Subvencije u poljoprivredi za 2016

Blog

Bespovratna sredstva za poljoprivrednike

Objavljeno sreda, 02 novembar 2016 07:51
poljoprivreda.jpg

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je raspisao dva konkursa za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih poljoprivrednim proizvođačima. Konkursi će biti otvoreni do 15. novembra.Konkursi su raspisani sa ciljem podizanja tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava, pa će iz bužeta AP Vojvodine biti sufinansirane investicije u fizička sredstava gazdinstava.

- Bespovratna sredstva su namenjena za opremanje hladnjača, nabavku opreme za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje sortiranje i pakovanje voća, grožđa i povrća, sušara za industrijsko, začinsko i lekovito bilje i preradu uljarica - kažu u Poljoprivrednoj stručnoj službi Subotica. Maksimalan iznos bespovratnih sredstva, u zavisnosti od namene, iznosi od milion do čak tri miliona dinara za opremanje hladnjača.

- Minimalan iznos po jednoj prijavi je 100 hiljada dinara, a razmatraće se prijave, čija je vrednost investicije 200 hiljada dinara i veća od toga - kažu u PSS i dodaju da pravo učešća na konkurs imaju fizička lica i zemljoradničke zadruge. Drugim konkursom biće dodeljena sredstva za sufinansiranje investicija u pčelarstvo radi unapređenja pčelarske proizvodnje. Na konkursu mogu učestvovati samo fizička lica.

- Sredstva su namenjena za nabavku novih pčelinjih društava i za nabavku opreme u pčelarstvu. Za ovu namenu opredeljeno je ukupno 10 miliona dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupne vrednosti opreme-navode u PSS. Maksimalni iznos koji pčelarima može biti dodeljen putem ovog konkursa je 300 hiljada dinara, dok je minmalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 50 hiljada dinara. Detaljnije informacije o uslovima konkursa zainteresovani mogu dobiti u prostorijama Poljoprivredne stručne službe na III spratu Otvorenog univerziteta ili na sajtu http://www.psp.vojvodina.gov.rs.

Jaka stvar za sta izdvajaju!
Ne treba cudno da ti bude to sto Pokrajna otvara razne konkurse u korist svojih gradjana! Cudno je to sto su usmereni isto kao i republicki ka necemu od cega ova Vojvodina i ne zivi, odnosno sporedno u odnosu na ratarstvo od cega mnogo vise zaradjuje!

Da li neko zna da mi kaže kada i kako se dobija "odgovor " za subvencije za stočarstvo, u mom slučaju pčelarstvo. Predala sam dokumentaciju 13.10.2016
mislim da si ti zakasnila za ovu godinu,ipak proveri 011 30 20 100

- - - - - - - - - -

Da li neko zna da mi kaže kada i kako se dobija "odgovor " za subvencije za stočarstvo, u mom slučaju pčelarstvo. Predala sam dokumentaciju 13.10.2016

Sent from my LG-D280 using Tapatalk

mislim da si ti zakasnila za ovu godinu,ipak proveri 011 30 20 100
mislim da si ti zakasnila za ovu godinu

Tebi izgleda još uvek nije jasno da život od suvog ratarenja prestaje za najduže tri godine ?!

Sa izuzetkom onih koji u vlasništvu imaju bar 500 ha.
Ti si jako bistar! Jeli? Pa kad namerno gaze po ratarima iz sve snage jer se tu najvise novca vrte, a cim ih ima onda je jasno svima, osim tebi da se tu manipulise i krade najvise!
Posto je bila Vojvodina u pitanju, recicu ti da je u interesu Beogradu da se ostvari u medju ostalom i ta tvoja zelja da propadne skroz ratarstvo, sto nije slucaj i zelja poljoprivrednika Vojvodine koji vecinom zive od ratarstva!
Pored ratarstva svako domacinstvo se bavilo i stocarstvom koje su u roku od par god. skroz unistili!
Boze zdravlja ali ni ovakav stav prema ratarima nece biti vecit i pokazace vreme da gresis!

Navodnjavanje ratarskih kultura je neisplativo ako je to mislio da bez navodnjavanja nece opstati ratari sa malim povrsinama.

Kao prvo, nemam ja želju da ratarstvo propadne, ali ne živim u svetu ilizija pa da ne vidim šta se dešava i kuda matica teče.

Pre tri, četiri godine suncokret bio 57 RSD, ove 35-36 RSD, a i to je super jer prošle bio 27. Kukuruz bio 27, ove 16, navodno, a u suštini ni 14. Žito 24, a sad 14-15 !!!

Tempo srozavanja cene soje i repe nisam numerički upamtio, nadopunite me...

