Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel sejao neko imeriju prosle godine?

Pre dve godine, je bila u ogledu tu u susednom selu, i bilo je 20 meteri, ono što se meni nije sviđalo je to da je jako visoka. Prošle godine je jedan moj prijatelj imao nešto malo na probi, al kaže da je bila lošija od Neome, za odprilike oko 2 metera po kj, što je u suncokretu poprilično...

Pa i ovaj prijatelj je uzeo baš zato da je uporedi sa Neomom. Od suncokreta koji su se sejali na mom terenu ubedljivo je najbolja Syngenta, nekažem da su drugi loši al daju šarene prinose, od godine do godine. Ove godine je dosta mojih drugara uzelo raznorazne hibride, iz razloga što im je Syngenta skupa, pa ću pratiti baš da vidim kako će se pokazati.

Koliko si plaćao imeriju?

31.10 placanje 222 evra kesa tretirano:metalaxil - m\thiametoxam kod mene je bilo prosle godine sejali su neki i nije se lose pokazala, alu videcemo jos.

Bogami nije ni jeftina... Ma nemora da znači da je loš, možda se pokaže i bolja... Ali po meni je ipak Syngenta lider što se tiče suncokreta... Kod mene u selu je svašta sejano što se tiče suncokreta i Pionir i KWS, jedio LG nije, i od svega što sam video, najviše mi se sviđa Syngenta, a i vaga je pokazala da u proseku najviše daje... Pošto sam ja jako zadovoljan sa njom, neću je menjati, možda ću samo isprobavati različite njene hibride...

Sta predlazete iz iskustva da je bolje....Barolo ili Peoneer? Sto se tice Peoneera cujem da hvale f50 i LE25...?

Pokazali su se odlicno. Inace Neomu sejem na 21.5 a LG 56.63 CL na 23, 5 cm.Bitan je sklop u berbi ne pri setvi.

Poslednja izmena:
Mislim da ce ovi kasniji rokovi setve definitivno uticati na prinose.Ja nemam pojma kad cu posejati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh