Subvencije za tov svinja 2014

Grešiš, i u šumadiji se kasni sa naplatama dok i kod nas penzioneri čekaju da plate globu jer je za njih kamata ko kuće.

Uplacene pare danas, predato krajem decembra. Odgovor na zalbu za 2013 jos nisam dobio.

Pre neki dan zvao da pitam kad ce isplata za 2013i2014 god sluzbenica mi kaze da ce biti uskoro za 28komada,a za 17 iz 2013 i 36 iz 2014 godinu nisu dobili zahteve.Evo sad zovem Sabac oni me upucuju na Beograd i obrnuto. Pisma sam poslao u Sabac imam potvrde od pisma sto sam poslao,na internet vidim [pismo sa pracenjem] da su uredno primili ,a oni tvrde da ih nisu primili ,dali je neko imao ovakav slucaj??????????

Juče legle pare za subvencije iz 2015. godine za tov svinja. Zahtev predat krajem trećeg meseca.

- - - - - - - - - -

Pre neki dan zvao da pitam kad ce isplata za 2013i2014 god sluzbenica mi kaze da ce biti uskoro za 28komada,a za 17 iz 2013 i 36 iz 2014 godinu nisu dobili zahteve.Evo sad zovem Sabac oni me upucuju na Beograd i obrnuto. Pisma sam poslao u Sabac imam potvrde od pisma sto sam poslao,na internet vidim [pismo sa pracenjem] da su uredno primili ,a oni tvrde da ih nisu primili ,dali je neko imao ovakav slucaj??????????
Imalo je ljudi koji su imali takav slučaj. Bitno je da si na potvrdi o prijemu (roze karton) napisao šta je sadržaj pošiljke. Drugi korak je da se upravi za Agrarna plaćanja obratiš pismeno i da navedeš da si poslao, a da su ti telefonom rekli da nisu primili (Ime i prezime sagovornika). Sigurno će ti tražiti da ponovo pošalješ, za taj korak se iskreno nadam da si kopira sve pre slanja, ja sam se jednom opekao, posle toga sve kopiram posle svakog postupka, slanja u inspekciju na overu ili slanja zahteve, sitna para a spasi mnogo živaca.

E sad si me naveo na razmišljanje. Moram sutra otići do banke da vidim jesu li uplatili jer sam isto posla sredinom marta meseca 2015. Spakovao sam to sve u kovertu i poslao preporučeno.

Uvek kod njih nesta zafali izgubi se pismo ,pa ga pronadju, ali sad tvrde da nisu primili dve preporuke a potpisane sa njihove strane to mi je cudno ..........

Hvala članu djjova na obaveštenju!
Bio sam jutros u banci i rekli su mi da je baš juče uplaćeno.
Kad-god došlo = dobro došlo! :bravo:

Mene o...li za 2014! Cale kada je obnavljao prijavu domacinstva nije naveo tovljenike. Prvo su me zezali da im saljem overu da cale prihvata da se uplate pare na kevin racun, posto je preneo domacinstvo na nju, a kada je to uredno dostavljeno ee onda ne moze niste prijavili da ce da tovite. Sto je najgore i za ovu godinu nije upisao. Jel mogu naknadno da dostavim promene?

Ma da, procitao ssm pravilnik.
.trebalo je do 31-pg marta ili aprila dostaviti promene. Ja sam kriv, trebalo je da upozorim caleta da upise. Taj previd ce me kostati 47000 din.::jako_besan::::jako_besan::
a sta ako si ti kupio prasice u avgustu i oni stignu u novembar - decembar i dobijes prijemnicu recimo u decembru i posaljes im sve sto treba a nisi uveo u domacinstvo toliki broj svinja,recimo prijavio si 40 a prodo si 250 kom . i dobices subvencije samo za 40 kom ?

Danas legle pare za subvencije. Predato 01.06.2015. godine

- - - - - - - - - -

a sta ako si ti kupio prasice u avgustu i oni stignu u novembar - decembar i dobijes prijemnicu recimo u decembru i posaljes im sve sto treba a nisi uveo u domacinstvo toliki broj svinja,recimo prijavio si 40 a prodo si 250 kom . i dobices subvencije samo za 40 kom ?

Povodom ovog slučaja pismeno sam se raspitivao u Upravi za agrarna plaćanja i Trezoru pre registracije. Odgovor: "Prilikom registracije treba navesti trenutni broj životinja." Ipak postoje lica koja tove samo preko leta i u trenutku obnove registracije nemaju ni jednu životinju jer prasad kupuju. Na ovo pitanje nisam dobio odgovor, a i meni u glavi nije ništa jasno.

Moj je savet uložiti žalbu sa ovom pričom da nije bilo životinja u tom trenutku, a da ih sada ima ... pod uslovom da ih stvarno nije bilo tj. da nisu bile registrovane na gazdinstvu u veterinarskoj stanici. Kad malo bolje razmislim vreme za žalbu je verovatno protekol.

Ako se navede preko 200komada mnogi podsticaji se gube kao npr 40% povracaj na suprasne nazimice. Nemaju pravo lica koja imaju vise od 200 svinje. I sta u tom slucaju radiit? :)

Ma svratio pre neki dan u prolazu u trezor i ajde da proverim i vidimo sa sluzbenicom da je cale prijavio 2014 god.-25 kom. ,a treba da mi uplate za 20 kom. I onda utvrdimo da trezor kasnio sa obradom podataka prilikom obnove domacinstva , (ali nije mi jasno kako mi uplatili za ratarstvo) i posaljemo ispravku uz prethodnu konsultaciju sa upravom za agrarna placanja. Rok za zalbu davno isteko, mada kazu u trezoru da nema veze. Videcemo?..Pa ja mislio da cale zajebo stvar... Od ove godine ja preuzimam stvari u svoje ruke, pa ce mo se terati, jer ako malo ne vodis racuna odjebase te ni krivog ni duznog.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh