Subvencije u poljoprivredi za 2023 godinu

Ja taj ConsentID koristim već duze vreme i išlo je to nekako, međutim sad oko nove god. je prestao da funkcioniše, samo izađe obaveštenje ConsentID je zaustavljen. Treba ga ažurirati, ali ne prihvata ažuriranje ni manuelno, ni automatski.Kontaktirao sam E upravu i dobio uputstvo da deinstaliram aplikaciju i u pošti dobijem nove parametre i onda ponovo instaliram aplikaciju. Postupio sam tako, međutim, opet ne mogu da otvorim ConsentID i dalje samo stiže obaveštenje ConsentID je zaustavljen. Ponovo sam kontaktirao E upravu pa sad čekam odgovor.

Ja taj ConsentID koristim već duze vreme i išlo je to nekako, međutim sad oko nove god. je prestao da funkcioniše, samo izađe obaveštenje ConsentID je zaustavljen. Treba ga ažurirati, ali ne prihvata ažuriranje ni manuelno, ni automatski.Kontaktirao sam E upravu i dobio uputstvo da deinstaliram aplikaciju i u pošti dobijem nove parametre i onda ponovo instaliram aplikaciju. Postupio sam tako, međutim, opet ne mogu da otvorim ConsentID i dalje samo stiže obaveštenje ConsentID je zaustavljen. Ponovo sam kontaktirao E upravu pa sad čekam odgovor.
Ne znam kako ide sa aplikacijom, ja imam elektronski sertifikat na LK i kad sam ga uzimao receno mi je da traje 3 godine.. Vrvt na svake 3 godine treba da se obnavlja, mislim da mi ove godine istice..

Jel moze neko ukratko da objasni sta zele da postignu sa tim? Prijavio sam se davno na eupravu al nikad nikad nisam video neku korist od toga!
Šta će se morati raditi preko te aplikacije

Veci stepen zastite prilikom prijave. Kada se prijavis samo korisnickim imenom i lozinkom to je najmanji stepen pouzdanosti i ne mozes da koristis sve usluge euprave. A sa Consent prilikom prijave u aplikaciju stize zahtev za prijavu i ti u njoj potvrdis da si ti. Onda mozes da dobijes kvalifikovani elektronski sertifikat koji je u klaudu, ne treba ti komp i citac za l.k.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

A ko ima komp i čitač jel on mora u poštu ili ne mora?

P.S. trebalo bi ovo prebaciti u temu e-agrar...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ne mora. Vec ima na cipu l.k. e sad videcemo kako to izgleda kada portal eagrar uopste i proradi.

@mixer87kac Ti se logujes pomocu l.k.? Mislim da mozes sam sebi da izdas parametre za consentID, isto kao sto bi ti izdali i u posti. Onda ne moras da budes vezan za komp i citac.

Gazdinstva na babe,dede,arendaše itd. će se smanjiti, moraju nas smanjiti (previše gazdinstava ponaročito divljih) nemogu da nas iskontrolišu, ogromne se pare nekontrolisane vrljaju a država nemože da ih uzme jer generalno bar 50% treba da nas je u sistemu PDV a to se polako priprema teren za igranku i ko zna šta još, pitanje profi-hobi će se isto rešiti u skorije vreme i to će biti bolna tačka, i tu će mnogi vremenom odustati, ovo oko eagrara je moglo tokom prošle godine da se odradi i da spremni uđemo u novu proizvodnu sezonu ali su oni sebi kupili vremena dosta tako da će naše pare zapušavati druge rupe u budžetu a sve zato što para ustvari nema, narod sve manje ulaže, kupuje, troši, bukvalno samo za preživljavanje (bar 80% naroda, da nekažem sirotinja)i i ovi što nešto rade se uglavnom zadužuju i svako nekom nešto duguje a para nema, bojim se samo da kad mi posejemo oni kažu e pa sad vam subvencije i ne trebaju :osmeh: :sta:.Ne znam šta da kažem samo znam da ide još gore vreme (za sve), svakom ludilu dođe kraj pa će valda i ovom, nek nam je Gospod Bog u pomoći.

Nista ovo promeniti nece kakvo smanjivanje broja gazdinstva sad je jos lakse uzmes par pametni telefona pokupis kodove od baba i deda i to je to nema vise cimanja po trezoru

Bice to kao od danas krece se sa subvencijama, onda sistem zabaguje pa neki problem trt mrt ode mesec dva pa ajd otpocetka i eto isplate na oni tamo godinu :)

Svidelo se to nama ili ne msl da hoće sve da nas stave u sistem. Što i nije tako loše. Biće lakše dostupno sve što treba u vezi agrara (msl na papirologiju). Nije ispravno da se ograničava površina za subvencije. Ali se mora u tome uvesti red. Što bi trebalo da svi iz kuće (pa i šira rodbina) imaju na sebi gazdinstvo? Sve na jednog čoveka. Ali da se onda on ne ograničava za subvenciju za koju je konkurisao. Msl na onaj uslov u svakom konkursu da se da izjava da nije dobio subveciju u predhodnoj godini ili konkurisao kod Pokrajne ili Grada itd. A ovaj uslov koji se spominje da će biti samo profi poljoprivrednici takođe nije u redu. Zašto nekoga ko je u radnom odnosu, a hoće i želi i može da radi i obrađuje zemlju ili ima voćnjak ne bi mogao biti registrovan? Pa zar je to loše i sada ga kazniti što on želi da radi. A onda zemlja da ide u parlog. Ono što sam zaključio slušajući ministarku je da neće morati da se prijave za neki povrat ili subvenciju čeka zadnji datum i onda preda dokumentacija, već da se to radi sukcesivno kako kome nešto pristiže (ovde mislim na stočare) i onda neće biti navala na trezor da obradi na stotine zahteva u kratkom vremenskom periodu već kako koji pristiže tako se i uradi. Naravno da i ovi iz trezora budu maksimalno posvećeni svom poslu i da rade to kako treba a ne logikom "lako ćemo to ima vremena". Možda grešim o svemu ovome ali sam bar za sada to tako shvatio. Ne treba niko da se ljuti što sam ovako napisao.

Nazad
Vrh