Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva je to fora da se dobije po pola doze?

Danas posejan F50 na 2.25 kj. Ukupno 52 reda od toga 40 redi F50 a 12 redi ono staro seme pa cu da vidim do kraja aprila dali ce da nikne a ako nenikne presejacu kukuruz. Acetohlorom moze da se prska samo neznam onaj preparat za sirokolisne korove dali ce smetati kukuruzu ako budem morao da presejem onih 12 redi.

Planiram u subotu da sejem, ali u ponedeljak najavljuju neku kisicu i utorak. Hoce li mu to smetati?

Хоће, посебно још ако опрскаш неким Гардопримом. :osmeh:

Ja sam sejao Kondi na 21,5 cm pod pretpostavkom da će neki procenat da pojedu zečevi...ako ne još bolje. Kod suncokreta prinos takodje odredjuje broj biljaka po ha čini mi se da i u preporukama stoji od 55 000 do 65 000 biljaka .

Ja sam ga nabavio 5 l pakovanje za 10 evra + 8 % pdv . 12,5 e + 8% je litarsko (za kukuruz sam nabavljao ali ide i u suncokret ,manje bitno )

u suncokretu ga ide 3-3,5 litre /ha on je kombinacija Dual Gold-a i Terbisa ( terbutilazin ) .

Iskustva sa njim će sigurno biti dobra! Jer je to proverena hemijska kompanija a i njegove komponente.

za suncokret 32 evra po ha , acetohlor i terbis izadju 24 evra , acetohlor +terbis+girasolin 26 evra ... šta je skupo a šta jeftino je široka kategorija. MOŽDA i nije tako skup na osnovu onoga što se dobija !

Acetohlor + terbis + girasolin proverena kombinacija, a i sam si rekao da je jeftinija od gardoprima, a što bi bacio 6 - 7 evra po ha kad i ona radi isti posao?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh