Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Clearfiled daje manje prinose, ali je borba sa korovom "laganica". Kod nas ove godine ce biti suncokreta samo tako posejano. Lokalni prodavac mi se hvali kako nikada do sada nije prodao toliko suncokreta. Neoma je kaze br 1. po potraznji.

photo0260.jpg

Kondi 229e
Neoma 242e.
Jesenje placanje.

Jel to sa hemijom, ili bez?? Ja sam i Kondi i Neomu platio 262 eura (tj platicu na jesen) sa hemijom. Jeste malo skuplje, ali nekoliko vreca je u pitanju, pa se ne sIkiram mnogo.

- - - - - - - - - -

Koliko kosta Gardoprim u slobodnoj prodaju?

Clearfiled daje manje prinose, ali je borba sa korovom "laganica". Kod nas ove godine ce biti suncokreta samo tako posejano. Lokalni prodavac mi se hvali kako nikada do sada nije prodao toliko suncokreta. Neoma je kaze br 1. po potraznji.

Nemogu da se složim s tobom, pogotovo ne za Neomu. Na mom terenu po prinosima je Neoma br. 1, a nije daleko ni Kondi, pa onda svi ostali... A ja Neomu retko prskam Pulsarom, uglavnom idem posle svetve a pre nicanja, pa baš ako ima potrebe idem Pulsarom...

Па испрскај ти прво после сетве, а онда види дал ти треба експрес.

@shale
Kada se prska sa Pulsarom. Ako se prska redovnom zemljisnom hemijom verujem da nema razlike. To prenosim od Kuma koji seje suncokret.

E vidiš to je moguće. Kod nas se uglavnom korektivno prska pulsarom, zato što je hemija posle setve a pre nicanja relativno jeftina u odnosu na pulsar i vrlo dobro odrađuje posao...

Zato se meni nesviđa što moram uzeti ove godine sa hemijom seme, jer mi netreba toliko pulsara, al šta da se radi, nešto ćemo iskoristiti, nešto prodati, i moramo se snalaziti na razno razne načine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh