Subvencije za tov svinja 2014

Znaci novi sef orkestra? Drugi repertoar?? Lako je muzicarima oni su ko riba u vodi.

Danas otišao do banke da vidim da se nisu zeznuli pa uplatili za naftu al eto iznenadih se kada sam video da su uplatili za svinje. Predao sam negde krajem avgusta - početkom septembra.

Potrebna mi je pomoc. Naime svinje su mi otisle u Niksic i Crnogorac uvoznik neiskusan pita sta treba da mi posalje od papira. Kaze da ima carinski papir, sta god to znacilo. Ja sam skinuo sa sajta min. polj. da je potrebno.. Kopija medjunarodne veter. potvrde(sertifikata), spisak grla koja su izvezena sa podacima o indetif. brojevima grla, overena od strane veterin. inspektora.
Kopija jedinstvene carinske isprave, izdate u skladu sa zakonom kojim se uredjuje carinski postupak.
E ovaj spisak grla je valjda bilet, koji sam ja dao farmi koja ima ovaj pomenuti sertifikat o izvozu, a on je to dao uvozniku. Ovo gde se pominje carina predpostavljam da ima, posto rece ima carinski papir. Neko sa iskustvom neka razmrsi ovo i eventualno upozori na jos nesto. Racun cu dobiti od farme, to je ok.

Poslednja izmena:
Da li su papiri za popunjavanje subvencija isti kao prosle godine?
Kao i to da li se i dalje salje za Sabac, posto je bilo prica da ce se to sve prebaciti za Beograd?
Nisam u toku, posto papire skupljam cele godine i onda posaljem sve od jednom.

Šalju se u upravu za agrarna plaćanja u Beogradu.
Nemoj da se zezneš pa da pošalješ u Šabac pošto je uprava preseljena u Beograd.

Leglo,predato u oktobru.

Ja sam predao svinje klanici u oktobru i jos mi nisu dali papire. Zovem, kukam, pretim...i nista. A ovih dana treba da stignu papiri iz Crne Gore, ali i oni nisu potpuni, pa i od njih verovatno nista. Za proslu godinu me odbili iako gresku je napravio trezor, a pre toga me vodaliii. Dakle od 50 tovljenika ni dinara ne iskoristih. Jedina slternativa je da unajmim pravnika-advokata, jedino on moze da se nosi sa kostaplerima.

Koju si cenu dobio za te izvezene svinje?
Koja je trenutna razlika bila u ceni.

Pa ovde mi mesara kojoj sam predhodnu turu dao je izasla sa stavom da ih nema kud i ds se snalazim, a placa 120-130 din. A crnogorcu sam dao na 140, stim sto je roba bila extra. Drugima je placeno 130. Inace taj Niksicanin neko vreme unazad je tovario svinje u Madjarsku, ali kad je pala cena i ovde, sto bi prelazio jos 400-500 km.

Za tu turu je ispusio ili u dogovoru sa klanicarom da ih prenese u sledecu godinu.....
Postoji i treca verzija ali je ona najkomplikovanija ,poslati samo zahtev za subv. bez klanicnih papira ,onda ce taj zahtev biti vracen na dopunu , pa onda tek poslati sve kompletno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh