Subvencije u poljoprivredi za 2017 godinu

Takođe danas prošao slučajno kroz Alibunar pa svratio da vidim situaciju,sredio za 5 min neplanski,jedna briga manje.Nema gužve .

a odakle ti biljna struktura ?
Prepišeš od prošle godine,SVE ISTO U SLOVO I BROJ...
Tako sam uradio, nikakvih problema nije bilo...
Razumeo sam službenicu, da ako hoćeš drugačiju setvenu strukturu, moraš da popunjavaš i one Formulare kao kad smo ranijih godina dobijali za registraciju, poštom na kućnu adresu...
Odmah sam odustao, tražio od nje da mi na parčetu papira ispiše prošlogodišnje podatke, ja prepisao u Zahtev, i tako predao...
Mogu i slikati pa postaviti ovde, prošlogodišnji i ovogodišnji, JEDNAKI, samo je razlika u datumu i godini za koji se "zahteva"...

Valjda im ta setvena struktura više nije bitna, jbm li ga, ali preporučujem da, ko hoće da osigura useve, navede tačne podatke u strukturi, i obavi ovo "na teži način", jer neće priznati povraćaj dela osiguranja ako se ne poklapaju podaci u setvenoj strukturi i pri predaji zahteva za povraćaj dela osiguranja....
Meni ovo nije bitno, pa sam, radi skraćenja procedure (maltretiranja) odradio "na lakši" način, prepisujući, več kako sam ranije objasnio...

Sad odjednom nije bitan plodored odnosno promena setvene strukture, ovo postaje smešno.

Ni meni nije jasno ali mi nije ni važno, pošto za seme nemamo povraćaj, da bih pazio da se podaci poklapaju, a na njivi mi je trenutno Tritikale (uredno, legalno kupljen na Institutu NS - imam Račun, fiskalni, ponadao se :cool:) , a prošle je bila Soja (kupljena "na crno"), pa napisah da i ove imam Soju na jednoj parceli, a na drugoj Paradajz, a na trećoj Krompir, kao što je i bilo...
Monokultura...::suncanje::

Ma samo mi treba zbog aktivnog statusa a ne zbog subvencija.Za 1 ha mi se ne seta .

I ja imam oko 0.8 hektara pa predajem svake godine, daj šta daš, ako daju i samo 1 crvenu, ja bih predao, jer ako ne uzmeš ti, uzeće neko i tvoje, kroz neki drugi vid subvencija, tipa kreditiranja ili dela osiguranja stoke ili useva....
Sećam se jedne godine da su prebacivali novac podeljen onom Glavnom Uredbom o raspodeli sredstava u poljoprivredi, pa se zajebali u računu, pa morali da preraspoređuju sredstva...
Ono kada je nastao (prvi put) problem sa "viškom" Gazdinstava...

Poslednja izmena:
Ma uredu predacu ovih dana ali se ne plasim ja za ove dobice oni svoje a za nas sta ostane.

Ja mislio da time što ne mora da se preregistruje domaćinstvo ne mora ni da se ide u trezor, sve ostaje isto iz 2016. (Tako su rekli)
Kad ono oni su samo sebi smanjili posao, a mi ako shvatimo bukvalno (kao ja) njihovo obaveštenje i ne odemo u trezor sa zahtevom, imaćemo aktivno gazdinstvo a ne i subvencije. Jadac.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad sam u nedoumici. Da li vam traze da popunite setvenu strukturu za svaku parcelu pojedinacno ili samo da popunite zahtev sa zbirnim hektarima po kulturama?

Sad sam u nedoumici. Da li vam traze da popunite setvenu strukturu za svaku parcelu pojedinacno ili samo da popunite zahtev sa zbirnim hektarima po kulturama?

Kako piše iznad, prepišeš zbirno od prošle godine. Ako menjaš zbir kulture, onda menjaš sve i ponovo popunjavaš tabele.
E sad još jedno pitanje: Da li zahtev može da čeka dok sakupim račune ili zahtev moram da pišem sad (zbog roka) a račune predajem kasnije?

Da nije ovog foruma ja bih samo proveravao račun u banci, a kako kasne uplate ja nebih ukapirao do sledeće godine da sam zakasnio sa predajom zahteva Moguće je da će mnogi da ostanu bez subvencije zbog ove nejasnoće i njihovog obaveštenja u poljoprivrednim emisijama da ove godine ostaje sve iz predhodne, ne mora da se ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rekli su da ove godine treba obnoviti samo ako ima promena. Po meni promene su ako odjavljujete neke percele ili prijavljujete nove percele u gazdinstvo. Setvena struktura ne spada u tu vrstu promena, ali setvena struktura povrsinski ne moze ostati ista jer se kulture sigurno menjaju pa mora biti bar minimalnih razlika.

Licno sam cuo od ministra da se to odnosi na one koji imaju visegodisnje zasade i da svaka promena koja nastane treba da se menja u roku od 30 dana, a tako stoji i u zakonu/uredbi.
Svako gazdinstvo je vec obnovljeno, a mi smo duzni ako imamo promena da ih izmenimo, to se odnosi i na setvenu strukturu, s tim sto u praksi 80% nece menjati.

Za moje hobi gazdinstvo samo jedan papir treba aktivni status da me ne bi cimali kad prodajem ono malo robe sto imam.

E moje gazde.Pricate da su subvencije socijala a odjuriste prvog dana na salter.Jure se formulari za bedu od 80000din a sutra se kupi kombaj od 60000eura.....ej narod je ovde gori od stoke.Da nije zalosno bilo bi smesno.
Baš tako,kod nas čujem nema ni formulara.
Dosta če ostati i državi,ja recimo imam prostora za još 10ha,koje će podeliti ko zna ko.A takvih ima poprilično.

Kao i onih god kad je Pio bio uslov pa ko je imao duga dobio budžu,kome su tad ostajale onih 12 000din.Naravno i tada su se kupovali kombajni i zemljište za debele novce,a o livadama i ne plodnom zemljištu koje je ulazili u subvencije i da ne divanim.Uvek je bilo malverzacija i biće ih Srbistan je to...

kada bi hteli da uvedu red sve bi se znalo. pre neki dan zaustavljali traktore u mom selu i vadili uzorak nafte iz rezervoara. pa mogli su barem da sacekaju da se potrose zalihe. kazna od pedeset do petsto hiljada i gubis aktivni status a nema ni to malo subvencija

Nazad
Vrh