Zarkov mali :)
Član
Koliko znam za kvartal mora da bude 3000 l. E sada, davao ti dva meseca ili tri, bitna je ta kvota da se ispuni, znam kad smo mi prelazili..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Plana je dala premiju za 1 kvartal al dosta kasnije nego druge mlekare,jel su pare od premije prosledili u uplatu za mleko,proveri ti to da vas nisu zavrnuli nesto,jel i ne cudi kad duguju pare za 3 meseca . Sto se tice imleka,ranije dok sam predavao njima znam da su oni premiju isplacivali iz njihovog budzeta,nisu cekali da drzava pusti pare pa da isplate,jeste da traze zavidnu higijenu,mikrobiologiju, ali sto se tice placanja nikad problema nije bilo.Opste nije svejedno , avgust je a jos nema ni prvog kvartala , a kamoli drugog . Kvote sam prebacio za mnogo , jer kod nas je 1500 litara po kvartalu ili 500 litara mesecno .
Uzgred niko od nas sa tog otkupnog mesta nije ni dobio premiju .
Živo me interesuje pod kojim obrazloženjem?Danas sam uspeo da saznam da je drzava na jugu Srbije na mala vrata zabranila umaticenje holstajn rase, tako da svi koji imamo te krave mozemo da se pozdravimo sa subvencijama! Duubokkoo se zahvaljujem u ime svih, svim naprednim na njihovim promenama!
Pod obrazlozenjem da im drzava ne da papire kojima bi umaticili holstaj frizijsku rasu, ja sam pitao pa zar nisu ista, on rece da nisu, tako da hteo ili ne moram ili preci na simentalaca sugavog od 20 litara maximale, ili holstajn bez subvencija, i jos nesto danas zvao Veterinarsku stanicu Prokuplje, jednu jedinu za obelezavanje goveda, rekli da ce doci i nisu dosli, ja da im glancam jajca da bi mi obelezili tele necu dacu ga neobelezeno !!!!