Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Opet od tih para potroši sve i država uzme tu 20%.
Mislite da niko ne računa to tamo gore.Mi smo sami sebi veći neprijatelji ,ova polemika ide iz zavisti ništa drugo.
Pa tako je,ali opet svako voli da se slika ispred muzike da je najviše častio.

To je i moj zaključak,kad se uđe malo dublje u analizu ispada tako .Tako da to tolerisanje od strane države ima smisla.
Sad za seme morao si uzeti za rpg na koje aplaciraš kao iz refakciju uskoro i veštak i hemiju.
Mi se raspravljano a država se smeje.

To teoretski nije moguće, ali praktično jeste. :osmeh:

Teoretski: onda bi u tom slučaju svi već bankrotirali jer je veća vrednost inputa od proizvoda. (seme, veštak, gorivo više vrede od proizvedenog kukuruza, žita...)
Praktično: proizvođač u pdv kroz drugo gazdinstvo koje nije u pdv plasira svoje proizvode pa onda ostane manje proizvoda na koje mora da plati pdv

Onaj što potrošiš svaki dan za lične potrebe.
Jel ima neki artikal ili nešto da kupiš da nije oporezovano?
Čak i gazdinstva u pdv u mom slučaju ništa mi nije opravdano kroz pdv što se ne tiče poljoprivrede i MTS-a.
MTS su ubacili na e-fakture i knjigovođa ga vidi kao trošak Hleb i mleko i mobilni kad platim plaćam i pdv ,knjigovođa ga ne pravda.
Verovatno većina koja komentariše nema tog u pdv-u ili pogrešno je čula ili prenela info.

Imam 750kg pšenice kupljene a 15 hektara u setvenoj strukturi, kako je moguće da su me za 2/3 od tih 750 kila odbili. Da li još neko ima sličan problem?

Imam tri puta više kupljenog semena od prijavljenih hektara i opet u rešenju 1000 din manje.. gledam tabele i ne mogu da shvatim..
Nije problem u ih 1000 din,ali me interesuje način obračunavanja

Ali prva parcela navedena je od 3ha, što ispunjava tih 750 kilograma. Ili su setvene jedinice loše urađene ili sam ja kriv što sam sve štiklirao a nemam toliko semena

Mislim da se dosta ljudi uhvatilo za 17.000 po ha a ne razumeju da zavisi od cene semena.

Opet dajem primer suncokreta, ako dzak suncokreta od 150.000 biljaka kosta 30.000 dinara (bez PDV) to znaci da jedno ZRNO kosta 0.2 dinara, odnosno ako je dozvoljeno za suncokret 70.000 biljaka/ha to mu dodje da je za taj suncokret maksimum po hektaru 70.000 x 0.2 din = 14.000 din.

Za psenicu isto, ako je dozvoljeno do 250kg/ha, a kila kosta npr. 60 dinara, odmah u startu je maksimum za tu psenicu 250kg x 60 din = 15.000 din.

U prevodu mozes ti da kupis ukupno semena i za vise od 17.000 din/ha, ali ako je seme jeftino po kili ili po zrnu, dozvoljena kolicina po hektaru ti limitira maksimalan povracaj.

Nazad
Vrh