pujol
Član
Ja imam 3 gazdinstva i hid na istoj adresi!Gazdinstva može više, HID ne može.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam 3 gazdinstva i hid na istoj adresi!Gazdinstva može više, HID ne može.
Kog udruzenja si ti clan ? Sta kaze tvoje udruzenje na sve ovo ?Mali rezime stanja sa subvencijama u ovom momentu:
*Umesto potpisanih 17 hiljada po hektaru za sertifikovano seme ispalo je 10 svima bez obzira da li imaju račune ili ne. Ishod van svih dogovora, sporazuma i očekivanja.
*Odsustvo poziva za osiguranje prvi put nakon xy godina takođe bez ikakve najave i dogovora.
*Neisplaćivanje refakcije za gorivo uz nepojavljivanje računa u e-agraru. Potpuno je neizvesno da li će se računi uopšte pojaviti do kraja godine i da li će poslati zahtevi biti isplaćeni što je takođe van svih dogovora i najava.
Nisam najbolje upućen kakvo je stanje u stočarstvu ono što sam čuo je da se ne isplaćuju dogovorene subvencije za junad.
Najavljeno rešavanje pitanja uređenja berze, monopola, javnih skladišta, robnih zapisa, pitanja PIO u poljoprivredi i ostalih problema za koje je obećano da će biti rešene nije ni pokrenuto niti ima najava da se nešto uopšte radi po tom pitanju. To je bio deo sporazuma prilikom dogovora o 10 hiljada po hektaru ali nema naznaka da se bilo šta pomerilo sa mrtve tačke. Udruženja se o tome uopšte ne oglašavaju, ministarstvo očigledno više ni ne razmišlja o navedenim temama.
Ostaje da vidimo šta će se dalje dešavati u bliskoj budućnosti.
Ne kazem da si pogresio, samo me zanima kakav je stav tvog udruzenja..Sva udruženja ćute zato je nebitno ko je gde član. Jesam nešto pogrešio u pogledu na trenutno stanje?
Da bi skocila cena ratarskih proizvoda mora da se zavrti ceo krug a ne znam zasto do toga nije doslo kad je skoro sve ostalo otislo gore.