kj i jesenas sto je baceno 3x16 i to je sve.
pisao sam post dosta umoran pa sam zato i pogresio jos jednom izvinite na pogresnoj informaciji..

Danas posejan suncokret , syngenta Neuma na međuredni razmak 70 cm i razmak 21 cm inače ovo mi je prvi put da je posejan suncokret na mojim njivama.

20l036w.jpg

Da li ima potrebe tretirati seme nekim preparatom sada pred setvu, u pitanju je kws barolo i sada je baceno 250kg san-a predsetveno, da li je potrebno jos nesto da uradim?

danas posejao 2,5 Ha NS Fantazija na 21,5 cm.dubina 4-5 cm ,brzina setve 7 km/h
Seme FANTAZIJA kako izgleda slobodno mogu reci da nimalo se ne razlikuje od LG semena,debelo seme,svako jednako,bez prljastina(priimesa)
veoma sam iznenadjen nadam se da ce tako biti i sa prinosom

Danas startujemo sa sejanjem suncokreta svega 9kj posle prskanje na crno sa Terbis+acetohlor+girasolin.PLaniram na 20cm razmak sorta Coussad Fabiola.

Juce posejao Neomu na 4kj i Pioneer-ov LE25 na 3kj...kaze mi komsija promoter iz Pioneera da sam jedini u selu sejao taj nov LE25 :osmeh: videcemo kako i sta ce ispasti...inace sve sam sejao na 24cm :)

Kod mene neoma pocela da nice sejana 16.I 17.04 na 22-23cm i baceno 100kg uree po kj!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh