Subvencije u poljoprivredi za 2016

Jesu li vam stizala resenja kuci da vam je odobreno?

Meni nije stiglo ništa na adresu,kao što sam i napisao ranije,juče sam nazvao upravu za agrarnja plaćanja, i rečeno mi je da je predmet obrađen,i da ću dobiti rešenje za 10 do 15 dana,na moje pitanje da li mi je odobren povraćaj gospođa je samo ponovila da ću dobiti rešenje i to je to.A danas kako je ministar i obećao, uplaćeno.

Ni meni nije stiglo nikakakvo resenje. Ali hvala im za danasnje radovanje. Sve smo mi to platili sigurno.

Nada poslednja umire.

План буџета за 2017

"...Буџетом је предвиђен износ од 5.000 динара по грлу за краве за производњу телади и оне до сада нису биле у систему подстицаја.
За квалитетне приплодне крмаче и нерастове увећани су подстицаји по грлу са 7.000 на 10.000, док премије за млеко остају седам динара по литру.
Такође је предвиђена и већа подршка пчеларству, кроз подстицаје по кошници са досадашњих 600 на 720 динара, речено је на конференцији.Предвиђени су повраћаји у износу до 50 одсто за набавку нових специјализованих трактора за воћарско-виноградарску производњу..."

http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...55/poljoprivredi-najvise-para-iz-budzeta.html

- - - - - - - - - -

Ovo je bilo sinoć u dnevniku, nisam stigao sve da čujem , ali čini mi se da je rekao da podsticaji po ha ostaju kao i ove godine, tj. 4000 din/ha, i da verovatno neće biti podsticaja za dizel gorivo.

Pa kako covek da ne poludi? Prskalica kupljena u aprilu, papiri poslati cim je moglo pocetkom maja, pre dvadesetak dana iz min. receno papiri su u redu ceka se samo min finansija da krene isplata, kolege koji su predali u julu dobili subvencije a ja nisam jos. Kako to objasniti?!?

Jel ovo povećanje za krmače i nerastove zbog Tenisa? Za ratarsku proizvodnju opet nema povećanja? Zbog čega se ne poštuje Ustav da poljoprivredi sledi 5% od budžeta?
Neverovatno kako oni misle o ovoj poljoprivredi, a toliko novca se sliva u taj isti budžet od nas poljoprivrednika po bilo kom osnovu. Strašno. Nemam reči.

Pa kako covek da ne poludi? Prskalica kupljena u aprilu, papiri poslati cim je moglo pocetkom maja, pre dvadesetak dana iz min. receno papiri su u redu ceka se samo min finansija da krene isplata, kolege koji su predali u julu dobili subvencije a ja nisam jos. Kako to objasniti?!?
Ma leći će lova, ne nerviraj se...

A vidi ovo - maločas me zove neka Ljilja iz Uprave za agrarna plaćanja. Kaže - Za roto frezu ste poslali račun, ali za druge dve stavke, niste! Zaturili ljudi dva (2) računa, ni manje ni više. Kažem - gospođo, 5 puta sam proverio svaki dokument pre stavljanja u kovertu, svaki ponaosob fotografisao pa stavio u kovertu. Ali neeema, kaže ona. Jeste li Vi lično otvorili kovertu koju sam poslao, pitam je ja. Kaže - nisam. O čemu onda razgovaramo... OK, rekoh, šaljem Vam koliko danas preporučeno nove overene kopije tih računa. Silno se naizvinjavala i tako to.

Neide redom isplata povraćaja za mehanizaciju, ali bitno je da je krenula isplata i rečeno mi je u Min.poljoprivrede da će u toku sledeće nedelje biti isplaćeno svima, ja sam predao papire za prskalicu sredinom Maja za vreme Novosadckog sajma a uplaćeno mi je danas.

Ja sam se danas cuo sa drugarom,da ga pitam da li je on dobio povracaj. On i njegov komsija kupili istog dana dve identicne sejalice i zajedno spremali papirologiju i isti dan predali. Komsiji juce legle pare,a njemu nista.

Malo pre uplacen povracaj za presu

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh