Imass li ti brajko internet???? ,udji pa vidi statistiku od 2012 do danas koliko je ugasnih gazdinstava...po toj tvojoj prici bi trebalo da ih bude 5 puta vise,a statistika kaze da je manje 100 hiljada gazdinstava od 2012 godine do danas...
Da su svi veliki izdelili svoja gazdinstava na 5 manjih ,pa oni ne bi trazili da se poveca davanje sa 20 na 100 hektara ,nego bi trazili da ostanu subvencije do 20 hektara aa da po hektaru bude povecanje na recimo 30-40 hiljada din...Zasto se nisu udruzenja borila da ostane do 20 hektara a da davanje po hektaru bude recimo povecano na 35-40 hiljada po hektaru ????,pa ovoo bi i dete iz osnovne skole ukapiralo zastoo!
Znaci nigdee logike u ovome sto pisete ,samoo nebulozeee i gluposti ,koje mozda i namerno pisete da bi opravdali nesto sto vama ide u korist..
A istina je da je ovo cista gramzivost i pohlepa velikih ,kako bi unistili male i zgrnuli i pokupili stoo vise za sebe jer im je svee maloo..
Meni je svee kristalno jasno o cemu se ovde radi i mrzi me da ulazim dalje u rasprave i kucam poruke ,veliki su pokazali da nisu nista bolji od ovih stranih firmi koje traze od nasih radnika da nose pelene kako ne bi pravili pauze i isli u vc ,velika gazdinstva zele da uniste nas male,da ukrupne svoje parcele kada uniste male poljoprivrednike ,i onda da nam daju opciju da biramo ili da robujemo kod njih ili kod stranih firmi,na delu je klasicni robovlasnicki sistem ili ti pretvaranje malih u robove velikih ,i veliki too svesno i namerno rade ,nema ovde nikakve solidarnosti niti razumevanja za male i slabe poljoprivrednike kako bi opstali i malo ojacali ,i zato ja pozivam sve male poljoprivrednike ako imaju mozga da ne "ginu" i ne biju bitke za interese velikih,jer su veliki pokazali ko su i za sta su!