Subvencije u poljoprivredi za 2017 godinu

U Paracinu za 80 000 din moras da radis 4 meseca tj 5 dana u nedelju a negde i 6 dana!To nisu male pare da se razumemo na ovu krizu ali stvar je u tome da nasi proizvodi su jeftini a ulaganja velika i tako ispada da radimo dzabe.

Ako tako gledas i ja svaki dan(u sezoni) neciji minimalac sipam u rezervoar i nemam dosta,a ne daj boze nekog kvara. Tako da je to cista mizerija sto nam daju.

Licno sam cuo od ministra da se to odnosi na one koji imaju visegodisnje zasade i da svaka promena koja nastane treba da se menja u roku od 30 dana, a tako stoji i u zakonu/uredbi.
Svako gazdinstvo je vec obnovljeno, a mi smo duzni ako imamo promena da ih izmenimo, to se odnosi i na setvenu strukturu, s tim sto u praksi 80% nece menjati.

Konačno da polako dolazite na svoje, svaka promena treba da se evidentira u roku od trideset dana od dana nastanka same promene, piše jasno u pravilniku, kako ćete ubuduće dobijati subvencije vreme će pokazati svoje za sada vas skoro ništa ne košta da setvenu strukturu prilagodite onome što je u prirodi i nemojte ništa rizikovati , svaki ratar ima promenu jedino ako seje istu kulturu na istoj parceli sad i ubuduće.

E moje gazde.Pricate da su subvencije socijala a odjuriste prvog dana na salter.Jure se formulari za bedu od 80000din a sutra se kupi kombaj od 60000eura.....ej narod je ovde gori od stoke.Da nije zalosno bilo bi smesno.
Pa sad ispalo da smo mi stoka sto smo otisli prvi dan. Koliko sam te razumeo ti se neces ni prijaviti ili ces otici drugi treci dan? Jeste da je malo, ali sta treba da se odreknem pa da ode u izborne kampanje.

- - - - - - - - - -

Baš tako,kod nas čujem nema ni formulara.
Dosta če ostati i državi,ja recimo imam prostora za još 10ha,koje će podeliti ko zna ko.A takvih ima poprilično.
Formulara ima po knjizarama 7din komad.

Sta je ispalo ili sta ko misli da je ispalo nije bitno.Bitno je da se jedno pise a drugo radi.Mene licno bi bilo sramota da se prvi dan guram i pojavim na salteru trezora.Kao ovi socijalci ispred poste u 7 ujutru na dan isplate pivorine.Onaj koga ne izvuce rad i rod nego mu treba poljo socijala prvog dana nek uzme stranglu.

Sta je ispalo ili sta ko misli da je ispalo nije bitno.Bitno je da se jedno pise a drugo radi.Mene licno bi bilo sramota da se prvi dan guram i pojavim na salteru trezora.Kao ovi socijalci ispred poste u 7 ujutru na dan isplate pivorine.Onaj koga ne izvuce rad i rod nego mu treba poljo socijala prvog dana nek uzme stranglu.

Sad ce anatema biti bacena na tebe!

E moj druže,sada si na pravoj strani:ppozdrav:

Prijatelju i kolega svi se mi pecemo na slicnoj vatri. Ja te razumem i necu vise polemisati, ali te molim da ne dajes drugima povoda da se nasladjuju i izmisljaju toplu vodu.

Kolega diklofen to je pravo tumacenje problema:koga ne izvuce rad i rod : taj ne se oslanja na povrsine a to u zemlji srbiji je pogodno tlo za mucke.

I ja cu naravno predati i uzeti svoje subvencije.I do sada sam od drzave gledao da otmem koliko god sam mogao.Da otmem jer ako cekas da ti daju u startu si osudjen na propast.
Iznerviralo me to sto covek hito trazi zahtev za 2000din po ha .Ja brze bolje da pomognem i dam mu gde da skine.On sutra tup ponov kombajn od ko zna koliko desetina hiljada evra.E to me izbacilo iz takta.Od takvih i zbog takvih mi se i gade te subvencije.

Ja kako sam slušao u emisiji "Bolja Zemlja" objasnili su da ove godine ne mora da se prijavljuje gazdinstvo,ostaje sve od prošle godine. Promene treba da se prijave ali samo one koje utiču na isplatu subvencija.
A tu spada parcela više/manje ili promena kulture na parceli ako se nova kultura drugačije plaća od predhodne. Na primer, moj drugar je posadio 1,5ha bagrema na parceli na kojoj mu je bila pšenica prošle godine. To treba prijaviti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne treba obnavljati registraciju gazdinstva,ali treba predati zahtev za subvencije za biljnu proizvodnju.

Zbog čega da ne uzmemo i tu socijalu koju zovu subvencije? Jel treba da im ostavim za njihove izborne kampanje i politički marketing? Ovog puta moram da se slažim s Diklofena,lepo je napisao, ne da treba uzimati, već otimati od njih sve što se može...
Rodi kukuruz, cena 15 dinara, ubije suša i sve sprži, opet 15 dinara...
Ali ne slažem se da će ga rad i rod izvući, kako se izvoleo izraziti, šta vredi kad drugi imaju x puta ta veća davanja u poljoprivredi,pa oni ni ne moraju da poseju imaju zaradu...
Čak im plaćaju i da ne obrađuju svoju njivu, da se zrmlja"obnovi" a mi i atarske puteve oremo,i ako se graničiš s državnom ledinom,ori i to,samo da nekako se izvučemo iznad nivoa vode i dišemo...
Aman ljudi,sapatnici,koj vam je moj?
A ovo s obnovom gazdinstava,zapravo promenom podataka,namerno smišljeno da što manje seljaka-paora aplicira i tako ostane i bez ove crkavice...
Imam komšiju koji me je nakrpio jer sam rekao da sam predao za Subvencije,nije tačno,predalo se u Februaru obnova gazdinstva!!!
Čovek je uveren da ne treba dodatno predati papir za Biljnu proizvodnju!!!
Okrenuo sam se i otišao kući bez reći,više veruje sokoćalu zvanom televizor, nego prvom komšiji!!!

Zbog čega da ne uzmemo i tu socijalu koju zovu subvencije? Jel treba da im ostavim za njihove izborne kampanje i politički marketing? Ovog puta moram da se slažim s Diklofena,lepo je napisao, ne da treba uzimati, već otimati od njih sve što se može...
Rodi kukuruz, cena 15 dinara, ubije suša i sve sprži, opet 15 dinara...
Ali ne slažem se da će ga rad i rod izvući, kako se izvoleo izraziti, šta vredi kad drugi imaju x puta ta veća davanja u poljoprivredi,pa oni ni ne moraju da poseju imaju zaradu...
Čak im plaćaju i da ne obrađuju svoju njivu, da se zrmlja"obnovi" a mi i atarske puteve oremo,i ako se graničiš s državnom ledinom,ori i to,samo da nekako se izvučemo iznad nivoa vode i dišemo...
Aman ljudi,sapatnici,koj vam je moj?
A ovo s obnovom gazdinstava,zapravo promenom podataka,namerno smišljeno da što manje seljaka-paora aplicira i tako ostane i bez ove crkavice...
Imam komšiju koji me je nakrpio jer sam rekao da sam predao za Subvencije,nije tačno,predalo se u Februaru obnova gazdinstva!!!
Čovek je uveren da ne treba dodatno predati papir za Biljnu proizvodnju!!!
Okrenuo sam se i otišao kući bez reći,više veruje sokoćalu zvanom televizor, nego prvom komšiji!!!

Nisi
bas razumeo diklofenov post.

Nazad
Vrh