Pre tri, četiri godine gorivo bilo 70 RSD, gore dole, a sad 140, gore dole.

Arapi u Zobnatici rasprodali svinje, na zakupu od 20 godina sade borovnice.

Država stimuliše nabavku hladnjača i pakerica za voće, ministar priča o kombajnima za berbu maline, Polka i Polana sve prisutnije.

Jel dovoljno slikovito ?!

Ako su opstali do sad bez navodnjavanja ne znaci da nece i u buduce, jedino ako bradonja nije vidovit pa ce klimatski uslovi za 3 god. biti negativni za 90 % u odnosu na danas a to svakome ko je normalan je jasno da je nemoguce!
Zna on druge politicke razloge! Neka ih saopsti i nama!

- - - - - - - - - -

Procitaj zadnju recenicu jos jednom u mom postu 1248!
Ti nisi u toku uopste sa poljoprivredom kad uporedis cene iz 2012 sa sadasnjim! Te godine susa je bila u juznoj i severnoj Americi a i ekstremna u nekim delovima Evrope a svetske zalihe poljop. proizvoda su bile na neverovatnih 7% pa su iz tog razloga platili ko ludi! Taj film ko zna jos kada i da li ce se jos videti!
Prosle godine suncokret je bio kod nas 40 din. a ne 27, dik u Bosni je bio 53 din. Gorivo u Bosni 90 din a kod nas vise od 140 !!! Pitaj se gde smrdi i ne siri razne dezinformacije!

Nebitno je gde smrdi, jer vidim koga smrad davi.

A sistem je jasan, ili će se zapatiti silna junad i voće-povrće, ili vas za tri godine nema jer depresivnu cenu žitarica i uljarica duže ne možete trpeti. Čikaška škola šoka koja još nigde dobra donela nije.

Jako je bitno gde smrdi ali na zalost pravis se da ne vidis!
Taj smrad koji je nametnut ratarima nece sigurno dugo trajati!
Ako bi slucaj bio svuda isti kao kod nas i u svetu ili bolje reci Evropi onda bi bio u dilemi, ovako kad tad ce se i ova pljacka ratara resiti!

Dobro sve ovo za ratarstvo i cene (uključujući suše i cene na berzama), samo nema to mnogo veze sa temom. Pa vidite da prebacite prepisivanje u neki deo foruma koji je primereniji, ovde ipak da se zadržimo na subvencijama.

Samo da kažem da se ne slažem sa bradonjom : zanimanje ratarstvo donosi daleko najveću količinu hrane od svih drugih , a Vojvodina i Panonska nizija uopšte , na koju se odnosi ova polemika , spada u vjerovatno par procenata najidealnije zemljine površine za ratarstvo , pa reći da će to zanimanje propasti nema nikakve logike .

E posto ste me izvukli za jezik.Ataci jedni Seseljovski,zato sto je sve od njega pocelo(i Vuka).Konfiskovanu imovinu necete da vratite.Zasto?Zato sto Andrej treba da se napuni!!!Meni je Sloba protiv koga sam bio vratio zemlju a OVI nisu ni pomislili da vrate ljudima kojima su OTELI(namerno pisem velikim slovom).Znate li da Andrej hoce svu zemlju koju moze da dobije u zemlji Srbiji.Pitajte cija je firma WinWin i sta se sve vodi na bratu od premijera.I da ne lajem,muka mi je.I posto je rec o subvencijama,imao sam svinje,prodao svinje,dosla komisija napisala da nema svinja,a pasosi,a prijemnice,kazu ne vredi.Bez obzira kolimo si zivotinja predao ali zato ANDREJ radi koliko hoce.

Poslednja izmena:
Da nije ideologija sa petokrakom na kapama sredinom prošlog vijeka , na silu uradila neke neprirodne poteze , dio Hr, Sr i Bih , Madjarska , Ukrajina i Rumunija bi bili vrh u ratarskoj konkurentnosti u svijetu . Ovako vraćeni su par stepenica unazad , ali evo vraćaju se na svoje mjesto polako , jer priroda je najjača , a reći da će najkvalitetnija zemlja na svijetu propasti u ratarstvu meni nije jasno...

Tako je ,slazem se i sa peetom samo kako izaci na kraj sa politicarima kad i clanovi i ovog foruma i clanovi nekih polj. udruzenja su sada clanovi sns-a na da poprave stvari nego za svoju guicu ,sad mu plata 50 hilj. i ne radi nista,Momo isto u pravu ali usrali su stocarstvo usrace i ratarstvo ,a Emigrant jos vise u pravu odn. najjacu cinjenicu izneo i to tek ne valja .Nevalja nikako.:off_topic:

Nazad
Vrh