sinisa1979
Član
Ako mogu da pomognem.Kako da promem kad u važeć anex-u stoji validan datum.
Moraš napraviti nov ugovor sa dužim trajanjem zakupa i njega priložiti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako mogu da pomognem.Kako da promem kad u važeć anex-u stoji validan datum.
UpdateSrđane01
Jedno pitanje za tebe....posle nedelja čekanja na verifikaciju jedne parcele, danas dobijem crveni trougao sa obaveštenjem da promenem vreme trajanja ugovora. Na važećem anex-u ugovora stoji datum 20.10.2025 a traže mi da trajanje ugovora ne može biti kraće od 31.10.2025. Kako da promem kad u važeć anex-u stoji validan datum. Pitam tebe jer na telefon nema slobodnih operatera a mail aderesa je prepuna i ne može da se pošalje mail.
Izvini što te gnjavimo ali nemamo drugo rešenje.....pozdrav i hvala unapred....
Šta je ispravnoUpdate
Napravite nov ugovor sa dužim trajanjem zakupa i dostavite ga preko opcije Dopuna predmeta i dostavljanje podnesaka (Podnesite opšti zahtev ili dostavite dokumenta, dopunu predmeta i sl.)
Što se mejlova tiče koristite
kontaktcentar@minpolj.gov.rs
calcentar@minpolj.gov.rs
Pa znači ako je realan kurs 235 dinara, plate će u evrima biti duplo niže, a cene u Lindi (recimo) duplo više u dinarima (Parkside šrafilica od 40 evra će biti 10 hiljada dinara)? Ili nije tako? I onda bih ja kajsiju izvezao ne po 80 centi, već po 40?Kurs brane kao prikaz prividne ekonomske stabilnosti, međutim svi znaju da kurs dinara nije realan. Realna vrednost dinara je znatno niža i ta niža vrednost bi mnogo više pogodovala srpskoj ekonomiji stimulisala bi izvoz, devizni priliv, privredni rast... Mnoge zemlje namerno obaraju kurs svojih valuta pre svega kako bi stimulisale izvoz (npr. Kina). Deviznim rezervama mora da se brani kurs kako bi se smanjile fluktuacije kursa, koje su kod nas prourokovane društvenom nestabilnošću. Zbog straha šta će biti sutra mnogi kupuju devize što diže tražnju za njima samim tim se obara vrednost dinara što dovodi do toga da Narodna banka mora da interveniše kako bi sprečila nagle promene kursa.
Stvarno nije do mene, stvarno želim da vam pomognem ali nije do mene problem.To je lakše reći nego uraditi....ugovor je sa pravnim licem...konkretno Matica Srpska.....to će trajati i trajati...samo mi nije jasno...do sad je bilo u redu(godinama unazad) a sad nevalja...
Vidite i sami da se ne prihvata taj Aneks nego mora duži rok važenja zakupa.
Ne samo u poljoprivredi već u svemu a ponaročito ko je bio na vlasti ali no.Нови људи што кажу нова Крв то нам треба Сале и одма истресање из гаћа уназад ајд 20 год у Пољопривреди да се већ једном доведе ред.
Ne to znači da bi plate u evrima bile iste, a u dinarima duplo (u slučaju nabedeog kursa) veće takođe ti bi kajsiju izvezao po 80 centi ali za tih 80 centi dobio 188 dinara, a ne 94 dinara. Ili ako je plata 500 evra to ti je sad 58500 dinara, a u tom slučaju bi bila 117500 dinara. Primer za šrafilicu je dobar i pošto bi bila znatno skuplja u dinarima to bi u određenoj meri uticalo na smanjenje uvoza.Pa znači ako je realan kurs 235 dinara, plate će u evrima biti duplo niže, a cene u Lindi (recimo) duplo više u dinarima (Parkside šrafilica od 40 evra će biti 10 hiljada dinara)? Ili nije tako? I onda bih ja kajsiju izvezao ne po 80 centi, već po 40?
Ne dobija se plata u eurima nego u dinarima.Bila bi ista u dinarima,a duplo manja u eurima.Za kajsiju si u pravu.Ne to znači da bi plate u evrima bile iste, a u dinarima duplo (u slučaju nabedeog kursa) veće takođe ti bi kajsiju izvezao po 80 centi ali za tih 80 centi dobio 188 dinara, a ne 94 dinara. Ili ako je plata 500 evra to ti je sad 58500 dinara, a u tom slučaju bi bila 117500 dinara. Primer za šrafilicu je dobar i pošto bi bila znatno skuplja u dinarima to bi u određenoj meri uticalo na smanjenje uvoza.
Upravo tako, mada to je u teoriji u praksi ima mnogo više faktora. Ja sam se trudio da odgovorim na konkretne primere, inače sam diplomirani ekonomista po obrazovanju.Ekonomisti to znaju bolje objasniti, blago klizanje kursa spram dominantne valute je korisno za domacu ekonomiju. Jer onda izvozis za vise dinara a kad uvozis skupo je. Time forsiras domacu proizvodnju i potrosnju.