Subvencije u poljoprivredi za 2016

Bilo bi dobro kada bi neki "dežurni" dobili koju nagradu za svoje pisanje od strane moderacije.
Možda bi neko nešto i napisao da ga neki dežurni odmah u startu ne flejmuju.

Da li neko ima informaciju o subvencijama za investicije (prikljucke za mehanizaciju) za 2016? Predao sam u junu ove godine, telefonski pre mesec dana dobio informaciju "da se zahtev obradjuje"?

Jbt ,danas pričam sa prijateljem,kod nas u selu mađarski državljani podobijali bespovratna sredstva za mehanizaciju i kuće u iznosu od 80% što je davala država Mađarska,bukvalno ko god je podneo zahtev dobio je.Kaže mi da su im rekli samo podnosite ko god može i hoće,jer para ima ne može se sve ni potrošiti.A nama ne mogu crkavicu od 40 % da plate ,evo već pola godine.Koja smo mi banana država :zli:

Poslednja izmena:
Ma sto nam daju 4000 po ha to na i uzmu kroz odbmvodnjvnje i poreze itd.Resili da obesmisle nas rad ipak na zapadu su mesnatije svinje i bolji prninosi mi nemamo pojma.Bolje znaju seici da oru i seju .......

Nasa popstina juce na sednici veca, po direktivi centrale, ukinula poljoprivredne fondove. To znaci da nema vise kratkorocnih kredita od 300000 I 500000, nema povrata osiguranja I jos nekih detalja. Ukinut je I fond za privredu tako da su I oni ostali bez slicnog.
Iato tako nasa opatina je izabrana za onu investiciju od 30 %.
Kad jos 1. Januara ukinu prelemane za mleko bice sve kompletirano.

Ljudi jeste poceli da dobijate resenja za biljnu proizvodnju i vestacko djubrivo?Meni stiglo i sada ja nista ne razumem pise kao odobreno mi ?

To je normalno. Salju svake godine. Odobrili su ti i obavestavaju te koliko ces para dobiti. Naravno, te pare si vec dobio samo resenja kasne. To se odnosi na ovu 2016. godinu.

Nazad
Vrh