Subvencije u poljoprivredi za 2017 godinu

Slozio bi se da je bolje da ostane u drzavnom vlasnistvu i da drzava dobija svake godine sigurne pare od zakupa. Ko je ovlastio ljude koji su na vlasti 4 godine da daju nesto u zakup na 30 godina i to sa tako cvrstim klauzulama da se ne isplati da bilo ko raskine te ugovore ma koliko se oni lose pokazali.

U jednom tv prilogu pre neki dan ministar je onako rečit kakav je u hvaljenju stupanja na snagu ovog zakona spomenuo primer investitora iz Gospođinaca.Kakva slučajnost:sta:

A zasto se vi svi pametni ljudi ne ukljucite zapravo u borbu ravnopravnosti, nego iz tople sobe kritikujete coveka bez da ste prstom mrdnuli. Svako ko zna bolje neka se ukljuci u borbu, nego samo znate da kritikujete. Ja licno se ne bavim ni politikom niti sam ukljucen u bilo kakve organizacije zato mislim da nemam prava da komentarisem.
Ko zna bolje neka uradi nesto a ne samo da soli bezveze...

Послато са C1905 уз помоћ Тапатока

Verovo ti ili ne, slucajnost jeste, "nemacki investitor" radi u sa krastavcima Gospodjincima vec par godina. A da mu je drzava nesto pomogla bas i nije zemlju je kupio od privatnih lica po postenoj ceni, a drzava je pomogla kolko cujem tako sto je zaustavila radove u fazonu FJP. A sto se tice Radivoja, ima jednu veliku manu, hoce da pomogne a to u Srbiji bas nije na ceni.

Pokusacu da budem realan.
Ljudi su jednostavno izgubili poverenje i u politiku,i u politicare,i u njihova obecanja i "spremnost" da pomognu poljoprivrednicima.Zato se ponekad kritikuju i oni koji mozda to ne zasluzuju.
A ti Radivoje,nemoj se ljutiti,nego pokusaj da shvatis ljude koji su ogorceni(opravdano) i koji to pisu ili kazu (a vecina cuti),pa vidi tamo kod nadleznih da nam pomognes koliko se to moze :ppozdrav:

Saša ,R.N. ne poznajem lično i o njemu sve najbolje dok je bio opzicija.Glupo je što pokušava da se ogradi od aktuelne vlasti čiji je postao deo .A "nemački investitor"se pojavio baš kada je najavlivan ovaj zakon i kupio X hektara po poštenoj ceni i sad će da dobije još XXX hetara .Čovek ima sreće pa ga krenulo.
Nisam iz Gospođinaca pa neznam detalje ,ali ministar je to rekao pre stupanja zakona ,a čovek možda neće ni konkurisati.Prvo mu treba telehender,navigacija i traktor da seje pravo (što će ući u investiciju od 500 ke)pa tek onda zemlja.Naravno pričam napamet ,ali ne trba biti vidovit nego samo malo realan da pogodiš u centar(jer ovi su prosti ko boza)

Jedan jednostavna pomoc. ne treba nista da nam daju samo nek prestanu da uzimaju akcize i pdv. a porez neka bude srazmeran sa kolicinom imanja.

Ma svaki stranac kad dodje tretiraju ga kao investitora.E to mi smeta a nase koji rade slican posao kao obicne poljuprivrednike.E to je sustina.

Steco nisu u pravu. Ja znam deo te price, covek radi krastavce u Gospodjincima vec nekoliko godina. Nije juce kupio zemlju i poceo da radi.

O.K. Zapelo mi je za oko što ga je minstar spominjao pre zakona kao primer kome je zakon namenjen,čime je doveo u pitanje poštene namere u vezi zakona(koje ne postoje)a sa druge strane istakao javnoj sumnji prizvođače povrća iz Gospođinaca koji zaista na savremen način prizvode povrće i davno su izišli iz okvra Srbije po kvlitetu prizvodnje.
Dakle nisam hteo reći da su ljudi nepošteni ,nego oni koji su zakon osmislili .Bili bi blesavi ako nebi iskoristili šansu koja i nije namenjena njima nego ovoj šačici veleposednika.

Ma svaki stranac kad dodje tretiraju ga kao investitora.E to mi smeta a nase koji rade slican posao kao obicne poljuprivrednike.E to je sustina.

Ova dvojica sa slike da su zivi i da se pojave u Srbiji u danasnje vreme nebi bili osvajaci vec strani investitori!!!

fakti4.jpg
GetImage.aspx

Kazu od 03 05 ce se primati racuni za vestak i samim tim za 2000po ha. Kada ce biti isplaceno i kojom procedurom onih drugih 2000 to ne znam.

Nemaju ljudi nista protiv stranih investitiora, nego imaju protiv sto nismo ravnopravni sa njima, oni od njihovih drzava vec dobijaju dobre stimulacije i sad ce jos i kod nas dobiti vise nego mi. Kazu svaki paor moze lako da postane pravno lice i konkurise, ALO pa sta je vama ocemo li SVI koji smo uzimali zemlju na licitacijama i na taj nacin OPSTAJALI na selu postati neki doo nemojte biti naivni ni sto podrzavate ovu ili onu vlast jasno se zna na koji nacin se stiti domaci covek, a ovaj nacin to nije. Postoje mladi ljudi zive i rade poljoprivredu nemaju puno vlastite zemlje i ta drzavna zemlja je jedino sto ih jos odrzava da ne napuste selo. A ova politika takve nece zadrzati. umesto da su nam svima sledecu licitaciju odobrili na 10-15 ili vise godina oni izmisljaju toplu vodu.

A za djubrivo moze istog dana da se predaje ili kako?Ja imam sve racune i za djubrivo kako sam kupio od ove godine

Nem pojma...danas sam dobio poruku od RURALSM
''Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji,trajaće u periodu od 1.marta do 30.aprila tekuće godine.Zahtev se podnosi u dva primerka Upravi za trezor.''

Nazad
Vrh