Darko Dren
Član
Vi tvrdite da se na svakom zemljištu u Srbiji mogu postići odlični prinosi ako ima redovne kiše, što apsolutno nije tačno!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bunim se zato sto je subvencija za poljoprivrednika a ne za vlasnika zemlje.Ja se bunim koliko se bunim a ti sto imaju arende 200-300e bi se trebali buniti jos vise zar ne ?! Ako hoce da mu se poveca kirija na 150-200e ( u mom slucaju) a da meni ide ugovor nije problem,to se vec moz dogovarati u zavisnosti od kvaliteta parcele povrsine itd. Takodje kada imas vise zemlje prijavljene na svom gazdinstvu imas bolji kreditnu sposobnost,mozes lakse proci na konkursima,mozes konkurisati za vece masine itd itd. A oni to sve ne mogu iskoristiti zato sto se poljoprivredom i ne bave. Ne stetim ja tu samo zbog tih 18 000 ili koliko vec ima tu jos dosta faktora. Na primer sad ovo za seme,umesto sve da je na mom gazdinstvu ja se moram **greška sa 10 gazdinstava uzimati racune za sva ta gazdinstva posebno onda sa svih tih gazdinstava te racune placati vukljati se sa njima kad ce da legne dal su dobro predali i jos 100 sranja. Takodje kartice za gorivo neki koriste i gorivo imaju automobile na dizel a oni koji imaju benzince kao daju mi kartice pa se i sa tim karticama razvlacim saljem itd. Jeste da je to sve po principu(sto to prihvatas) ali jbg svaki dinar je bitan i onda gledam da iskoristim maksimum.Kada bi drzava resila da se ta fiktivna gazdinstva pogase bilo bi mnogo lakse. Na ovaj ili onaj nacin,a ja sam gore kao primer davo pravdanje 18 000 racunima za djubre.To je 300kg vestaka / hektaru a toliko sigurno svi bacamo.
Licitacijom državne zemlje se automatski ubacuje u eRPG.A sta ćemo sa državnom koja mora biti sva u eagraru?
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Znaci da na drzavnu nemozes da utices, ali za vlasnistvo i zakup mozes da kalkulises ako ti se isplati.Znam zato I kažem. Coci je napisao da ne mora sva da se unese u eagrar. Pa sam dao primer da državna ulazi automatski. I nema da se bira.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Nigde ne pise da sva zemlja mora da se unese u eagrar. Ne uneses nema subvencija, nema vece kreditne sposobnosti.
Пољопривредно газдинство води се у Регистру у активном статусу, осим ако се стекну услови за пасивни статус, и то ако се у поступку утврди да пољопривредно газдинство није уписало у Регистар све катастарске парцеле земљишта из члана 6. овог правилника на којима обавља пољопривредну производњу.
Ta opcija je omogućena 22.08.2024.Da objave Uredbu za refakciju goriva i za seme, to nikako da stignu, a Uredbu za tužakanje i prijavljivanje komšija, e to mogu.![]()