Subvencije za tov svinja 2014

Malo sam zakasnio ali možda ovo pomogne nekom....
Када је сточни фонд у питању, уколико се одређена врста стоке не пријави у регистру, а касније се изврши набавка стоке, губи се право на подстицаје у сточарству. Из тог разлога неопходно је сточни фонд и пријавити без обзира колико стоке има у датом тренутку на пољопривредном газдинству. Када је стока у питању, битно је да имате пријављену врсту стоке, а не и њен тачан број у моменту обнове или регистрације новог ПГ.

Приликом обнове или регистрације новог ПГ пожељно је на увид доставити копију било ког документа из кога се може утврдити ХИД број када су животиње у питању.

http://subvencije.rs/ostale-informa...nove-registracije-poljoprivrednog-gazdinstva/

Zna li se hoce li ovi isplacivati zastale sub. iz 2014. Ja zvao teta kaze sve je isplaceno a ja nista dobio nisam !!! Ni za 2013-2014 a sve uredno predato.

zna li se hoce li ovi isplacivati zastale sub. Iz 2014. Ja zvao teta kaze sve je isplaceno a ja nista dobio nisam !!! Ni za 2013-2014 a sve uredno predato.
pa što nisi pitao tetu "de su naše pare, ako ste sve isplatili" kad si već dobio vezu. Ja već duže vreme zovem, ali niko mi se ne javlja.

Evo je uredba kojom su predvideli sredstva kojim će se isplatiti i zaostala potraživanja za tov svinja, ali i za ostale zaostatle kao plan za ovu godinu. Možda bude para uskoro- :bravo: a možda i ne :svinja:

Koga ovi zajebavaju "Dali je neko od živih dobio pare za "svinjske" subvencije".

[h=1]Исплаћене субвенције пољопривредницима у вредности од преко 500 милиона динара[/h]Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде и заштите животне средине је након усвајања Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2015. години почела са исплатама субвенција. Пољопривредним произвођачима који су остварили право на субвенције је од 24. фебруара 2015. године исплаћено укупно 501.828.442,21 динара, на основу више правилника.Од поменутог износа, 464.440.501,00 динара је исплаћено на основу Правилника о условима, начину и обрасцу захтева за остваривање права на премију за млеко за четврти квартал 2014. године, за који су се захтеви подносили од 1. јануара до 15. јануара 2015. године.Преостала средства у износу од 37.387.941,22 динара исплаћена су на основу Правилника о начину остваривања права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња и тов јагњади (за захтеве за остваривање права на подстицаје за тов јагњади и свиња који су се подносили до 31. децембра 2014. године, као и за захтеве за тов јунади који су се подносили до 31. јануара 2015. године), на основу Правилника за генетско унапређење сточарства и Правилника за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу.У наредном периоду нaстaвићe се редовна динамика исплaта.

Danas mi reče prijatelj da su mu isplatili subvencije za tovne svinje u 2014. godini. Kaže da je predao oko polovine avgusta meseca.
Ja sam za subvencije predao početkom meseca, ali ništa.

I ja sam predao sredinom avgusta jednu turu,i jednu turu u decembru.Nista za sad,uprkos naslovima da je to placeno.

Sad sam zvao i kažu da kucaju 7.08.2014. a da moj nijedan zahtev nije ukucan. Drugom prijatelju isto uplatili zahteve i iz septembra.

I koji im je to sad red? Moram ih i ja cimnuti,ali moram prvo naci podatak kad sam poslao tacno

Da li negde u zakonu, nekom od pravilnika, uredbi, postoji rok za dostavu rešenja zahteva i moguću isplatu subvencija, a ne samo rokovi za podnosenje zahteva za iste? Mislim da bi to trebalo zahtevati u novim pravilnicima za 2015. godinu ako već nije kasno.

Nazad
Vrh