Subvencije za tov junadi

Pa to je to. Predao si ih ranije i dobili su do NG. A mi kasnije što sto predavali, ništa...

Mene su lepo upecali. Ja sam prodao pred kraj roka, jedva su nagurali 500 kila težine, da sam ih ostavio do marta, cena je otisla toliko da bi i bez tih subvencija dobio iste pare. Jos bi imao mnogo bolju težinu.

A i kilaža bi išla gore... cena žive vage je otišla od novembra do marta nekih 40 centi po kilogramu

I ja sam predao u oktobru i novemru za kovid pomoc al nista od toga jos.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

I meni je rešenje za bikove stiglo pre par dana, za svinje sam rešenje dobio pre dve nedelje a pare još nisu legle na račun.
A za ove bikove sam slao zahtev onomad i za kovid podsticaje, o tome ni reči.

Овога нема у сопштењу Владе па ни у медијима, али сам ја нашао да је данас прошло Владу. Наиме, измењена је Уредба о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади у отежаним економским условима услед пандемије COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, позната као ковид помоћ од 20.000 по бику. Измењен је само један став који је пре измене гласио:

Средства за спровођење ове уредбе обезбеђена су у буџету Републике Србије за 2020. годину у оквиру Раздела 24 – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у износу од 236.000.000 динара, која се распоређују и користе за реализацију Програма.

Сада гласи:

Средства за спровођење ове уредбе обезбеђена су Законом буџету Републике Србије за 2022. годину у оквиру Раздела 24 - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у износу од 307.700.000 динара, која се распоређују и користе за реализацију Програма

Закључак: изгледа да ће ипак бити ковида за бикове, и то ове године. 😀

Овога нема у сопштењу Владе па ни у медијима, али сам ја нашао да је данас прошло Владу. Наиме, измењена је Уредба о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади у отежаним економским условима услед пандемије COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, позната као ковид помоћ од 20.000 по бику. Измењен је само један став који је пре измене гласио:

Сада гласи:

Закључак: изгледа да ће ипак бити ковида за бикове, и то ове године. 😀
To sto mi nismo dobili, kao dobicemo ? :D

Тако је, изгледа да су израчунали колико им још треба новца и нашли у буџету за ову годину. Јер што би иначе мењали.

По овоме, моја претпоставка је да су примили много више захтева него што су планирали и да су остали без пара.

Nazad
Vrh