Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bratko Syngenta ti je proverena, a ti posej manji deo NS za probu pa ces da vidis i sam.
Imam i ja pitanje za tebe.Posto je bio suncokret prosle godine kod vas i imate li pre setve ugovorene cene ili se ceka vrsidba pa se onda odredi cena?

U pocetku vrsidbe cena je bila 440-450e po toni sa 9% vlage i do 4% necistoce.Podigla se za malo do470 pa pala do360-380e .Ugovorene cene nemamo, kazu kad pocne vrsidba videcemo.Sejao sam i LG5665 al od ove godine rekli su da umesto njega ide 5662

Je l moze neko da mi kaze kod koga je seme pa da procita, koliko kg ima kesa od 150.000 ili 75.000 zrna? Ostalo mi je semena od prosle god Barola, pa da ga izmerim i otprilike znam za koliku parcelu imam....ne vidim drugi nacin za proveru :/

Je l moze neko da mi kaze kod koga je seme pa da procita, koliko kg ima kesa od 150.000 ili 75.000 zrna? Ostalo mi je semena od prosle god Barola, pa da ga izmerim i otprilike znam za koliku parcelu imam....ne vidim drugi nacin za proveru :/
kod mene na deklaraciji je ovako..
5n6snt.jpg

Ne mozes uporediti sortu Barolo sa ni jednim drugim vec samo ako neko ima isto to seme, pa prema tome mozes videti otprilike za kolko jos ha imas seme.
Ovo sto ti je @tako dao na uvid to nije merodavno uopste jer je drugo seme u pitanju.
Dakle postoji seme koje je krupnije i seme koje je sitnije i tezina vrece moze varirati u par kg.

Ma prebroj brate,svejedno ima vremena koliko hoces od ovih kisa necemo nista da radimo jos dve nedelje.

@milos88 najbolje je da prebrojis 100, 200 semenki(ili koliko vec imas volje) i onda ih izmeris na nekoj preciznijoj vagi i postavis proporciju.

@Peet u pravu si za sortu semena, a za brojanje ce i biti na kraju kako mi je Farmer predlozio....@cedo mozda ni za dve ne sejemo, koliko cujem kise ce biti i do 20tog aprila.....ali ko to moze da zna tacno! Hvala na pomoci svima:)

Pozdrav suncokretari. Potreban mi je savet vezan za razmak izmedju biljaka u redu za hibrid LG 56.65. Da li ga je neko sejao?

Poslednja izmena:
ja sam ga sejao na 24, prosle godine bacio 2400/kj...bolje od barola baca za 250kg po lancu. tako je kod mene ispalo prosle godine,agrotehnika bila ista. uzeo sam ga ove godine,samo njega sejem,kws,pionir vise ne........e da,kad je skidan glavica bila zelena stablo poluzeleno,mora da se strogo prati vlaga kod njega, mi mislili da ga cekamo jos 5-6 dana a ono moze odmah zrno suvo...

Barolo sam sejao pretprošle godine na 26cm, bilo je malo više od 2 t/kj. Sada cu prvi put LG sejati.

vlatko probaj rimi ali obrati na klijavost paznju ako je ispod 91 bezi koji god da je .zavisi mnogo i od zemljista korova koji su zastupljeni koliko hranjljivih elemenata ima u zemljistu kvalitet zemlje dubina obrade itd.

Juče sam stavio Syngenta arenu na naklijavanje,seme je iz 2011. godine ostalo, oko 2 kg. Jel neko sejao seme suncokreta staro 2 godine? Kolika je bila klijavost?

Gospodo, jedno pitanje... koliko je efikasno da prilikom spartanja suncokreta se odmah baci i djubre "pod njega" ? Posto na toj njivi gde ce ici suncokret je bila psenica i mislio sam da bacim vestaka tek kada ga budem spartao odma' pod njega.

Ako ima vecih proizvodjaca cuncokreta u vas kraj , sacekaj neka poseju nekom ce ostati za 0,5ha semena Syngente ili LG, a moze neko i da ti posalje brz. postom iz Vojvodine, mogu cak i ja.Za NS seme neznam pakovanje, jer vise godina vec nesejem ,dogod se ne popravi.

Topalovic ja sam imao prosle godine NS Rimi i rekao sam nikad vise, prinos dosta los a vlaga velika..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh