Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

A bre ljudi i vi ga preteraste....Ja razumem da je godina bila losa i da je vecina u finansijskim problemima ali realno gledano dosta toga je popravljeno u odnosu na ranije. Sad se frljate ovde da li kasne jedan dva ili pet dana.....Da se razumemo ne branim ih,ali svima je jasno da uvek moraju da slazu dal vise ili manje. Pre 5-6 godina sam subvencije za ovce za tipa 2015 dobijao 2017-e i slicno. Ovo sada par dana gore dole ili mesec je ODLICNO! Strpite se malo,pogotovo sto sada nije bilo nikakvog konkursa nego ide po automatizmu. Svi koji su dobili onih 18000 dobice i 10 000 nece nikoga preskociti sigurno...

Pre neki dan smo u društvu malo polemisali oko subvencija.Ovaj nije dobio, onaj nije dobio, j.bu mamu svima, sramota i sve po redu.
Ubacim u tok pitanje šta i koliko su dali tj.uplatili u budžet tokom kalendarske godine?
Jedan reče ne plaćam nikom ništa, drugi takođe, treći je shvatio pitanje, nasmejao se i rekao u pravu si, neko neće ništa da da a sve bi da dobije.

Ja i dalje tvrdim da je jedan od najboljih sistema subvencionisanja (opreme, traktora, mehanizacije) ovaj grada Beograda.
Lista, veoma jasna pravila, liste su transparentne svima. Ne znam zašto republika ne radi tako.

A što se kašnjenja tiče, to je jedan od najmanjih problema, ali opet - problem je. Ne sme se to relativizovati. Nema - pa šta! S druge strane, ako si rekao da ćeš kažnjavati za nepravilnosti - kažnjavaj!
Ako hoćemo da sistem funkcioniše (u budućnosti, s nekim normalnim ljudima, stručnim), moramo shvatiti da smo i sami deo tog sistema. I sami se moramo menjati na bolje, pa kad mi budemo bolji, biće i vlast, pa i sam sistem i država.

Pre neki dan smo u društvu malo polemisali oko subvencija.Ovaj nije dobio, onaj nije dobio, j.bu mamu svima, sramota i sve po redu.
Ubacim u tok pitanje šta i koliko su dali tj.uplatili u budžet tokom kalendarske godine?
Jedan reče ne plaćam nikom ništa, drugi takođe, treći je shvatio pitanje, nasmejao se i rekao u pravu si, neko neće ništa da da a sve bi da dobije.
Uzimaju oni samiiii koliko hoce i kad hoce...
Uzimaju poreze,salju njihove izvrsitelje koji naplate duploo od duga, radi uvoznicko-izvoznicki lobi preko bratije i kumova ,uzumaju na cenama semena,djubriva ,stedstva za prskanje,goriva,otimaju zemlju i placaju koliko oni hoce,skoro sam dao primer kako mi kada bilo ono satelitsko kao uredjivanje katastra uzeli - nestalo 2 ara placa i NIKOM NISTA ,POJELI ZEMLJU MISEVI...(ne vicem samo naglasavam velikim slovima)...
Zabranjuju izvoz kada trebamo da zaradimo i kada je dobra cena u svetu,a kada je losa cena onda kazu sta mi tu mozemo too je svetska berza .....itdd itddddd
.ebuu nas bre kao konje!

Ne plaćaju komunalije ,porez, odvodnjavanje, porez na prenos vlasništva,registraciju automobila, gorivo na benzinskim...?
Zanimljivo.Biće im veselo vrlo brzo.

To nije argument.
Cekaj druze ,kada ti registrujes recimo 3 traktora i kombajn i jedan auto jell to nije uplata u budzet??
ILI kada platis punu cenu za gorivo na pumpi pa ti oni vrate deo akcize,cijee ti pare oni vratili???
Dogovore se sa bratijom kojoj dali uvoz i izvoz u ruke da povecaju cenu semena za 30-40 posto ,pa ti posle kao vrate 10 hiljade po hektaru i kao oni ti dali???pa te posle sacekaju na otkupu da te tuu zakolju...
Od mojih para mi vracaju moje!

