Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
savato ok shvatio sam :) meni to treba najvise zbog krava i koncetrata :) sto da kupujem suncokret kad ga mozda mogu proizvesti :)
pajapatak jesam ozbiljan sam :) hvala za informaciju i prvi put cu se iskusiti sa suncokretom :)
rasa02 imam i to u vidu,ali se nadam da cu ga strasilom zastiti pa kako mu bude... a kod mene niko to ne seje ,aja cu biti prvi...
dragan.kovacev e videcu koje hibride da sejem, ja bih nesto stostize otprilike kad i kukuruz za silazu avgust mesec
inace jedino sto znam jeste da suncokret sluzi za grickanje i kao dodatak zivotinjama, al sve to zavisi ako dobijem kredit, ovi nas odrase sa koncetratima a meni na 1 kg koncetrata 2litra mleka,zato moram sam pokusati nesto....

Kod mene po suncokretima redovna pojava su oni plinski topovi koji neizmenicno pucaju i tako teraju ptice... To je dobra stvar jer kad jedan postavi to u svojoj njivi stiti i 3-4 okolne njive... :ppozdrav:

Kod nas je kasnija setva odbrana od ptica (to vazi za parcele blizu sela, pored suma i ostalih sevara, gde je zgodno staniste ptica) za ostale parcele koje nemaju ova stanista ptica, setva se moze odpoceti cim vremenski uslovi odobre...

ma kako god bude inace jedva gledam idem spavati kao da sam nosio sleperna ledjima od 25tone :) laku noc :)

jedan savet za jugia,suncokret moras termicki da obradis da bi ga dao kravama,ili ga menjaj za sacmu u nekoj zadruzi u tvom kraju,ako niko kod tebe ne seje suncokret,kako mislis da ga ovrses?

Ma ne brini nista sto se tice te obrade pekao sam semenke od tikve(bundeve) i suncokret moze,pa valjda vrsenje se radi sa kombajnom za zito??:sta: nije valjda da ide specijalna masina za to?

Vrse se kombajnom koji ima adapter (uredjaj) za suncokret, raspitaj se dal ima neko taj adapter u tvom kraju pre nego sto posejes..

a kako izgleda taj adapter?? jel mislis na sito koje odvaja zrnca suncokreta, kao sto se odvaja zito?

Covek se nikada nije susreo sa suncokretom i nacinom rada oko njega,sto bi bio lud..kakvo je to pitanje od moderatora..umesto da si mu rekao nesto da mu pomognes...
Jugi pogledaj na youtube vrsidba suncokreta,trazi malo po internetu..pitanja su ti jednostavna,sve se to moze lako naci..
http://www.youtube.com/watch?v=gvoXJeevWp8 evo da ti pomognem malo.

Covek se nikada nije susreo sa suncokretom i nacinom rada oko njega,sto bi bio lud..kakvo je to pitanje od moderatora..umesto da si mu rekao nesto da mu pomognes...
Jugi pogledaj na youtube vrsidba suncokreta,trazi malo po internetu..pitanja su ti jednostavna,sve se to moze lako naci..
http://www.youtube.com/watch?v=gvoXJeevWp8 evo da ti pomognem malo.
Da li si ti njemu advokat?
Da li je tebo iko ista pitao?
Tema o suncokretima ima svake sezone,interesuje te.
Prelistaj sve te teme,nesto ces naci.
Nemoj sve na tacnu da cekas.

To je najlakse,
nemoj slucajno da ste vi novi clanovi prelistali teme,sto da to cinite,kada cete po jubilarni 1000-ti put isto pitanje postaviti!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh