Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od subvencija ni traga ni glasa, samo ladimo usta i nadamo se.Evo polovina marta je. O kojim vi to subvencijama pričate i čemu se nadate.
Na ugovore koje ja imam "ugovor o davanju poljoprivrednog zemljista na koriscenje bez naknade" u clanu 4. pise vlasnik zemljista zadrzava pravo privremeno raskidanje ugovoraU ugovoru ne pise da moze prevremeno da se raskine.
A kada zakupodavac napravi novi ugovor sa drugim zakupoprimcem a ugovor sa starim zakupoprimcem još važi, da li stari ugovor prestaje automatski da važi ili ne?Prodavac je duzan da na pitanje Notara "da li zemlja ima teret" odgovori istinito. U slucaju da ne govori istinu moze se naci u ozbiljnom problemu. Zakupoprimac nastavlja da koristi zemlju do isteka ugovora. Novi vlasnik preuzima sve obaveze iz ugovora, znao on to ili ne. Ima nesto sto se zove dobra praksa i obavestenost. Smatra se da ste se pre bilo koje kupovine dobro informisali. U slucaju da stu vas ipak prevarili mozete da podnesete tuzbu. E sad da li se to isplati, ili ne na svakom je da proceni.
Dosta je vec isplaceno. Ako stoji u radu, pozovite eagrar.Dali je nekome isplaćeno za osiguranje? Meni već mesec dana stoji u radu....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Pozovi ih sutra,garant se nesto ne slaze.Dali je nekome isplaćeno za osiguranje? Meni već mesec dana stoji u radu....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Druga strana nema sanse da udje traktorima.Lojalisti ce sakupiti traktore sta je sa drugom stranom,.
Nema veze što je gazdinstvo obnovljeno parcele možete da ubacite naknadno i posle obnove. Što se tiče podnetog zahteva na platformi ePodsticaji možete da Izmenite zahtev (Samo ako je status Primljen, ako piše Prihvaćen to je to sa izmenom).Обнова је већ извршена у овој календарској години
Пољопривредно газдинство је обновљено 03.03.2025.Следећа обнова је потребна следеће календарске године.
Ovih dana će biti unete još neke parcele na moje ime u katastru, dal ih mogu dodati na gazdinstvo i iskoristiti za subvencije? Ili je kasno pošto je gazdinstvo već obnovljeno?
Napomena: Zahtev možete da izmenite i da ubacite parcele koje su na verifikaciji (Bitno je samo da se na toj parceli nalazi biljna kultura).
Ja sam u sve moje ugovore o zakupu stavio stavku da obe strane (i zakupodavac i zakupac) mogu raskinuti ugovor i pre vremena isteka ugovora, ali ne u vreme trajanja ekonomske godine (znači dok ne skinem usev), i sa obavezom obaveštenja druge strane 30 dana ranije (zbog planiranja, npr. da ne naručujem veštak/seme...). Računam, bolje da se ljudski rastanemo ako to mora, nego da se svađam i tužim. Al' još uvek mi niko nije raskidao ugovor pre vremena...Zavisi kakav ugovor ste sacini. S pretpostavkom da je ugovor pravican, to jest da su uslovi prihvatljivi za obe strane i takav potisan onda vazi dokle god se svi preduslovi za njegovo ispunje postuju od obe strane. Ako ste platili zakup na vreme i u dogovorenoj ceni, a da ni jedan clan ugovora ne daje za pravo zakupodavcu da ugovor moze da raskine bez ikakvog obrazlozenja, ugovor traje do datuma trajanja ugovora. U slucaju smrti zakupodavca, ili zakupoprimca, ugovorne obaveze se nasledjuju.
Hvala na odgovoru, za sad stoji status primljen, znači da imam još fore...Nema veze što je gazdinstvo obnovljeno parcele možete da ubacite naknadno i posle obnove. Što se tiče podnetog zahteva na platformi ePodsticaji možete da Izmenite zahtev (Samo ako je status Primljen, ako piše Prihvaćen to je to sa izmenom).
Za sada imate fore (Za sutra ne mogu da vam garantujem, inače nemam tačnu informaciju kada počinje promena statusa).Hvala na odgovoru, za sad stoji status primljen, znači da imam još fore...
Jel imate tacnu infomaciju momenta isplate ?Za sada imate fore (Za sutra ne mogu da vam garantujem, inače nemam tačnu informaciju kada počinje promena statusa).