Subvencije za mlečno govedarstvo

Upravo mi uplaceno za prvi kvartal...Mogu da kazem samo hvala k..cu,vec smo dosli na izdisaj.Iz godine u godinu sve veca ulaganja,nekako mi se ova nasa ekonomija uopste ne dopada.Znaci narode,pocela druga tura uplate za prvi kvartal,nadajte se...

Dobio sam izvestal laboratorije koji je Imlek radio i aflatoksin je uvecan za 5 puta,opominju me da vodim racina o ishrani krava,kako bi ja tu analizu mogao da proverim a da ne pricam o fotokopiranim blanko potpisima prikacenim za izvestaj

Dobio sam izvestal laboratorije koji je Imlek radio i aflatoksin je uvecan za 5 puta,opominju me da vodim racina o ishrani krava,kako bi ja tu analizu mogao da proverim a da ne pricam o fotokopiranim blanko potpisima prikacenim za izvestaj
Od 1 jula smo popušili zbog aflatoksina.Hoće da nas unište i tu je kraj priče.Kao i u ratarstvu-mali su na udaru.To će biti nova tura socijalnih slučajeva.

Ma **greška im mater u zadnjih nekoliko meseci karanje te mleko vam je crveni,sareno,krave su vam lude,zarazene,bolesne,u mleku bakterije ku...ci pal...ci.Reci te necemo vase mleko i kraj!Ej evo ja traz od imleka da dodje kod mene kuci inspekcija ili ko vec neka uzme uzorke hrane iz mog domacinstva pa neka vide.Pa sa cime oni hrane krave sa smrdljivim repinim rezancima ubudjalim u kamionu,a neka neka uvoze mleko u prahu i neka se truje ovaj narod kad je stoka nista bolje nismo ni zasluzilkoga da uniste ?mene sto imam do 10 krava i sto hranim porodicu od toga sto ustajem svako jutro u 5 ,placam porez i sve sto kazu zivim od toga kao i vecina ljudi ne bi li nekako osigurao mesecni priliv novca da placa ovoj drzavi dazbine!mene da uniste e pa ako im ja smetam dobrovoljno se javlamt.

Ja mleko u ducanu ne kupujem uzimam ga od komsije koji drzi svoje krave i svo mleko proda poznatim ljudima a od eventualnog viska pravi odlican mladi sir kojeg ne moze da napravi koliko se trazi. Em je njemu bolje em mi svi znamo sta kupujemo a mlekare lopove ko jebe.

Voleo bih da je tako ali sumnjam.Nemamo mi sredstava za odbranu.Sada će im poplava biti glavni izgovor.Osiguranje vozila,kojekakve izmišljotine...
Upravo tako Zoki.Uvek je ova drzava u nekim govnima,uvek je iskrslo nesto nepredvidjeno,uvek nas je snaslo nesto neizbezno...pa se za seljaka i radnika,golje nad goljama,nikada nema ni vremena,ni sredstava,a ni volje da se stvari pokrenu sa mrtve tacke.A ja od kada sam pristig'o da nesto delam i privredjujem,znam samo za krize i govna do guse u ovoj nesreci od zemlje.Samo se jedno zlo zamenjuje drugim,a narod kao ovce,ceka u redu za klanje.
S druge strane,slazem se i sa Milosem da mora da postoji nacin da se odbranimo od ovog genocida u mlecnom govedarstvu.Medjutim,neka moja iskustva iz mog kraja od pre 5-6 godina mi ne ulivaju neku nadu.Kada smo se nekako i udruzili da bojkotujemo mlekaru i delili nekoliko dana gradjanima mleko,pa i prosipali ga po ulici,bilo je i onih koji su krisom davali mlekari a i dopizdelo narodu da visi po gradskim trgovima sa kantama mleka,a kuci posla na pretek.
Tek,na kraju se uvek pronadje solomonsko resenje,po pravilu na stetu proizvodjaca i teraj Jovo nanovo.
Elem,ako je poljoprivreda jedan od nosilaca srpske privrede i potencijalni stub prosperiteta ove zemlje,onda se ne sme prepustiti nista slucaju u toj grani.Ne mozemo se mi usitnjeni i razjedinjeni kao proizvodjaci prepustiti goloruki u borbu sa tajkunima i monopolistima tesko naoruzanim i kurvinskim vezama zakacenim za vlast.
Na kraju krajeva ova agonija u stocarstvu traje predugo,svi parametri govore da strmoglavo jurimo ka bezdanu.Smanjuje se broj grla,smanjuje se proizvodnja mleka,cene nasih proizvoda su sramotno male pa jos i idu nanize...
Najgore u svemu je to sto je ova proizvodnja po svemu specificna.Desetak godina je potrebno da se dodje do stabilne,solidne sopstvene genetike,ulaganja su ogromna,pocev od objekata,mehanizacije,zemlje,vremena...I jedino to je,trenutno,kod moje porodice kocnica da ne podvucemo crtu i sve rasprodamo,te uhvatimo malo odmora i nekog normalnijeg zivota.Jer ako ja pored muke da proizvedem hranu za krave,posla oko njih i obaveza prema drzavi,moram i da strepim iz dana u dan da li ce mi naci aflatoksin,da li ce uvesti mleko u prahu,da li ce mi uvesti kvote na mleko,da li ce mi opet smanjiti cenu sirovog mleka,da li ce mi obustaviti otkup...Ma neka se nose svi u sto lepe p..ke materine,dici cu ruke od svega i ziveti kao milioni u Srbiji,od nerada!Svi oni,bar u mom okruzenju,zive gotovo kao i ja.Manje imaju,gotovo nista ne rade,vise drzavi ili nekom drugom vec na grbaci i imaju vremena na pretek za izlezavanje i podjebavanje.
Srbija,to je tvorevina koju je tesko,gotovo nemoguce objasniti i shvatiti!

Ma ne da cu da rasprodam ima da podelim krave dzabe neka,od nedelje cu pokusati da odnesem kukuruz na analizu aflatoksina pa cu videti.Poenta cele price je to da ima aflatoksina al mozemo ga kupiti po 30din,recite vase mleko ne zadovoljava nase standarde i necemo vise da odkupljujemo od vas!

Oni samo to montiraju price samo vise j..u seljaka jer se vracamo na staru vrednost , sve su to plasirane price kao afera aflatoksinu to jedna grupa ljudi plasirala da se pojavio u kukuruzu a prosla godina bila susna a za razvoj aflatoksina treba vlaga visoka i velike kao padavine. Ove godine treba obratiti na jesenji rod zbog ovakvog vremena .

Ko bude imao sta jer kod mene GRAD UPROPASTIO SVE STO JE BILO ,da li ce se oporaviti videcemo.

Nazad
Vrh