Suncokret 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kazem ja da rogonja cuda pravi, njega jedino smes da sipas u prskalicu kad prskas, tako nemoze da nasteti, a drugacije :nono: :nono: niposto! :haha: :haha:

Matić je napisao(la):
Jeste vala rogonja od pilota a i vozača napravi aždaje.Pre par dana brat i drugar špartali kukuruz i zovu da im donesem ladnog jelenka ja blizu njive a nešto leti po njivi a oni se nasaugovali 539 i imt špartač 3-om brzom pun gas a za divno čudo nisu isekli ni jedan :ppozdrav:

Prijatelj i ja smo u školi tako špartali soju kad dobro ugrije. 3. brza i saaamo gas. :haha:

gricko slikano juce.pred usev soja.ni grama djubriva
bio je duplo manji pre dva dana, posle ogrtanja je poludeo.
toliko o ogrtanju.

2vlnzew.jpg

jedna iz sjetve kod nas

DSC03821.jpg

inače kod nas u ataru ove godine jako malo suncokreta posijano, većina se okrenila uljanoj repici

na današnji dan situacija je ovakva,
biti će dosta ambrozije, zaštita nije uspjela zbog manjka oborina ::lose::

2.jpg

Gde tu ima ambrozije? Kod nas u celom ataru nema ovako lepog suncokreta!

Evo i mog suncokreta ZP hibridi alvaro i alteze
2narzud.jpg

_________________________________________________Post je spojen: [time]1244487567[/time]_________________________________________________
jos
xbfel3.jpg
2qbwu3t.jpg

_________________________________________________Post je spojen: [time]1244488082[/time]_________________________________________________
Suncokret je posejan 11.04.

nesto su mi mali suncokreti a pocela butonizacija...ne izgledaju lose, sami mi se cini da bi trebalo da su vislji...

Seme je ZP Zemun Polje.Jako sam zadovoljan sa njihovim semenom mada jos nije pocelo da radja motore :haha: Skuter se nasao na slici da bi se videla visina suncokreta koja je kao i kod drugih kultura niza u odnosu na normalne godine a zna se da je to posledica one velike prolecne suse.

Poštovani ratari, članovi Foruma,
ja sam pčelar iz Subotice i kao svake godine želeo bih otići sa svojih 60-tak košnica na suncokret, površine bar 50ha.
Do sada sam preferirao sorte NS-45, NS-111, francuski Diabolo i LG.
Sada ne bih birao sortu, nego bilo koji hibrid, samo da nije njegovo seme tretirano Gauchom ili Cruiser-om.
Molim vas, javite se za zajedničko dobro - vama veći prinos, a ja i moje pčele da sakupimo nektar.
Pozdrav svima i srećno!

Ziko , ove godine svi Sindzentini hibridi su bili tretirani ili gaucom ili cruizerom .NS i ako nisu u doradnom centru uradjeni sa insekticidom radjeni su pre setve .Tako ispade da je sve radjeno sa kojekakvim insekticidom,bar u mom ataru.

Pa uglavnom je to tako.
Međutim pre par dana sam bio u razgovoru sa dr Vladanom Mikličem iz Instituta za ratarstvo u
Novom Sadu i od njega sam saznao da su plasirali svoje hibride i sa i bez Cruiser-a, ali on ne može da zna gde ja šta otišlo. Ako ne nađem tablu bez neonikotonioida, biće ova prva godina posle 20 godina pčelarenja da neću uopšte otići na suncokret.
Prošlogodišnja iskustva su mi veoma neprijatna, pogotovu u proleće u periodu izimljavanja pčela kada su trošile med i polen sakupljen na suncokretu.

planiramd a sejem suncokret ove godine pa em zanima posto ovde ima mnogo ptica gde da andjem onu paucinu mrezu foliju da stavim preko nje??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh