Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@shale
Kod nas nije moralo da se uzme sa hemijom nista, al kad vec ide kombinacija za 20e sto ne uzeti.
malo prodajne cene kod nas:
pulsar 3500-4000din
fuzilejd 3000din
gardoprim1200din za jedan litar.
morace i da se dokupljuje jel ove kombinacije nisu dovoljne, osim pulsara jel ide samo gde treba.
singentino seme suncokreta je naj skuplje, pa su verovatno dali ove kombinacije da bi bilo nekog smisla zbog skupoce semena.
juce stigla hemija za suncokret.
attachment.php

Prska se od 4-tog do 8-mog stalnog lista,Clearfield hibridi(Neoma,Adagio,Alego...)...a koliko vidim u principu su svi dobri,mozda se isticu Kondi,Dolbi,Armoni.

do treceg para listova, preporuka proizvodjaca.
Neoma, Kondi, Delfi, Dolbi.

a ja LG prvi put uzeo za probu jednu vrecu.
jel vredi sta ovaj, znam da trazi dobru zemlju kao i adadjo jel su srednje kasni.
attachment.php

@dragan.kovacev

Zato što ja nemam tako prljave zemlje da moram ići sa Pulsarom u punoj dozi, nego idem "dubinski", već sam pisao o tome acetohlor + terbis + girasolin, svega po 0,5 l po kj a cena sva tri po kj izlazi oko 1300 do plafon 1500 po kj, a gardoprima mora ići bar 1,5 l po kj i to je od 1800 do 2000 dinara zavisi kakva je gde cena... Sa varijantom za fuzilej se slažem, zato što ga inače koristim u suzbijanju uskolisnih korova...

мени се за нијансу боље показао 63 cl. да је година била боља ко зна шта би било.

@peet, to je cena za sve nas al vidim da negde i drapnu malo vise na ovo skupo seme nije zanemarljivo! @marko, mislim da sam se vec pokajao sto sam uzeo ovo seme LG, uzeo sam ga cisto radi poredjenja sa Neomom, ici ce na istoj parceli od 5kj 1klase, setva na 19,5cm. Inace cena ovom LG je 190e 150k semenki

Неома се код мене боље показала, па више и нема LG-ja. На 1 класа земиљишта верујем да неће бити проблема са LG. Koд мене је лошија земља.
Да није мало густо на 19,5.

@savopunck, LG su clearfield 58 i 63, CL.

Poslednja izmena:
@dragan.kovacev

Zato što ja nemam tako prljave zemlje da moram ići sa Pulsarom u punoj dozi, nego idem "dubinski", već sam pisao o tome acetohlor + terbis + girasolin, svega po 0,5 l po kj a cena sva tri po kj izlazi oko 1300 do plafon 1500 po kj, a gardoprima mora ići bar 1,5 l po kj i to je od 1800 do 2000 dinara zavisi kakva je gde cena... Sa varijantom za fuzilej se slažem, zato što ga inače koristim u suzbijanju uskolisnih korova...

ja sam prosle god. isao sa 1.5 ace-1 terbutilazin(zeazin,terbis,rezom)-1 girasolin po ha
kolko se razumem u lg imaju samo 35 i 65 + isto ova dva samo clirfil.verzija

Vidim da skoro niko nije pazario Adagio...koji je razlog interesuje me? Posto sam ga ja uzeo (prosle sam Neomu uzeo, pa reko da promenim)...mozda sam se i ja za***bao :)

Iskustva i prinosi sa Armony?! Ja sam ove godine uzeo,nagovorio me covek,kaze ima najveci genetski potencijal za prinos od svih hibrida,e sad videcemo...

e drugari hteo bih jednu konsultaciju sa vama: Ovako, hteo bih da posejem jedno 50 ari suncokret s tim sto bih ga koristio za ishranu stoke, pa me zanima koji je medju boljima i da li se seje kao zito ili kukuruz?

e drugari hteo bih jednu konsultaciju sa vama: Ovako, hteo bih da posejem jedno 50 ari suncokret s tim sto bih ga koristio za ishranu stoke, pa me zanima koji je medju boljima i da li se seje kao zito ili kukuruz?
@Jugi seme ces tesko naci za povrsinu koja tebi treba,probaj naci manje pakovanje od 75.000 zrna sto je negde za malo vise od 1hektara...Ostace ti i za dogodine u svakom slucaju,inace najbolji hibridi su Syngenta i LG e sad tu ima raznoraznih ali njih ne gledaj posto prave iskljucivo velika pakovanja od 150.000 zrna i to tebi ne odgovara!Znaci sta da trazis,to je KWS ili Pioneer.Ja bih ti preporucio Pioneer posto je malo rodniji od Barola koji je KWS-ov! E sad imas vise hibrida Pioneera ali po meni najbolji im je F50 ako to nadjes uzmi slobodno!Seje se kao kukuruz na 70 cm i razmak od 21-25cm izmedju zrna...

Pretpostavljam da kod tebe u okolini niko ne seje suncokret pa nemoj ni ti da isprobavas.Nemas pojma koja bi poslastica bili tih tvojih 50 ari pod suncokretom za sve ptice sa juga Srbije.Tesko da bi iskombajnirao koje zrno.

Dok ne proba nista nece znati, nije to velika povrsina za rizik, malo kasnija setva (25.04 do prvog maja) sa veoma ranim hibridom, Singi ili Roki..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh