Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do sada sam uvek sejao Barolo i nikada me nije izneverio,ove godine cu sejati ponovo Barolo i prvi put cu probati Neomu.

Ja uzeo NS Dusko i Fantaziju da probam,prosle godine sam imao Pionir A31 i nisam nesto zadovoljan sa njim mozda mu ne odgovara podnevlje.

Pod 1: pitam jer nema masina u nasem kraju! to sam vec jednom objasnio!
Pod 2: oko suncokreta pojma nemam, a cini mi se da omalovazavate ljude koji postavljaju pitanja da bi nesto naucili
Pod 3: i vama kad bi dosao nemac, amerikanac smejao bi se i pitao jeste li ludi il sa druge planete da radite i prodajete za tako malu dobit...a naravno to ne znaci da ste ludi ili sa druge planete nego znaci da nemate i nemozete dobiti vise-ko je shvatio razumece!
Pod4: izvinjavam se jer ste u pravu! Trebao sam procitati temu kompletnu!
i biobih vam zahvalan ako me nebiste omalovazavali jer moj koeficijent intelegencije prelazi Q140, znaci nisam glup,ato sto nisam imao prilike da vidim adapter za suncokret, sto nisam nikada video vucnu tanjiracu,sto pitam koliko kosta fent traktor, sto pitam u vezi sudanske trave sve je to da bih naucio nesto,naravno, ako neko zeli da mi kaze... Nikog nisam omalovazavao ovde, niti zelim u mom predstavljanju jasno sam stavio do znanja zasto sam ovde,NEGAJIM nikakvu netrpeljivost, OVDE sam samo da bih nesto novo naucio! i nadao se da to mogu i naravno KisRobert, imam utisak da me na neki nacin ne podnosis, ali ne razumem zasto, i imam jedno pitanje za tebe: kako si prosao sa sincero kukuruz prosle godine posto sam listao temu i video da si sejao taj kukuruz ali nisam nigde procitao niti video sliku kakAV je rod bio??-Ali ne racunam da ces mi odgovoriti verovatno je ovo glupo pitanje za tebe, tako da ne moras odgovarati... izvinjavam se za off topic :off_topic:

- - - - - - - - - -

i da naglasim: VISE NECU PISATI U NIJEDNOJ TEMI, SVE STO ME ZANIMA PITACU LJUDE SA KOJIMA SAM DO SADA NA LJUDSKI I PRISTOJAN NACIN KOMUNICIRAO!

- - - - - - - - - -

Procitao sam pravila poljoforuma i izvinjavam se za velika slova :(....

Poslednja izmena:
Ма иди, за свашта се нервираш. Питај, тражи, учи, ко ти помогне, помогне. Ко неће, није ни дужан, и то је то. Падне по нека тешка реч, живот иде даље.

Ti covece kao da nisi sa ove planete. Ovakva ista pitanja postavljas u svim temama, dali se radi o traktorima, kombajnima... Moj sin ima sest godina a on zna pojedinacno sve kombajne, traktore, prikljucne masine...

a za tvoju informaciju ja sam vozio traktor od svoje 5 godine, samo traktor,...ja znam o visnji puno o sljivama jer se to kod nas dosta sadi za razliku gore kod tebe, ali mi nikada nije palo napamet da nekome kazem da je lud sto nezna....i ja nisam u istoj situaciji da cim podignem glas treba mi ovo treba mi ono drzava uskoci i da, i lakoje da imas masine jer ih odplatis ili u naturi ili pola-pola, kod nas su tek do pre par godina poceli da daju u naturi, ako si hteo djubre da kupis morao si za kes, ako si hteo semena za kes,a kad si hteo da prodas svoju robu onda ti je uzmu a pare nikad i tako jednu godinu kod jednog drugu kod drugog, da se preselis ne mozes jer nemas gde, kad trazis pomoc od drzave oni nemaju sredstva, a posle naletim na nekog ko je dobio sve i pita me jer sam sa druge planete,,.... pa da znas da jesam sa druge planete sve dajem drzavi sve placam i porez i sve a kredit ne mogu dobiti... i naravno nisi mi ti kriv ...taman posla... nego sami hocu da ti kazem na lep nacin da postoje ljudi koji su preko 15godina ulagali a nista nisu dobili a da bi otislinegde da rade trebaju im pare a para nema,tako dragi moj prijatelju Frenky to ti je jedan zacarani krug u kome juzna srbija jedobrasamo kad treba ratovati, al kad im treba dati subvencije tu je samo sever zemlje, ali ja se neljutim i ne pravim razliku medjuljudima...za mene su svi isti...imam prijatelje i medju bosancima i rumunima i madjarima i svima, i nikada se ni nakoga nisam ljutio osim na drzavu jer je krajnje nepostena,... a ako hoces da zaradis i imas trebas da lazes mazes zakines prevaris ili da zatvoris neciju kucu da bi imao...ja to nikadnecu raditi,jer znam da bog postoji i da svakom daono sto zasluzi!....i ovo je tema o suncokretu!pozdravi sve najlepse!:ppozdrav:

druže jugi ni ja neznam sve i svi se mi celog života učimo ali elementarne stvari trebe znati ako se već baviš poljoprivredom ili odeš na gugl pa prelistaš malo ili na youtube pa vidiš šta ,čime kako ,a onda o detaljima možeš na forumu pitati jer je smešno govoriti o proizvodnji suncokreta a da ti nisi video heder za suncokret ovo ti pišem iz naj bolje namere i nemoj pogrešno svatiti naše primedbe :ppozdrav:

danas sam video heder isti kao kod beraca kukuruza video sam na yutube,bar meni deluje isto,...primedbe prihvatam,ali ne i omalovazavanje... shvatam da je smesno :)..

" i da naglasim: VISE NECU PISATI U NIJEDNOJ TEMI, SVE STO ME ZANIMA PITACU LJUDE SA KOJIMA SAM DO SADA NA LJUDSKI I PRISTOJAN NACIN KOMUNICIRAO! "
to je pisalo u postu 304
a posle je i post 306 tvoj
:haha:

bio sam ljubazan i odgovorio coveku :) a da sam od reci jesam...uostalom videcete ovih dana pa nadalje...ali se isto tako nadam kada budete videli da ce isto izadji kishrobert i reci : bioje dosledan,a ne samo da kritikuje....kriticara i analiticara puna srbija :) :haha:

- - - - - - - - - -

to kazem jer sam primetio da samo kritikuje, a posto je koliko sam cuo moderator,verovatno niko nema petlju da to kaze osim mene :) :) :) :haha:, naravno ja nemam nista protiv Kisroberta ovo je samo diskutabilna tema... :) inace forum je pun pogodak ocena 10 :) tako da cu ja porukama pricati sa ljudima ono sto me zanima, a ako se ne pojavim do recimo 1 oktobra 2013na javnom, neka Kisrobert javno kaze da sam bio dosledan svojih reci,a ako udjem u neku javnu debatu, onda cu javno da u svakoj temi u kojoj sam bio da se izvinim, i kazem: izvinjavam se kisrobert bio si u pravu ja nisam dosledan :) :) :) :) :osmeh::ppozdrav::veseljak:::ideja:

- - - - - - - - - -

ako se slazes Kishrobert :ppozdrav:

Pozdrav iz Bugarske :cao:.Kod nas ovde imam u ponudi NS hibridi suncokret al nisam ih sejao nikad pa neznam koi da izaberem.NS H 111, AnnaPR,Victoria,felix,Leone,NS primi cena im je 111e po vreci ot150000 dok LG Pioneer i Syngenta su za 30 do 50 e skuplii.Hvala na pomoc.

Nisam bas siguran ali otprilike tu negde,moje da e bez PDV koi kod nas je 20%.Pre nekoliko godina komsia sejao NS111 pa nie bio bas zadovoljan.

Nemojte coveku favorizovati Singentu. Moguce je da u njihovij zemlji i mikroklimi NS bolje uspeva.

Pa neka poseje 2-3 hibrida pa neka vidi sam, da nebi pametovali mnogo.
Stavi u mini ogled sa hidridima koje je vec sejao i sam vidi sta je bolje, otkud mi mozemo da mu preporucimo kad smo ih i mi sami izbacili iz upotrebe jel su bili jako rodni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh