Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Стигло решење изађе око 14500дин по хектару субвенције. Сјебао сам се на једну њиву пријавио сунцокрет али ипак посејан кукуруз за који нисам имао рачун. После нисам хтео да враћам на сунцокрет да не би било, шта муља. Таман тих 3 ха сам профулао, мада опет је више него 10000по ха.

Onaj što potrošiš svaki dan za lične potrebe.
Jel ima neki artikal ili nešto da kupiš da nije oporezovano?

Čak i gazdinstva u pdv u mom slučaju ništa mi nije opravdano kroz pdv što se ne tiče poljoprivrede i MTS-a.
MTS su ubacili na e-fakture i knjigovođa ga vidi kao trošak Hleb i mleko i mobilni kad platim plaćam i pdv ,knjigovođa ga ne pravda.
Verovatno većina koja komentariše nema tog u pdv-u ili pogrešno je čula ili prenela info.
Nisam to pitao.
Razgovarali smo od koga država ima veću korist na osnovu naplaćenog pdv-a, od gazdinstva u sistemu pdv-a ili od gazdinstva koje nije u sistemu pdv-a. Ja sam rekao da teoretski mora biti veća uplata pdv-a državi od gazdinstva u sistemu pdv-a (kad plate pdv na svoju prodatu proizvedenu robu i oduzmu pdv na inpute), ali da to praktično nije slučaj jer gazdinstva u sistemu pdv-a najčešće imaju još koje gazdinstvo koje nije u sistemu pdv-a i preko tih gazdinstava plasiraju deo robe iz gadinstva u sistemu pdv-a. Na to si ti rekao da ova, nazovimo ih pomoćna gazdinstva, preko kojih je otišla roba iz gazdinstva u sistemu pdv-a (nazovimo ga glavnim gazdinstvom) novac negde reinvestiraju. Ja sam pitao koji novac misleći na ušparani novac od neplaćenog pdv-a (koji bi platio da je roba išla preko glavnog gazdinstva). Znači govorimo samo o novcu za pdv, ne o glavnici za robu, i onda sam mislio da govoriš o toj sumi koju si ušparao jer nisi platio pdv, da tu ušparanu sumu reinvestiraš i onda tu daš državi 20% za pdv na te reinvesticije. Pa računam kako 20% može biti korisnije državi nego da je dobila svih 100%.
Nadam se da je sad jasnije na šta sam mislo.

Meni se poklapa sve u m2,sve sto mi je prijavljeno u eagrar x 17000 toliko i dobio

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Meni sad stiglo resenje,skinuli mi sa 39.950 na 28.800. Povrsina 2 hektara i nesto nisam sad racunao. A na racunima je bilo semena da se poseje 10 hektara :)

Zbog cega se skida? Da li zbog cene semena ili nesto drugo? Meni to nije jasno zasto cena semena ima veze sa regresom. Ako je pravilnikom propisano za kukuruz recimo 17000ha, i da moras imati 75000 zrna/ha kakve veze ima da li je ZP,NS ili Dkc i Pionir.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Zbog cega se skida? Da li zbog cene semena ili nesto drugo? Meni to nije jasno zasto cena semena ima veze sa regresom. Ako je pravilnikom propisano za kukuruz recimo 17000ha, i da moras imati 75000 zrna/ha kakve veze ima da li je ZP,NS ili Dkc i Pionir.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Zato sto 75000 zrna ZP-a ili NS-a nekog jeftinijeg kosta oko 15000 din bez PDV. I onda ti vrate samo toliko, nista ti ne skidaju, vracaju samo koliko si ti platio bez PDV.
A 75000 zrna DKC-a kosta oko 25000 din bez PDV i za njega se dobija pun iznos od 17000/ha.

Nazad
Vrh