Suncokret 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne samo sunce da ce dobro doci nego pcele sad moze da rade da ga oprasuju inace nista od suncokreta

Odg: SUNCOKRET rod 2009god.

Cenu neznam a sto se tice prinosa bice neujednacen a tek kosidba.Mislim da ce kombajni poceti da rade suncokret polovinom avgusta a zavrsiti krajem oktobra. Gledam suncokrete koji su sejani oko 20 maja kako imaju visinu i sklop a oni iz ranih rokova setve su dosta niski ali imaju lepe glave. Ne mogu da procenim prinos posto sam imao dosta ostecenja od zeceva pa nemam dobar sklop. Koje Ti informacije imas i sta ocekujes?

Neznam ali kodnas vidim da golubovi vec prave Hara-kiri po suncokretu!(zato ga nisam ni sejao)

Po mojoj proceni ne bi trebalo da bude loš prinos ja sam ga sejao krajem aprila i imam odličan sklop.Cena jedan prijatelj koji se bavi ugovaranjem i prometom kaže da će biti oko 300€ što bi bilo :D a drugi prijatelj kaže da je čuo za 14din.što je jako ::lose::

Pre dva dana bio do zadruge da odnesem neke papire i pitao za suncokret rekli da ce cena biti 250 evra.

ja mislim da ce pre biti u pravu ovi sto spominju 14 din. nazalost ::lose:: a sto e tice prinosa ocekujem od 1.7-1.9 t/kj barem tako mi deluju suncokreti sklop je dosta dobar a glave srednjih velicina sto je za mene idealno jer sta vredi ako ima jako veliku glavu kad su mu zrna u sredi suplja

Kako sam ja čuo od par ljudi koji se bave otkupom i skladištenjem suncokreta cena bi trebalo da varira od 250-300eura u zavisnosti od načina isplate.Nedostatak sirovog ulja je naglo podigao potražnju za suncokretom na nivou cele EU.Mislim da će dobro proći oni koji su sejali veće površine tj. koji nisu slušali naše "stručnjake" da smanje setvu suncokreta.

Ne bi bilo loše da suncokret bude 250-300 eura, ali kako stoji sa pšenicom, mislim da suncokret neće biti više od 200 eura.

Biće dobra cena a mi još nismo ni svesni.Ja nisam slušao nikoga i posejao sam dosta suncokreta. :D :cool:

Suncokreta imam posijano kao nikada do sada, dosta dobro izgleda, vjerovatno će prinosi biti dobri, ali što se tiće cijene zbilja nisam ni malo optimističan.

Koliko se ovih dana kod mene prica ,nezvanicno oko 180e/t ,a mocice da se menja i za djubrivo.

tako sam i ja cuo danas da ce biti 180e/t svasta pricaju ali videcemo kada dodje isplata

koliko sam saznao nude otkupljivaci avansno placanje suncokreta po ceni koja bude septembra bez naknadne doplate .to su sigurno smislili zbog nas koji smo ga sejali . :nono: :nono:

Kod vas u hrvatskoj su inace skuplji proizvodi, a i regresiranje je vece po hektaru?
Post je spojen: [time]1250109507[/time]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh