Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

može sad i stari traktori ispunjavaju evrostandarde i mogu da troše evrodizelI sta, sad moze i ed u stare u traktore samo je potreban racun, bez saobracajne ili bilo cega?

veci je problem oko subvencija je oko onih koji daju zemlju u zakup a prijavljuju da je rade oni uzimaju pare nizašta njih treba prvo skinuti sa subvencija a i onih jaki naravno ,a ovo može da se primeni gde ima ko da otkupi prozvode da ovi sa 5ha ne sade pšenicu i kukuruz vec nešto drugo
Neverovatno je da niko ne spominje 6000 po ha gotove love,svi su u buli kada ce izaci pravilnik o ne znam cemu....pa mi smo takve ovce,da nas treba i j...osim sisanja...
možda u vojvodini je tako ovde kod nas nije slucaj jer sam hteo da prijavim njive koje sam uzeo pod zakup vlasnici nisu hteli ni da cuju za to nit je neko o tome uopšte pricao kod nas u selu a ima dosta koji rade kao i ja rade a ne mogu da ništa dobiju od državeOvaj problem, sto daju u zakup, a ne rade oni je vec dobrim delom resen. Svi koji su imali gazdinstvo i uzimali subvencije njima a zemlju su drugi radili, nisu imali nikakav promet preko poljoprivrednog racuna od prodaje poljoprivrednih proizvoda i automatski nisu imali pravo na subvencije, jer je ispdalo da proizvode samo za sebe (to je valjda sada po novom "NEkomercijalno" gazdinstvo). Sada cesljaju sve tekuce racune i to pregledaju, nekima su vec stigle opomene da moraju da vrate sve pare sto su dobili, od kada su prijavili gazdinstvo, a prometa od prodaje polj.proizvoda nije bilo i to sa kamatom..!! Tako da su ti u sustini ugasili pogotovo ko je imao prijavljeno 20+h pa kada bude trebao da vrati pare u zadnih 4-5-6godina bice veselo.
...ybg..ja svaki put pre dnevne štampe privirim ovde da nije neko možda slučajno okačio link sa pravilnikom
...a ono cvrccc...i taakooo...
Podrzavam od prvog do zadnjeg slova, ali do sada nisam cuo za to nazovi cesljanje.Ovaj problem, sto daju u zakup, a ne rade oni je vec dobrim delom resen. Svi koji su imali gazdinstvo i uzimali subvencije njima a zemlju su drugi radili, nisu imali nikakav promet preko poljoprivrednog racuna od prodaje poljoprivrednih proizvoda i automatski nisu imali pravo na subvencije, jer je ispdalo da proizvode samo za sebe (to je valjda sada po novom "NEkomercijalno" gazdinstvo). Sada cesljaju sve tekuce racune i to pregledaju, nekima su vec stigle opomene da moraju da vrate sve pare sto su dobili, od kada su prijavili gazdinstvo, a prometa od prodaje polj.proizvoda nije bilo i to sa kamatom..!! Tako da su ti u sustini ugasili pogotovo ko je imao prijavljeno 20+h pa kada bude trebao da vrati pare u zadnih 4-5-6godina bice veselo.
veci je problem oko subvencija je oko onih koji daju zemlju u zakup a prijavljuju da je rade oni uzimaju pare nizašta njih treba prvo skinuti sa subvencija a i onih jaki naravno ,a ovo može da se primeni gde ima ko da otkupi prozvode da ovi sa 5ha ne sade pšenicu i kukuruz vec nešto drugo
kod nas nece da pristaju na ugovore nikakve samo usmeno se možeš dogovoriti nikakav papir nece da potpišu starci bolje da im brkneš u oko nego da stave potpis na nešto i to nece na duži period svake godine se moraš da se sa njima ubeđuješ da ti daju tu parcelu da radišMislim da je za ovo kriv onaj ko tu zemlju uzima u zakup!!! Ako je neko uzeo zemlju u zakup sa bilo kakvim ugovorom, onda ce valjda on na njegovoj kartici prikazati tu zemlju (parcele) kao zakup i ostvariti pravo na subvenciju.