talianu
Član
500 dolara x 83,6 din je 41800 dinara manje od 400 eura.Slobo nisi pratio na času
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je cena semena sa PDV-om ?Naruceno seme suncokreta:
60% NK Kondi
20% LG 56.65
20% LG 56.35
Sve tretirano insekticidom Cruiser, cena 168 eura, za razduzivanje od suncokreta.
Da li je cena semena sa PDV-om ?
Kod nas je cena za kondi,dolbi, delfi... 165 e + pdv .Ista cena ako platiš odmah ,za 60 dana ili za 100 dana.
Za LG se sigurno nećeš pokajati.Po meni ,jako je mala razlika u ceni semena u odnosu na razliku u prinosu .Pre 7-8 godina sam izbacio NS hibride suncokreta i od tada ih nisam probao.Razlogarcela pod NS 111 za slikanje ,sve je ukazivalo na 1800-2000 kg/kj a na vagi ,nepunih 1200 kg.Na drugoj parceli je bila Arena ,te godine se pojavila jedna loša partija semena sa slabom klijavošću .Usev redak ,nejednak ,prinos 1600 kg /kj.Od tada sejem uglavnom Sindžentine hibride .Po nekad uzmem nešto od drugih semenskih kuća za probu ali do sada se nisu dokazali.Nisam probao LG hibride,možda nešto probamo ove godine.
Posej 55.65 i neces pogresitiKoji bi mi LG preporučio ?
Posej 55.65 i neces pogresiti
Stvarno mi nije jasno zašto onda LG i mnoge druge kompanije uzimaju roditeljske linije iz Instituta i zašto je svaki 8 ha u svetu NS hibrid suncokreta.NS seme je sto se tice ozbiljnih proizvodjaca odsviralo svoje! Ne moze ni da stane pored Syngente, ili LG-a...