Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja znam sa čime si poprskao, aktivna materija trifluralin . Treba da prodje 14 dana od primene da bi mogao da seješ.Posle setve ne prskaj ni sa čim više, kao što reče Spajki, odličan preparat ali ako se presejava maltene ništa ne sme osim opet suncokreta. Samo ga lepo ošpartaj i ako parcela nije zakorovljena to će biti to.

p.s. rizomski sirak ne skida, za to će ti trebati npr. Selekt Super ili Kletox ili Fusilade Forte
Ja koristim Trefgal nisam nasao nigde da pise da je potrebno posle inkorporacije cekati dve nedelje, nikad nisam ni cekao a bas ga odavno koristim.,(od pre tvog rodjenja):osmeh:.Posle zavrsetka inkorporacije ,par dana i setva ,nije bilo primetne neke stete.U soji ga koristim sa dodatkom Mistral (Metribuzin) 0,4kg ha

Pa sta da radim sad drustvo,dal da cekam dve nedelje ( i kad ce to da bude) ili da sejem za koji dan... Jeste to je ustvari Trefgal-Treflan-Trifusal neznam vise ni sam koliko imena ima ali kaze prodavac da m sve dodje na isto... Ja sam to juce isprskao pa sad neznam sta da radim... Njiva nije zakorovljena a ja cu sve jedno da ispartam suncokret i da ga u redovoe prehranim... Sta da radim... :sta:

Problem je u tome sto ja jos uvek nemam svoju pneumatsku masinu za sejanje pa ce da mi poseje jedan lik a on izgleda da moze samo sutra eventualno prekosutra ili tamo za dve nedelje... ALi tad ce da bude kasno???

Danas i mi krenuli sa setvom.Prvo suncokret sejan.
fotografija06031.jpg

fotografija06041.jpg

fotografija06051.jpg

Ma pomešao sam insekticid i ovaj djavo.

Evo, našao sam sliku gde je primenjen Trefgal predsetveno. 2009.god. tu i tamo ima nekog sirka iz rizoma ali nije bilo strašno.
dq5hu1.jpg

Hvala svima puno... Sutra ujutru odmah idem da jurim ovog da mi poseje... Bice slika.. I hvala jos jednom svima... Sta mislite sta da spremim jos od hemije??? Pa prskam ponovo na crno kad posejem ili ne?? Ili da prskam kad nikne i malo poraste?? Tad cu da ga spartam i da bacim u redove djubrivo...

Sam si rekao da parcela nije zakorovljena, pretpostavka je da nećeš morati ništa više da radiš. Onaj suncokret što sam postavio na slici nije prskan ni sa jednom hemijom posle nicanja, samo je ošptartan. Izvinjavam se što sam promašio metu, ipak je bila reč o bifentrinu (insekticid).

sta mislite,danas u beckerov sejac sa kukuruznim plocama naspem suncokret,i kad okrecem tocak izlazi jedno po jedno seme,kao kukuruz,da li bih sa njim smeo da posejem suncokret?

Danas zavrsena setva suncokreta za ovu godinu :ppozdrav: Kondi,Neoma,Barolo, 56.35 i 56.58CL nasli su svoja mesta....

sta mislite,danas u beckerov sejac sa kukuruznim plocama naspem suncokret,i kad okrecem tocak izlazi jedno po jedno seme,kao kukuruz,da li bih sa njim smeo da posejem suncokret?

Ja sam danas posejao kukuruznom sejalicom i reklo bi se uprskao stvar. Uspeo sam da seme koje je predvidjeno za 1.5ha sabijem u 1 ha i to je to. Odmah za suncokretom sam sejao i kukuruz istom plocom i druga prica. Odokativno se vidi da je zrno kukuruza vece te manje i prolazi kroz one rupe, tj ravnomernije. E sad moja sejalica je praistorijska pa mozda i zbog toga ali budi oprezan u svakom slucaju.

- - - - - - - - - -

Ja sam danas posejao kukuruznom sejalicom i reklo bi se uprskao stvar. Uspeo sam da seme koje je predvidjeno za 1.5ha sabijem u 1 ha i to je to. Odmah za suncokretom sam sejao i kukuruz istom plocom i druga prica. Odokativno se vidi da je zrno kukuruza vece te stoga manje semena prolazi kroz one rupe, tj ravnomernije. E sad moja sejalica je praistorijska pa mozda i zbog toga ali budi oprezan u svakom slucaju.

E danas slučajno posejana Neoma na 32 cm... Šta sad raditi, dal usejavatio il ostaviti tako? Jel imao neko sličnu situaciju?

to bi bilo najbolje.ako ostavis tako preko cele godine ces gledati gresku i zivce pojesti da si zabrkao i nisi ispravio gresku.

A i aj to nešto ratmišlja, da stav+vim na 35 pa da poreteram još jedared, al mi ćale govori da ostavimo pa da vidimo šta će biti, a veličina parcele ja 3 kj. Moram sutra smisliti šta i kako...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh