@petarkrsmanovic Pišem za matičnu službu koja meni vodi stanje, ne znam kako je kod vas drugih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druga generacija od sada prijavljenih krava dobija HB broj ,nista komplikovano samo treba vremena koje si ti izgubio zaleci sa na forumu.Da li ti znaš kako se dolazi do umatičenih krava ili pričaš da bi pričao.
Ministarka je obecala 100000 po jednom teletu (samo nije objasnila na koji nacin misli to da izvede) ili 50% povracaja za kupljenu junicu koja sad trenutno vredi oko 2000e.I sad onaj ko ima 3 teleta misli pa tele ce izaci na 33 000, onaj sa 10 teladi 10 000 jedno tele, a ono u stvari nece niko dobiti vise od 100 000, pa imao 265 krava koje su otelile žensko tele. A koliko je za jedno, to izgleda nisu smislili.
Bagra.
Ušao sam ja u proceduru 2015.Imao sam jednu kupljenu umatičenu-koju mi nisu priznali a kod prethodnog vlasnika je dobijala subvencije-provereno.Rečeno mi je da će ženska telad koju ostavim kada se otele imati pravo.I ja tako uradim.I dođoše 3 junice i otele se.Nemam pravo jer im majke nisu umatičene i tu mi pukne film.Bukvalno,nema šanse da od svog stada dobijem umatičene krave.I pošteno je to mene koštalo.Pre nekoliko godina smo počeli da dobijamo po 20000 za krave za odgoj teladi.Druga generacija od sada prijavljenih krava dobija HB broj ,nista komplikovano samo treba vremena koje si ti izgubio zaleci sa na forumu.
Znam da si pisao i pre vise godina o problemu neumaticenih grla , da si tada pokrenuo proceduru od tih krava unuke bi vec imale papire.
Mnogi su do papira dolazili i na kvarno kupujuci ih od rashodovanih grla sto znam da ti ne bi uradio