Subvencije u poljoprivredi za 2023 godinu

Rece @Lule28 to u nekoj temi, izgleda da jeste tako.. Ja sam probao malo da iscitam ali potrebno je udubiti se malo vise da se vidi tacno sta je sta jer ima tamo svega i svacega.. Bitno da su oni iz budzeta za 2023 isplanirali i sredstva za IPARD za 2024 i 2025 koji nama smrtnicima svakako nije dostupan.. :D Za mehanizaciju cini mi se oko 2 milijarde sto podeljeno sa max 800k po gazdinstvu daje 2500, ajde nece svi ici do 800k nek bude i za 3000 a predatih zahteva ce biti preko 10k garant, opet ce ga vecina ispusiti.. Po svemu sudeci bice use i u svoje kljuse, od drzave moze da se dobije samo racun za kojekakve dazbine :D

Koliko sam uspeo da shvatim uredba koja se pojavila i čiji link je postavljen ovde, reguliše zaostale neisplaćene obaveze ministarstva.
Najviše se pominju dugovanja za koja su ih ljudi tužili i gde postoje sudske presude.
Premija za mleko, subvencije za mehaniźaciju iz raznih godina i mnogo toga još..
Svi "repovi" bivšeg ministra.

Nova ministarka je najavila promenu načina isplate subvencija za ubuduće, pa je zato ova uredba naslovljena još po starom jer reguliše zaostale obaveze iz prethodnih godina.

Meni tako deluje, moguće da se varam jer manervišu samo tako.

Poslednja izmena:
Mozemo se prebaciti u novu temu za ovu godinu. Mnogima su ostala razna dugovanja za subvencije iz prosle godine a koja bi navodno trebalo da se isplate pocetkom ove godine, sto cemo jos videti.

Da li imate neke informacije o subvencijama za ovu godinu, sta ce se sve subvencionisati i za sta planirate da konkurisete?!

Ja na primer imam u planu da konkurisem za povracaj za plug kupljen leta 2022, ako bude konkurs 50% na nivou drzave jer nemam nikakve lokalne konkurse. Razmisljao sam o eventualno jos nekoj kupovini kad prodam psenicu ali ne znam da li je pametno ici na nove masine i ocekivati potencijalne konkurse ili uzeti polovno..
Šta je od dokumenata potrebno za konkurisanje i zna li se do kada je rok ?

Pa kad su sin brat i ostala bratija pokupovali silne vinograde. Red je da im se pomogne.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

1) за набавку садница воћака, винове лозе и хмеља – 2.500.000 динара;

Ok, tamo nema. Samo voce, jagode i hmelj...
Onda im pravilnik nije najtacniji, mrzelo ih da brisu ovde gde se spominje vinova loza...
Da ,nema logike, mislim i ranije kad je izlazio takav konkurs da je posebno biolo za vinogradarstvo.To su još žuti napravili te konkurse tj dobeli zakone i pravilnike.
Koga ne mrzi treba prelistati
Ne bi me čudilo da uskoro izađe poseban konkurs za vinogradarstvo.

Nazad
Vrh