Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Planiram da za vikend pocnem setvu suncokreta, mada me malo brine temperatura zemljista...
Planira li jos ko da krene sa setvom?

Odprilike da cu i ja vec sutra krenuti, a ako ne bude zastoja i zavrsiti setvu kad je suncokret u pitanju, pa od ponedeljka krecem kukuruz!

ja se nežurim sa setvom ima dana bitnija mi je temperatura nego datum preko dana jeste toplo ali su noći i jutra hladna

Cini mi se da ce ove godine da bude vecih problema sa zecevima u suncokretu,danas smo radili drugu prihranu psenice i na svakoj njivi u zitu ima sakrivenih zeceva po 2-3 kom sto sam video a sigurno mi je dosta i promaklo da neprimetim.

Za to ima resenja, seje se prvo kukuruz pa suncokret, bar se tako kod nas radi...da bi se zeznuli zecevi, mada ko zna ove god kako ce biti...

moze li pionirov suncokret koji je imi i koji oni preporucuju da se prska sa ekspresom da se prska sa pulsarom?

Ljudi imam jedno pitanje obisao sam oranje bas je dosta cupavo (zatravljeno) planiram proci jedno dva puta setvospremacem ako ne skinem travu dali bi uz tretiranje posle setve a pre nivanja (dula gold+terbis) smeo dodati i total,dali ce to da smeta suncokretu (kondi) ...:sta:
294kwaw.jpg

Uradi tako kako si planirao samo ne moras punu dozu totala,idi sa 2 litre po lancu posto je to meka trava i njoj je dosta i ta doza kao sto sam ti rekao!Nece smetati suncokretu samo nemoj cekati,odradi to 3-4 dan posle setve!

Pozdrav. Imam jedno pitanje. Imam jednu vrecu suncokreta [ barolo ] iz 2009 godine pa me interesuje dali da ga sejem ili ne. Ustvari dali ce da nikne seme staro 4 godine

Sutra je 15. 04. koliko mu treba da nikne. Mislim da je kasno za eksperiment. U svakom slucaju hvala na odgovoru vec cu nesto da smislim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh