Subvencije u poljoprivredi za 2023 godinu

evo odgovora na pitanje 50% povrat... znaci pusiona
e062253bfa62b10f307764ba05593c50.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ako vec cekamo nek isplate ljudima zaostale subvencije da jednom ociste stara dugovanja jer svi treba da imamo istu sansu bez favorizovanja a ne ovako otvaranje konkursa za konkursom ko preda u ponoc dobije ostali na čekanje mozda i nikad. Ministarka metlu u sake i nek pocisti upravu od starih zahteva pa na kraju nek stigne i odbijenica uglavnom nek se rese svi zahtevi pre pocetka novi pa nek odlozi i do juna javne pozive. Takodje posto je poljoprivreda planska proizvodnja da kaze ljudima bice poziv za masine za stoku za ovo za ono pravila takva i takva itd da ljudi znaju. Ja licno mislim da ce sve ici na pritisak iznudjivanje mera a da se se pojavljivati neki odbori pa i sam predsednik kao spasilac ad hok pa sta ko uhvati.

To nece doneti nista dobro, sto im se vise ostavi vise ce da "ukradu"/preusmere. Vec su to uradili jednom, imali ste junski konkurs za mehanizaciju 2020 pa onda januara 2022 pa ce sad biti 2023 (ako bude uopste).. Tu su vec "ukrali jednu godinu" i mislis da su sacuvali neke pare od toga ?!

Dinar jedan da ne daju za nista,ostali bi na vlasti,oni su toga svesni,sa takvim stavom pristupaju poljoprivredi,bukvalno im se moze,znam dosta ljudi u okolini koji ih podrzavaju kalve god mere da uvedu ipi ne,za svako smanjenje subvencija,kasnjenje,preusmeravanje,itd imaju opravdanje za iste ili precutno podrzavaju,tako da,niti treba ocekivati bilo kakve zaokrete niti ustupke,naprotiv,poljoprivredni budzet je prvi na udaru kada zatreba love ,izmedju ostalog,neko je morao da legne na rudu za jenog Kampaca,a ima ih mnogo,dzaba price ,ko ima alternativu,blago njemu,ko nema,najebao je.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Tako je i najbolje, ko se uzda u povracaj bolje da ne uzima nista jer ce samo jos vise sebe uvaliti u probleme.. Ako mozes nesto da platis plati, ako ne mozes bolje ne uzimaj, ili sto nas narod kaze: "opruzi se koliko si dugacak"..

Nije svako u istoj ekonomskoj situaciji kad bi tako gledali malo ljudi bi mogli da nesto kupe pa zato i sluzi subvencija i zato je jako bitna jer kako bi i kad bi obnovili mehanizaciju

ja sam do sad kupovao nove i nikad nisam slao za povracaj,ovo je prvi put pa sta bude bice

Da se razumemo ja sam dobio za mehanizaciju predao sam 4 januara i imao sam srecu al zasto neki moj drugar da izvisi jer je predao 6 januara, naftu kupio i sav repromaterijal kredit mi nije bitan al je bitan nekom mom komsiji da moze da poseje ne treba gledati samo sebe jer cu i ja sutra najebati pa ce mi sve ovo biti bitno.

I ja sam dobio povrat za tanjiracu od 4.1. prosle godine ali i da nisam sta da se radi.. Imao sam tada i ulozio, nisam se zaduzivao. Da nisam imao za novu opet bi gledao da se ne zaduzim nego bi ili trazio polovnu ili bi cekao.. Isplatilo se sto sam se odlucio jer su sad cene otisle gore za neke masine i do 50% od vremena kad sam kupovao tanjiracu. Da sam imao tada jos para verovatno bi uzeo i drljacu ili spartac ali opet kazem ono isto, opruzio se koliko sam dugacak.. Sad cu drljacu da platim verovatno dosta vise nego sto bi je tada platio sa sve kreditom i kamatom ali ovako mi je mirnija savest..

Taj moralni pigmej od novinara tera vetar na drugu vetrenjaču od kada su ga šutnuli sa funkcije.
Pre Nedimovićevog odlaska drugačije je pisao, vređao sve poljoprivrednike redom, delio razne epitete a sada je on kao neki borac!
Vuk dlaku menja a ćud nikada!
I dalje je on njihov samo je dobio drugi zadatak..

Potvrdjuje se tacno ono o cemu sam pisao.. Pogledajte u njegovoj novoj grupi postove do 23.1. i onda postove od 24.1. na dalje, tacno su mu bili duzni neke usluge i onda je opleo po ministarstvu dok nije dobio sta treba i od tada stara prica, ministarka ovo, ministarka ono i sve neke gluposti za koje nikog nije briga.. Sledece je da pocne da pise o tome kako nam uopste nisu potrebne nikakve subvencije, samo papiric iz poste :D

rekla ministarka prvo suncokret pa onda za mleko i na kraju do kraja februara za mehanizaciju

Nazad
Vrh