Subvencije u poljoprivredi za 2023 godinu

Jedna stvar mi nije jasna. Imam pametni telefon ali ne zelim da ga koristim za te stvari jer mi je to previse sitno i nepregledno. Kad hocu da otkucam slovo cesto pogresim ili otkucam dva odjednom. Imam 68 godina i mnogo mi je konfornije na racunaru odnosno na lap topu. Uzeo sam parametre u posti za CosentID aplikaciju ali nisam siguran mogu li preko te aplikacije da koristim e upravu na lap topu. Ili je Consent samo za pametne telefone a sertifikovani potpis za racunare. Zna li neko nesto o tome?
Samo za telefone.

Jedna stvar mi nije jasna. Imam pametni telefon ali ne zelim da ga koristim za te stvari jer mi je to previse sitno i nepregledno. Kad hocu da otkucam slovo cesto pogresim ili otkucam dva odjednom. Imam 68 godina i mnogo mi je konfornije na racunaru odnosno na lap topu. Uzeo sam parametre u posti za CosentID aplikaciju ali nisam siguran mogu li preko te aplikacije da koristim e upravu na lap topu. Ili je Consent samo za pametne telefone a sertifikovani potpis za racunare. Zna li neko nesto o tome?
E upravu možeš da koristiš na računaru, a telefon sa Consent aplikacijom ti služi samo da se verifikuješ i da ti se omogući ulaz na E upravu i onda nastavljaš rad na računaru. Tako ja radim baš zbog krupnoće i bolje preglednosti na računaru.

Apsolutno svi moraju da podnesu zahtev za subvencije (ili bilo koji povracaj) preko e agrara. On jos uvek nije aktivan ali jeste aktivno prijavljivanje tj prvi obavezni koraci dok eagrar ne stigne.

Najlaksi nacin je da odes u neku postu ili PSSS i trazis im parametre za aplikaciju ConsentID.

Ako si korisnik euprave (ako si je do sada koristio zbog recimo zakazivanja za izdavanje pasosa, licne karte itd), u posti ce odmah to u sistemu videti, i ocas posla ce da ti izdaju taj jedan papir na koji su upisani tvoji podaci i ID korisnika kao i registracioni kod koji ti treba za ovu pomenutu ConsentID aplikaciju.
Ako nemas nalog na eupravi jos uvek, nikakav problem. Odmah isto tu na licu mesta ces im reci mail adresu, ukucace oni to sa tvojim podacima, i na mail (na mobilni) ti odmah stigne link koji ces kliknuti i izabrati sifru za eupravu, dok je korisnicko ime tvoja mail adresa.
Nakon toga ces dobiti ove parametre za aplikaciju.

Drugi korak je da preko google play ili app store instaliras ConsentID aplikaciju i registrujes se sa svojim parametrima koje si dobio u posti ili u nekoj PSSS.

I treci korak je da aktiviras CLOUD na eupravi.

Nije tesko. Samo korak po korak. Ovo je jedini nacin kao sto pomenuh gore. Komplikovaniji nacin je da se sa cipovanom licnom kartom ide u policiju, da ti na taj cip ubacuju parametre, ali opet neko posle mora da ocitava tu licnu kartu i da uradi ovu gore proceduru.

Ja sam sve ovo vec prosao pa pricam iz iskustva, a uskoro cu krenuti drugima da pomazem oko ove registracije.
Ne možeš u PSSS da dobiješ taj broj ,bar ne može u Ki.

Danas zvali iz PSS Kikinda da idemo odnedelje da zajednicki uvedemo gazdinstva u taj E-agrar.

Kako da ga uvedemo, kada aplikacija nije dostupna ?Kreće tek u februarau ako sam dobro razumeo .

Jel to obavezno da se uradi taj E agrar ili mozemo i dalje da idemo u trezor, jurimo papire,itd...?
Obavezno je.
Pored PSSS i pored posti u svakom mestu (i manje poste se ukljucuju iz dana u dan) treba i trezor da pomaze korisnicima da aktiviraju contestID.

Ovo je samo prvi korak, da budemo spremni kada se pojavi eagrar. Onda ce se elektronski prijavljivati subvencije, kao i svi podsticaji. Svaki formular se popunjava tako.

Reče da još uvek nije obavezno...
https://m.facebook.com/story.php?st...HSa2RybykE65UR4gzo7fNBeJnl&id=100061828936367

Nešto ne verujem da će ići lako prve godine.
Jeste obavezno.

Ova gospodja je na 20oj sekundi rekla kako je potrebno da u postu odes sa mail adresom i da vec imas prijavu na eupravu. To nije tacno.
Ako nemas vec nalog na eupravi, odmah tu u posti (ili u psss) ce da te registruju u svega dva minuta. I odmah posle registracije imas status da si vec registrovan na eupravu, i samo ce da ti opet kroz jedan minut izdaju parametre za contestID

Taj moralni pigmej od novinara tera vetar na drugu vetrenjaču od kada su ga šutnuli sa funkcije.
Pre Nedimovićevog odlaska drugačije je pisao, vređao sve poljoprivrednike redom, delio razne epitete a sada je on kao neki borac!
Vuk dlaku menja a ćud nikada!

Malo navlacio ljude postovima, povecala se grupa pa sad presla u ministarstvo.. :D
I da nije vise sa njima kako ja da verujem takvom coveku koji je do juce svirao u jednu frulu i ta frula je bila najbolja na svetu a od danas ta frula nista ne valja i svira u neku drugu.. Pratim ali ne uzimam nista za ozbiljno od takvih..

PS. ima nova njegova grupa ako neko hoce mogu da ga dodam..

Malo navlacio ljude postovima, povecala se grupa pa sad presla u ministarstvo.. :D
I da nije vise sa njima kako ja da verujem takvom coveku koji je do juce svirao u jednu frulu i ta frula je bila najbolja na svetu a od danas ta frula nista ne valja i svira u neku drugu.. Pratim ali ne uzimam nista za ozbiljno od takvih..

Dodaj mene :D

Dodaj i mene8-)

Jeste obavezno.

Ova gospodja je na 20oj sekundi rekla kako je potrebno da u postu odes sa mail adresom i da vec imas prijavu na eupravu. To nije tacno.
Ako nemas vec nalog na eupravi, odmah tu u posti (ili u psss) ce da te registruju u svega dva minuta. I odmah posle registracije imas status da si vec registrovan na eupravu, i samo ce da ti opet kroz jedan minut izdaju parametre za contestID
Samo ne u seoskim postama!

Pa tako sam i napisao NE seoske poste.Ako Palilula ima 20 mesta i Stari grad takodje gde su seoske poste jer poljoprivrednici uglavnom zive na selu sem ovih modernih

Nazad
Vrh