Suncokret 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa u mom ataru je i juče bilo dosta setve suncokreta ,a za danas da i ne govorim.I velike gazde su krenule kao i zadruga.Jedino što još mogu napomenuti je da se u 90 % slučajeva seju strani hibridi.To još nije bilo tako primetno do ove godine.Nemam pojma što je to tako odjednom :sta:

kod mene je problem sto nam zadruge jos neizdaju seme suncokreta ,kao jos nije stiglo,jos je na carini itd... Dali jos neko ima tih problema? Inace ovde pocinjemo sa setvom uglavnom 1. Aprila

danas posejao 2 jutra rimija za probu a u nastavku 13 jutara ns111 pa kako bude,111 me nikad nije izneverio

Danas svrnuo kod drugara a on ide da seje suncokret na 50cm međuredno.
Kaže da je probao prošle godine i pokazalo se odlično :sta:

i kod mene je jedan robao prosle godine pa kad ga je vrsio pola izrusio,i ja sam se bio primio al me zeza 100 drugih stvari,nemam spartac na 50,nemam jos dve baterije za 50,a inace i soju svu sejem na 70,nemam uzane felne,itd......tako da sam odustao,a mozda probam nagodinu 1 jutro bas da vidim razliku u prinosu

Ove godine sam prvi put posejao pionir A30 I H32 jel neko sejao proslih godina te hibride ?

Danas sam isao da vidim suncokret posejan 5 aprila.Izniklo je dosta ,oko 75-80 posto,ali sam primetio iizvestan broj pregrizenih biljki.Neznam da li je popac ili neka ptica .

Ja sam NSH 111 sejao 28.03.2009. i mogu reći da sam prezadovoljan kako je ponikao i koji mu je sklop.Nalazi se u četvrtom stalnom listu(+ dva kotiledona).Bilo je par pregrizenih ali ustvari to je od ptica jer ih privlači ljuska koju kotiledoni izguraju izvan zemlje.Veći problem će mi praviti korovi jer zemljišni herbicidi nisu baš odradili posao.

kiraj je napisao(la):
Danas sam isao da vidim suncokret posejan 5 aprila.Izniklo je dosta ,oko 75-80 posto,ali sam primetio iizvestan broj pregrizenih biljki.Neznam da li je popac ili neka ptica .
a zec?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh