Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Pošto je tačno jedan džak suncokreta bez pdv? Molim te izračunaj precizno da li je odobrena suma jednaka iznosu sa računa minus cena jednog džaka bez pdv. Ili još lakše, da li je odobrena suma 9x cena jednog džaka bez pdv-a?

Pošto je tačno jedan džak suncokreta bez pdv? Molim te izračunaj precizno da li je odobrena suma jednaka iznosu sa računa minus cena jednog džaka bez pdv. Ili još lakše, da li je odobrena suma 9x cena jednog džaka bez pdv-a?
Odobrena suma mi je malo manje od 8 dzakova.
8 dzakova x 150.000 biljaka je 1.200.000 a ja imam 1.190.000.
Dzak je otprilike oko 30 hiljada dinara bez pdv.

Meni stiglo resenje i na njemu pise da imam deo zahteva koji ne neosnovan. I na njemu mi odbijaju oko 300.000. Ne razumem zasto. Jedan deo zahteva prihvaceno sve a drugi odbijaju. Jel imao neko takav slucaj?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni stiglo resenje i na njemu pise da imam deo zahteva koji ne neosnovan. I na njemu mi odbijaju oko 300.000. Ne razumem zasto. Jedan deo zahteva prihvaceno sve a drugi odbijaju. Jel imao neko takav slucaj?

Procitaj lepo resenje. Verovatno imas previse zrna i zbog toga je neosnovano. Ti mozes da podneses zahtev za 5 hektara u vrednosti 1.000.000 dinara ali bices isplacen samo za 5 ha, sve ostalo neosnovano. I meni su odbili oko 150 hiljada ali potpuno opravdano.

Procitaj lepo resenje. Verovatno imas previse zrna i zbog toga je neosnovano. Ti mozes da podneses zahtev za 5 hektara u vrednosti 1.000.000 dinara ali bices isplacen samo za 5 ha, sve ostalo neosnovano. I meni su odbili oko 150 hiljada ali potpuno opravdano.

Izgleda je vrednost semena mnogo veca od maksimalne pa su odbili taj visak. Imam mozda samo jedan dzak vise neko sto bi trebao. Provericu sutra ali verovatno ce biti sve ok

Kod mene zahtevi podneti 17og nevaljaju, to moram da resim, dok zahtevi od 18og svi su uredu. I sada moram da vidim da zovem i ispravim to.

Sent from my WP32_Pro using Tapatalk

Mom kumu je stiglo resenje u kom pise
1. usvaja se za toliko i toliko para
2.utvrdjuje se
3. Nalaze se isplata
A pod
4. Pise odbija se i onda opet ista tabela ispod.
Nije nam jasno,da li se odbija ceo zahtev ili sta je u pitanju?

Nije tacno. Ja sam do sad dobio na 3 gazdinstva resenje i svuda su gledali cenu prvo. Lepo pise u resenju.
Prvi uslov je cena pa tek onda broj semenki i tezina.
Sto skuplje seme veci povracaj.
Ako, recimo, 3 dzaka kukuruza od 25k zrna kostaju 15000 dobices samo toliko, a ako jedan dzak od 80k kosta 25000 din onda je prvi uslov 17000 max. Da je recimo cena za dzak od 80k 16000 din onda bi preracunali koliko kosta 75k od tog dzaka. Povracaj bi bio 15000 zato sto max daju za 75k zrna po hektaru.
Za cenu dzaka od 80k od 19000 bi dobio max 17000, a 812,5 din bi ti odbili.
I tako dalje...

2.utvrdjuje se
3. Nalaze se isplata
A pod

Verovatno je kao kod mene. Imas viska pa ti to odbijaju. Ustvari dobijas max iznos 17.000din/ha a odbijaju ti taj visak koji imas na racunu. Saberi ciftu koju su odobrili i cifru koju odbijaju i dobices ukupan iznos kao na racunu

2.utvrdjuje se
3. Nalaze se isplata
A pod
Tako sam i ja dobio, piše u tekstu između dve tabele koliki je iznos povraćaja. Meni se taj iznos razlikuje od traženog za nekih 8000 din ali ne vidim šta ne paše jer su to dve iste tabele.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Sve što zakon dozvoljava treba iskoristiti. Pa u razvijenom svetu postoje stručnjaci i agencije koje se angažuju da bi se izbegao, tj. platio što manji porez. To je legalno i legitimno. A ti stavovi - neću ja iz principa ništa uzeti od ovakve vlasti, to je (po mom sudu) malo bez veze rezonovanje.
Ako meni zakon i pravilnik kaže (recimo) - kod rangiranja za subvencije za nov traktor prioritet imaju gazdinstva koja su novootvorena i gde nosioc ima manje od 40 godina i ako je žensko, ja ću verovatno otvoriti novo gazdinstvo na ćerku da bih dobio subvencije. I sada, to kao nije u redu. Zašto? Nije baš moralno, ali nigde kapitalizam tako ne funkcioniše.
Ne sme se kršiti zakon, to je meni najbitnije. Država postavlja uslove, ja se trudim da ih ispunim i to je to.
Opet, ne mora da znači da sam u pravu, ovo je samo neko moje razmišljanje.

Nazad
Vrh