Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Kod mene se nista nije promenilo a nisam ni resenja dobio..nesto sam predao medju prvima a nesto kasnije

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da,imaju velike troskove negde,nije objasnio tacno gde potrosi skoro sve sto zarade bruto ,ej od 1.8 miliona dolara njemu ostane skoro nista ....

Baš sad gledam rešenje o subvencijama za seme i nešto mi nije jasno. Nisam čitao ovu temu neko vreme pa se izvinjavam ako je o tome već pisano, stvarno ne mogu po ovoj vrućini da čitam sve u nazad.

Dakle ovako: u rešenju stoji broj hektara pod kukuruzom i suma koja je maksimalna za taj broj hektara (17.000 x broj ha), kao i maksimalni broj zrna za te hektare (75.000 x broj ha). Dalje stoje dva računa za hibride A i B. Hibrid A su SJ od 50.000 zrna, a B je od 25.000 zrna. Kad se saberu ti računi (bez pdv-a) prelazim maksimalnu sumu za 53 dinara. Ukupni broj zrna je daleko manji nego maksimalno dozvoljeni. I onda u odobrenoj sumi za regres stoji cifra koja je manja od cifre sa računa za tačno cenu jedne setvene jedinice bez pdv-a hibrida B (koji je na drugom mestu u spisku računa), naravno cena te SJ je daleko veća od tih 53 din.

Pitanje je da li je ovako i kod drugih, odnosno da se otpisuje onoliko setvenih jedinica dok se ne upadne ukupnom cifrom ispod dozvoljene novčane sume i dozvoljenog broja zrna, pa se nakon tog otpisivanja preostale SJ regresiraju? Ili bi trebalo da mi samo skinu onih 53 din za koliko prelazim dozvoljenu sumu i uplate mi koliko je na računima minus 53 din?

Slican problem kao I kolega...
Regres za seme je u pitanju. Povukao je sistem iznose sa e fakture I sada vidim da to nista ne valja, da od ukupnog iznosa sistem je prepoznao samo 160k. Sistem pogresno mnozi jedinice mere i iznose, jel to neko resavao.
Da li je to neko ispravljao

Sent from my WP32_Pro using Tapatalk

Ja sam išao na " izmeni zahtev " ali je to bio u roku e sad ne bih znao kako ide . Sačekaj , @ Srđan verujem da zna odgovor.

Ja sam dobio na jedno gazdinstvo za sad. I kako gledam ispada da sam dobio max sumu ali bez pdv. Znaci ona cifra sto je na racunu za seme bez pdv toliko sam dobio. A kad sam podnosio racune isao sam po 75.000 zrna po ha za kukuruz. Ispada da je dobro ali provericu jos detaljno. Videcemo za ostala gazdinstva kad stigne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobio sam resenje danas. Nista nije komplikovano samo treba razumeti.
Primer: Imam 17 hektara suncokreta, za tu povrsinu moze da se dobije povracaj na 1.190.000 zrna do 289.000 din.
Ja sam podneo zahtev za 10 velikih dzakova, to je 1.500.000 zrna, vrednost oko 300 000 din.
Dobio sam resenje za maksimalan broj zrna (1.190.000) koje kad se preracuna u iznos ispada skoro 240 000 din. Bez obzira sto nisam ispunio maksimalni iznos, ispunio sam maksimalni broj zrna.
U prevodu sto skuplje seme, to veci povracaj.

Nazad
Vrh