Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Po tebi je realno da plaćaš arendu 600E a dobiješ subvencije.Zašto onda prijavljivati fiktivna gazdinstva-nena svrhe po tome kako si napisao.

Од тога нема ништа ту се никада ред неће завести. Једноставно закупац и закуподавац направе уговор код нотара о пословној сарадњи и не можеш им ништа. Не можеш доказати да овај даје у аренду и узима субвенције. Земље нема довољно за све и сви ће пристати, на све само да што више хектара обрађују не гледајући на захтеве закуподавца. У систему узми или остави јер свака роба има купца.

U tom slučaju mora biti i prometa dobara preko računa, kupovine repromaterijala, dizela kao i osiguranje useva. Da se to dokazati samo polako mnogi će se čekati.

Ako se nešto hoće uvek se nađe način, a kada se neće uvek se nađe razlog. Koliko vidim mnogo zagovornika rešavanja pomenutog problema ovde ima, kao da baš ne žele da se to jednom reši.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

To nije obradiva povrsina 100% neka barustina potkis i slatina koju niko nece cim je ta cena. Imas u starcevu i omoljici ozbiljne paore to bi bilo preorano odavno da valja. Ovako price za malu decu.....
Ne , normalna zemlja . Ima dabome i pjeskovitih krugova , kao mnogo gdje. Imam rodjake u Vinci . Mjestani Vince imaju zemlju tamo preko Dunava. Odustaju mnogi da rade tamo , jer moraju skelom , a ima i kradje dosta , daleko im. Po tolko izdaju zemlju , jedino oni mozda nisu u toku posto ide tamo .

Džaba što će se sprečiti da zakupodavac dobije subvencije direktno kad će ih dobiti od zakupca u vidu veće arende i kraj.Jedino može da se napakosti zakupodavcu time što ćeš ga prijaviti i onda njegovo gazdinstvo ide u pasivan status i mora pare da vrati sa kamatom a zemlju nemožeš registrovati u drugo gazdinstvo jedino da ga izda na reč i ispod cene mada kako ima alavih možda i dobiju punu cenu ali no.
Znači mi smo problem a ne zakupodavci, tačka.

Onda je bolje zemlju kupiti na večito nego plaćati arendu 800-1000e. Posle 5 godina zemlja ostaje tvoja, a sa tolikom arendom tebe nema nigde, tu profitira samo vlasnik. Ali no, ovce su za šišanje.

Onda je bolje zemlju kupiti na večito nego plaćati arendu 800-1000e. Posle 5 godina zemlja ostaje tvoja, a sa tolikom arendom tebe nema nigde, tu profitira samo vlasnik. Ali no, ovce su za šišanje.

Nemaa druze ,recimo kod mene u selu nece da prodaju...
Nije to jabuka pa da rodi svake godine u smislu ove godine na tom mesti bio hektar a sledece ima 5 hektara...
Ustvari mozda bi neko i prodao ali da mu platis duplu cenu od cene po kojoj se zemlja prodavala u tom ataru...
Najpametnije pusti ove sto se otimaju oko zemlje kao ono ovce kad krenu da skacu jedna za drugom u moravu -neka se podavee.Dizi ruke,radi svoje koliko imas i hvataj se drugog posla ako ti treba dodatna zarada.

Pre 20tak godina pola atara stojalo u parlogu, zemlja nikom nije trebala ni džabe da radi. Prasad su pre 6 meseci bila skuplja od zlata , išla cena i do 1000 din. Sada nikom ne trebaju ni po 350 din. Slično i sa tovljenicima.
Nije tačno da i ova situacija sa arendom neće imati okret za 180°. Samo da đavo prvo uzme svoje.....

Ja ću dati zemlju u zakup i tražiti da mi da 600 e a neka on podiže subvencije. I šta sad nemam prometa preko računa, imam overen ugovor, ostavim samo jednu njivu da bih mi ostalo gazdinstvo.
Pa o tom sam pisao.Ali ovde pokušavaju zakonski da sprovedu da se vlasnik sankcioniše ako ne radi zemlju.Samo što postoji mogićnost da neki vlasnici i vrate svoju zemlj nazad-i to može biti opcija.

E ovako bi ja postavio subvemcije , da sam vlas.
1. Sve ove dosadasnje ukinuti
2. Samo osiguranje drzava da placa , ali ful osiguranje usjeva i zivotinja , znaci od nepogode suse i od ekstremno niske cijene
3. Ako pretekne , podijeliti ukupan iznos budzeta sa brojem gazdinstva . Naravno precizno regulisati sta moze biti gazdinstvo. Svima isto. Ako je po 1000e , svima po 1000e i Delti i tvojoj porodici. Ako je cilj pomagati poljoprivrednike da opstanu , onda je ista pomoc potrebna i npr Saletovoj porodici i Kosticevoj.

Од тога нема ништа ту се никада ред неће завести. Једноставно закупац и закуподавац направе уговор код нотара о пословној сарадњи и не можеш им ништа. Не можеш доказати да овај даје у аренду и узима субвенције. Земље нема довољно за све и сви ће пристати, на све само да што више хектара обрађују не гледајући на захтеве закуподавца. У систему узми или остави јер свака роба има купца.
Kolega vama kao da odgovara da se red nezavede.

Ма како ми не одговара, али како и ко да пријави закуподавца? Па пријавиш неког за бацање смећа и они тебе траже као сведока и многи неће да иду да се бламирају. Тако и ово ако сам пријавиш закуподавца он ти узме земљу и да је другоме у закуп, а ти останеш грбав и посран. Већина нас ради аренде од пријатеља, комшија, рођака и људи којима си некада радио услуге и како после са тим људима на улици или у радњи када се сретнеш да се погледаш у очи? Код нас има људи који све обезбеде закуподавцу, рачуне, и робу предају преко њега и шта ти ту можеш или држава? Па држава не може да реши подзакуп државне земље по праву пречег за сточаре, а не ко добија субвенције. Ово је посао или бизнис и у тој трци сва средства су дозвољена ако је профит у питању.

Red prvenstveno mi treba da zavedemo tako što nećemo uzimati takve zakupe! A ovo cinkarenje mi je gadno. Treba naći drugačiji mehanizam od cinkarenja. Pored kulturnog genocida sa Pinka, tabloida, društvenih mreža, sveopšteg pada morala i normi pristojnog ponašanja, samo nam je još cinkarenje potrebno da se primi u narodu kao podrazumevano postupanje...

Сада испаде да сам против реда и за јавашлук. Па мене је један арендашу, питао за пола-пола аренду одма сам га откачио и рекао му ја то нећу да радим, а ви ако оћете отворите газдинство и аренда је цела ваша. Неке сам арендаше и одјебао па ено њиве узоране и то баш они који су најгласнији заговорници да аренде иду закупцу.И гле ку.рца у сламнатом шеширу дали већа аренде и целе субвенције, а ја глупан одустао од земље.

Nazad
Vrh