@markokurjega Ne piše nigde naravno jer sve što uplaćujemo u budžet ide u Beograd, ne u lokalne samouprave na žalost a tamo određuju koliko će koji resor dobiti.
BG prvo obezbedi sebe a mrvice idu Vojvodini i ostalima.Ne kažu za džabe da su svi novci u Beogradu. 😁

@Mustang80 Koliki je procenat življa koji sve to uplaćuju a ništa ne dobijaju nazad jer se ne bave zemljoradnjom niti imaju ikakvih dodirnih tačaka sa poljoprivredom?!Nemoj mešati babe i žabe.

@Mustang80 Koliki je procenat življa koji sve to uplaćuju a ništa ne dobijaju nazad jer se ne bave zemljoradnjom niti imaju ikakvih dodirnih tačaka sa poljoprivredom?!Nemoj mešati babe i žabe.
Ko se ne bavi zemljoradnjom njemu pored auta sta ce mu 3 traktora i kombajn da registruje??
Sta ce mu seme da kupuje i sredstva za prskanje??
Treba mu samo gorivo za auto,sta ce mu hiljade litra za traktore i kombajne?? Itd itd
A na kraju krajeva te subvencije ne daje nasa drzava sto je ona sada izmislila toplu vodu nego je to pocelo na zapadu u svim zemljma da daju pa eto i nasa drzava krenula da daje da bi i mi kao bili konkurentni sa njima...( da ne ulazim sada u pricu kako su nas godinama ponizavali sa 4 hiljade din po hektaru dok su na zapadu subvencije bile u stotinama evra po hektaru,a ovamo traze da budes u ceni konkurentan sa njima..)
Sto se mene tice ja bi najvise voleo da ukinu prvo svuda u svetu pa i kod nas te subvencije i onda da poslujemo i radimo svi na istoj osnovi.

@markokurjega Ne piše nigde naravno jer sve što uplaćujemo u budžet ide u Beograd, ne u lokalne samouprave na žalost a tamo određuju koliko će koji resor dobiti.
BG prvo obezbedi sebe a mrvice idu Vojvodini i ostalima.Ne kažu za džabe da su svi novci u Beogradu.
Bez uvrede ali malo si ti isprva pomešao babe i žabe pa si se sad ispravio u drugom postu.
Sve ide u jedan budžet pa se onda pravi raspodela.E u toj raspodeli i jeste problem.Ako sam ja platio sve u isti dan bez kašnjenja onda očekujem tako da mi se i vrati a ako kasnim pa platim kamatu onda bi i država tako trebala.Ljudi koji pitaju zašto se kasni pitaju sa opravdanjem.A onaj ko je dobio pare nikad ih neće razumeti jer "sit gladnom" nikad nije, niti će verovati.

Tako mi juce jedan digao zivac kaze lako je velikima komsija radi 400ha po 10 00pdin dobija.
Reko jebes posao ako je spao da radi 400ha i ceka tih 10 000din.
A sta da kazu oni koji rade zemlju pod kiriju a subvencije uzima vlasnik zemlje??
Ja sam sitan ,ali vratiiio sam 5 hektara vlasnicima zbog toga sto nemam ni tih 10 ni onih 18 hiljada na tu zemlju da pokrijem gubitke...ali razgrabili se ljudi za tih 5 hektara sto sam vratio to je bilo otimanje ko ce pre da uzme pod istim uslovima da plati kiriju i bez subvencija da radi ,nekoliko njih nasli i moj broj telefona i bili mi kuci da me traze da me pitaju pa sto im nisam javio .( kao da sam ja duzan svakoj kuci u selu da javljam aa i koo sam ja da izdajem tudju zemlju,mozda vlasnik ima nekog svog i preceg kome ce da izda pod kiriju),pa jel imam jos neku njivu da cu da vratim ,da necu mozda moju zemlju u vlasnistvu da dajem pod kiruju itdd itdd...
Strasnooo...bas po onim recima da ima ludih i bezmozgasa svuda u svetu ali ovde je centrala!

@markokurjega Polazim od sebe i smatram da sagovornik zna kako stvari funkcionišu.
Očigledno je da ne zna pa sam napisao gde odlazi uplaćen novac, nije to tajna niti je praksa od juče.Dok svako ne rasčisti sam sa sobom i ne shvati neke stvari možemo pisati ovako do limburga meseca.

Nazad
Vrh